Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Deze nieuwe Google Maps-functie helpt je boetes voorkomen

Auteur: Annemiek Lourensen
8 reacties
Google Maps snelheidsmeter

De Google Maps-app voor de iPhone heeft een nieuwe functie, en daarmee wordt de kans dat je een boete ontvangt een stuk kleiner.

Lees verder na de advertentie

Wil je op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Nieuw voor Google Maps: snelheidsmeter

Google Maps heeft iets nieuws: een snelheidsmeter! Althans, die is nieuw voor de versie van Google Maps voor iOS en Apple CarPlay. De functie is namelijk al veel langer beschikbaar voor Android-gebruikers. Een beetje mosterd na de maaltijd dus, maar liever laat dan nooit.

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

De snelheidsmeter laat live zien hoe hard je op dat moment rijdt. Zodra je gaat navigeren en op het gaspedaal duwt, verschijnt er een bolletje in beeld met daarin je huidige snelheid. De eenheid die hiervoor wordt gebruikt, is afhankelijk van de regio waarin je je bevindt – Google Maps hanteert in Nederland gewoon kilometers per uur.

Google is de functie op het moment van schrijven aan het uitrollen voor gebruikers van iOS en Apple CarPlay wereldwijd. Zie jij het bolletje tijdens je volgende autorit nog niet verschijnen? Dan heb je waarschijnlijk nog even geduld nodig, of je moet de update nog installeren via de App Store. Of je moet de functie nog activeren: hiervoor tik je in de Google Maps-app op je icoontje rechtsboven, ga je naar ‘Instellingen>Navigatie’ en activeer je de schakelaar bij ‘Snelheidsmeter’.

Voorkom boetes

Wanneer je tijdens het autorijden een blik op de routebeschrijving van Google Maps werpt, zie je dus meteen de snelheidsmeter. Je ziet dan direct of je je aan de snelheid houdt. Zo niet, dan krijg je een extra waarschuwing. De kleur van het bolletje geeft namelijk aan in welke mate je je (niet) aan de snelheidsregels houdt.

Rijd je net een paar kilometer te hard, dan wordt dit aangegeven met oranje letters. Ga je véél harder dan toegestaan, dan zijn ze rood. Op deze manier hoopt de app je op tijd te waarschuwen, zodat je boetes (en zelfs ongelukken) kunt voorkomen.

Google heeft overigens duidelijk aangegeven dat de nieuwe functie strikt voor informatief gebruik is. Dat wil zeggen: om de daadwerkelijke snelheid te bevestigen, raadpleeg je nog altijd de ingebouwde snelheidsmeter van je auto zelf. Ga dan ook altijd uit van laatstgenoemde wanneer de twee meters niet overeenkomen.

Bron: MacRumors