Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Goedkopere Apple TV als hdmi-stick voor tv-streamingdienst

Auteur: Sven Lamers
0 reacties
Apple's concurrent voor Netflix


Lees verder na de advertentie

Om zijn geplande streamingdienst voor series en films voor zo veel mensen mogelijk beschikbaar te maken, plant Apple naar verluidt een goedkopere hdmi-stick als alternatief voor de Apple TV. Hiermee gaat Apple de directe concurrentie aan met Googles Chromecast en Amazons Fire TV Stick. Omdat Apple’s streamingdienst alleen op Apple-devices gaat draaien, wil Apple het voor mensen goedkoper maken een Apple TV aan te schaffen. Zo’n hdmi-stick lijkt daarvoor de meest geschikte oplossing.

Apple TV

Goedkope hdmi-sticks

De hdmi-sticks van Google en Amazon hang je rechtstreeks aan de hdmi-aansluiting van je televisie. Geen extra kastje op je tv-meubel dus. Nog een voordeel van de hdmi-sticks is de prijs. De zijn namelijk veel goedkoper dan de Apple TV. De Chromecast begint bijvoorbeeld bij 39 euro, voor de 4K-versie betaal je 79 euro. De Apple TV kost daarentegen 159 euro, de 4K-versie 199 euro – dat is grofweg drie keer zo veel!

Chromecast

Apple TV kan ook niet veel meer


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Het grote probleem is dan nog dat de Apple TV wat tv-streaming betreft niet bijzonder veel beter is dan de goedkopere sticks. De interface mag dan wat soepeler werken, maar Netflix kijk je overal net zo goed. Wel is de Apple TV naadloos in Apple’s ecosysteem geïntegreerd. Je kijkt er uiteraard alle content uit de iTunes Store mee, daarnaast kan hij een Woninghub voor je HomeKit-apparaten worden. Ook is hij een AirPlay 2-ontvanger.

Daarom is er bij Apple een discussie ontstaan of het niet verstandig is om een goedkopere hdmi-stick te maken. Dat schrijft The Information (betaalmuur) en noemt goed geïnformeerde personen als bron. Hoe concreet de plannen zijn, is echter nog niet bekend.

Apple TV-streamingdienst in 2019

Er zijn al heel lang geruchten dat Apple een eigen streamingdienst wil introduceren. Het bedrijf produceert er nu bijvoorbeeld al series en films voor, en alle tekens duiden op een start in 2019, misschien al in het voorjaar. Mogelijk is het helemaal ongerelateerd, maar ook Disney is van plan om in 2019 een streamingdienst te lanceren. Over het algemeen kunnen Apple en Disney het erg goed met elkaar. Wat nou als de geplande streamingdiensten van de twee bedrijven gewoon hetzelfde zijn? We zien dit zomaar gebeuren.

Naam en hardware Apple TV-stick

Voor de hardware van een Apple TV in stick-formaat verwachten we overigens geen verrassingen. Grote kans dat het bedrijf de eerste de beste A-processor uit een oude iPhone gebruikt. En de naam? Apple TV nano zou een mooie knipoog naar het iPod verleden zijn. Of ze noemen hem Apple TV shuffle: alle afleveringen van een serie in willekeurige volgorde kijken. Hoe dan ook – 2019 wordt het jaar van de Apple TV.