Terug naar Apple krijgt boete van 1,1 miljard euro in Frankrijk
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple krijgt boete van 1,1 miljard euro in Frankrijk

Door Laura Grootaarts16 maart 2020 20:272 min. leestijd0

Apple moet in Frankrijk een astronomische boete van 1,1 miljard euro betalen. De boete is opgelegd door de Franse mededingingsautoriteit, omdat Apple zich schuldig zou hebben gemaakt aan kartelvorming. Ook zou Apple misbruik hebben gemaakt van zijn economische machtspositie.

apple

Hoogste boete ooit

De Franse toezichthouder, Autorité de la Concurrence, heeft nooit eerder zo’n hoge boete opgelegd. Overigens is bij het bepalen van de boete gekeken naar wat Apple waard is. Volgens de consumentenwaakhond heeft Apple misbruik gemaakt van de afhankelijkheid van de zogenaamde Apple Premium en Authorised resellers. Apple bepaalde de prijzen zodat er geen concurrentie mogelijk was en bemoeide zich te sterk met de bevoorrading en dus de bedrijfsvoering van de resellers. De zaak loopt al sinds 2012.

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

Daar komt nog bij dat Apple en twee distributeurs, Tech Data en Ingram Micro, tussen 2005 en 2013 prijsafspraken hebben gemaakt. Met als doel dat zij geen concurrentie voor elkaar zouden vormen. Deze twee bedrijven hebben ook boetes opgelegd gekregen van in totaal 139 miljoen dollar.

Een woordvoerder van Apple noemt de beslissing ‘ontmoedigend’. Daarbij wordt aangehaald dat Apple al veertig jaar actief is in Frankrijk en ter plaatse enorm veel werkgelegenheid creëert – het zou gaan om 240 duizend banen. Apple is van plan om in beroep te gaan.

iCreate 143
iCreate 143
🎁 De ultieme Apple-koopgids

Bron: Cnet

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• Krijg tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar