Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Apple Kaarten krijgt handige Google Maps-functie in iOS 18

Auteur: Ward Edema
1 reacties
iOS 18 Apple Kaarten

Apple Kaarten wordt wéér wat beter met iOS 18. Een handige Google Maps-functie komt nu namelijk eindelijk naar Apple’s navigatie-app.

Lees verder na de advertentie

Apple Kaarten in iOS 18

Apple Kaarten is al jaren bezig aan een inhaalrace. Hoewel de app tijdens zijn introductie in 2012 niet in de buurt kwam van Google Maps, zit hij inmiddels bijna op het niveau van zijn grote rivaal. En in iOS 18 komt er een belangrijke feature bij de kaartenapp om hem wéér wat beter te maken.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Volgens code die is ingezien door MacRumors komt er namelijk eindelijk een mogelijkheid om ‘custom routes’ aan te maken in Apple Kaarten. Oftewel: plot je een route van A naar B, dan kun je zelf straks de route verslepen om bijvoorbeeld een bepaalde weg te nemen of een tussenbestemming toe te voegen. Net als in Google Maps in je browser!

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Nog niet overal

Volgens MacRumors wordt in de code echter ook duidelijk dat ‘custom routes’ eerst alleen in de VS beschikbaar zullen zijn. Helaas zijn we dat inmiddels wel gewend van Kaarten-functies: zo zijn fietsroutes bijvoorbeeld nog steeds niet in Nederland beschikbaar, terwijl de landen om ons heen ze al wel hebben.

Nieuwe Apple Maps

iOS 18 met het vernieuwde Apple Kaarten wordt aangekondigd op 10 juni 2024, tijdens de WWDC 2024. Op die dag kun je ook de nodige andere updates verwachten, zoals iPadOS 18 en macOS 15, waarin de nieuwe versie van Kaarten waarschijnlijk ook verwerkt zit.