Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
nieuws iPhone

Dit zijn de nieuwe MagSafe-accessoires voor de iPhone 12!

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
MagSafe accessoires


Lees verder na de advertentie

Apple heeft gisteren tijdens het iPhone 12-event vier nieuwe iPhones onthuld én one more thing: de techniek MagSafe. Wat is dat eigenlijk? En waarom werkt het alleen met de iPhone 12?

MagSafe: nog van vroeger

Misschien klinkt MagSafe je bekend in de oren. En dat kan kloppen, want Apple gebruikte de techniek al eerder voor MacBooks. De MacBooks tussen 2006 en 2016 hadden een oplader die je magnetisch vastklikte aan het apparaat. Hield je het stekkertje in de buurt van de aansluiting, dan sprong hij direct op de juiste plek.

Nu is MagSafe weer terug, maar dan voor de iPhone. Apple heeft gisteren verschillende MagSafe-accessoires voor de iPhone 12 en iPhone 12 Pro gelanceerd. Het gaat om hoesjes, kaarthouders en opladers, allemaal magnetisch vast te klikken aan je iPhone. De accessoires bevestig je op deze manier automatisch op precies de juiste plek. Dit werkt alleen met de nieuwste iPhones, omdat die een magnetische ring ingebouwd hebben gekregen.

MagSafe-oplader

Met de MagSafe-oplader lanceert Apple voor het eerst een eigen draadloze iPhone-oplader. Hij lijkt een beetje op een uitvergrote versie van de Apple Watch-oplader. Ook komt er een MagSafe Duo om gelijktijdig je iPhone en Apple Watch mee op te laden.


kooptip

Draadloze opladers zijn er al genoeg, maar Apple zou Apple niet zijn als ze het niet nét even anders aanpakken. Waar standaard Qi-opladers 7,5 watt leveren, levert de MagSafe 15 watt. Het opladen van je iPhone (maar eventueel ook je AirPods) gaat daarmee supersnel. Dit werkt overigens alleen maar met de nieuwe iPhones. Oudere iPhones kun je er wel mee opladen, maar dan gaat dat op het normale tempo. Het voordeel van een MagSafe-hoesje in combinatie met de oplader, is dat ook daarmee de iPhone op de juist plek ‘klikt’. Je hoeft je telefoon zodoende niet uit het hoesje te halen als je hem gaat opladen.

De MagSafe-accessoires gaan aanstaande vrijdag in de voorverkoop bij Apple, tegelijk met de iPhone 12 en iPhone 12 Pro.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!