Terug naar Apple komt tijdens iPhone-event met ‘one more thing’, maar wat?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple komt tijdens iPhone-event met ‘one more thing’, maar wat?

Door Koen van Ekeren6 september 2019 14:253 min. leestijd0

We zijn nog maar een paar dagen verwijderd van de Apple-keynote in het Steve Jobs Theater. Het is het toneel waar Apple de nieuwe iPhones en Apple Watch onthult. Maar dat is niet alles, claimt een betrouwbare iPhone-lekker op Twitter. Er is ‘one more thing’ …

Apple iPhone event 2019

Dit meldt met het mysterieuze maar accurate Twitter-account CoinX. Het profiel oogt dubieus, zo zonder profielfoto, bijschrift en slechts tien tweets. Maar het zijn wel tweets met daarin gelekte informatie over nog niet aangekondigde Apple-producten. Informatie die achteraf steeds bleek te kloppen. Vorig jaar was CoinX bijvoorbeeld de eerste die de juiste namen van de drie nieuwe iPhones lekte – het had zelfs het exacte gewicht van de iPhone XS Max goed.

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Het Twitter-account lijkt dus dicht erg dicht bij het vuur te zitten, waardoor we er alvast voorzichtig vanuit durven te gaan dat het inderdaad niet bij een nieuwe iPhone 11 Pro en een nieuwe Apple Watch blijft. Maar wat is dan het one more thing? We noemen drie kandidaten.

1. Nieuwe Apple TV

Misschien is het een nieuwe Apple TV. Het Twitter-account @never_released, die al vaker codenamen lekte van aankomende Apple-producten, beweerde eerder deze week dat er een nieuwe Apple TV aan zit te komen. Volgens het account wordt de Apple TV Intern J305 genoemd en MacRumors trof deze aanduiding ook aan in de code van iOS 13. Dit kan een aanwijzing dat een lancering aanstaande is, al is het geen garantie.

Het Twitter-account heeft ook laten weten dat de nieuwe Apple TV een A12-processor krijgt. Deze chip zit ook in de iPhone XS (Max) en iPhone XR en zou de Apple TV een stuk sneller maken. Verder is er nog niets over deze Apple TV bekend.

Maar een ‘gewone’ upgrade met alleen een snelle processor is er natuurlijk niet een in de categorie ‘one more thing’. Komt er dan toch een Chromecast-achtig apparaat, waar eind vorig jaar nog over werd gesproken?

2. Apple Tag

Wat we in het geruchtencircuit ook veel voorbij horen flitsen, is de Apple Tag. Er zijn veel aanwijzingen dat Apple werkt aan een soort sleutelhanger die je overal aan kunt bevestigen, waarna je ze in de nieuwe Zoek mijn-app kunt opsporen. De tracker kun je bijvoorbeeld bevestigen aan je sleutels, tassen of andere voorwerpen.

In de code van iOS 13 dook een afbeelding op van een witte cirkel, met in het midden een Apple-logo. Dit zou wel eens de nieuwe sleutelhanger kunnen zijn. Mocht Apple het apparaat inderdaad op korte termijn willen lanceren, dan is het Apple-event van september het perfecte moment om de tracker aan te kondigen.

3. AR-bril

Uitnodiging iPhone keynote

Bovenstaand logo stuurde Apple mee bij de uitnodiging voor het september-event. Focus je op het paarse element van de appel en je ziet dat het wel iets weg heeft van … een hypermoderne bril.

Met als klap op de vuurpijl dook er een paar dagen later een verwijzing op van een bril in iOS 13, die veel doet denken aan een AR-brilletje. Zou het dan toch …? Eerder gingen er al geruchten dat tech-reus uit Cupertino werk maakt van een AR-bril, die zelfs zo draaien op een eigen besturingssysteem: Reality OS. De bril zou pas in 2020 verschijnen, maar misschien horen we dinsdag al meer.

Wat denk jij? Wat is het ‘one more thing’ waar Apple mee komt?

iCreate 141
iCreate 141
iOS 16 – Alle nieuwe functies uitgelegd
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar