Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 155Fris je iPhone op! 🫧
Cover van

Review: Magic Mouse 2

Auteur: Daan Jeuken
0 reacties


Lees verder na de advertentie

De Magic Mouse 2 is nieuw, maar ziet er op het oog hetzelfde uit als de vorige Magic Mouse. Is de nieuwe Magic Mouse 2 net zo magisch als de naam doet vermoeden? Wij namen de proef op de som.

Koppelen van de Magic Mouse 2

Een van de grootste ergernissen aan de oude Magic Mouse was het moeizame koppelen en ontkoppelen aan nieuwe apparaten. Het beste nieuws: dat probleem is verleden tijd. Dankzij de Lightning-poort kun je de muis met een kabeltje aansluiten op je Mac, waarna de apparaten direct koppelen. Haal het kabeltje er daarna weer uit en je kunt de muis draadloos gebruiken.

Dit kabeltje heb je ook nodig voor de tweede belangrijke vernieuwing : de interne accu. Geen gehannes meer met lege batterijen op het verkeerde moment – de interne accu voorziet de muis een maand van stroom en binnen een paar uur opladen is hij weer vol. De poort zit echter vreemd genoeg aan de onderkant, waardoor tijdens het opladen gebruik onmogelijk is. Nou heb je binnen een minuutje wel weer genoeg stroom voor 4,5 uur, maar het blijft een onnodige concessie.

Het geluid van de muis

Aan de muis is op het eerste oog niets veranderd, behalve de accu dan, maar toch levert deze de mooiste anekdote. De Magic Mouse 2 was namelijk praktisch klaar – de batterij zat erin, de Lightning-poort was verwerkt en de antennes zaten op hun plaats – maar toen kwam er nog één probleem tevoorschijn: hij klonk niet goed. Doordat het gewicht was veranderd, klonk de muis anders als hij over een tafel geschoven werd.


kooptip

En dus ontwierpen de Apple-ingenieurs allerhande nieuwe voetjes en schaafden ze eraan bij totdat ze het perfecte geluid hadden gevonden. Hierdoor staat de Magic Mouse 2 íéts hoger op zijn voetjes, en – eerlijk is eerlijk – klinkt hij inderdaad subtieler, minder ‘schuurderig’, dan de oude muis. Toch vinden we wel één ding erg jammer: de nieuwe muis heeft geen Force Touch gekregen. Het is ons een raadsel waarom niet, want ook op de muis kun je prima onderscheid maken of je harder of zachter drukt.

Genoeg vooruitgang?

Alleen al door hun interne accu en het gemak waarmee je ze aan elke Mac koppelt, is de nieuwe Magic Mouse 2 een vooruitgang. Het verschil is echter niet groot genoeg om je oude muis weg te gooien en deze nieuwe te kopen.Helaas heeft Apple echter de kans gemist om de muis perfect te maken. We missen Force Touch en de Lightning-poort is vreemd geplaatst. De Magic Mouse 2 kost € 89 en is te koop bij Apple.

Dit artikel is een ingekorte versie van een review uit iCreate 77.

iCreate 77

 

Pluspunten

  • Razendsnel koppelen
  • Interne accu

Minpunten

  • Geen Force Touch