Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

‘Dit is wanneer Apple de iPhone 14 (en meer!) onthult’ (Update)

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Tim Cook Apple Park


Lees verder na de advertentie

Wanneer wordt de nieuwe iPhone 14 onthuld? Heel lang kan het niet meer duren. Sterker nog: het lijkt erop dat het Apple-event dit jaar zelfs iets eerder plaatsvindt dan normaal!

Update

Toevoeging vrijdag 19 augustus: het gerucht dat de Apple-keynote dit jaar iets eerder plaatsvindt, wordt iets waarschijnlijker. Ming-Chi Kuo, een zeer betrouwbare Apple-analist, meldt in een tweet dat we de iPhone dit jaar vroeger dan normaal mogen verwachten. Dat heeft volgens hem alles te maken met de wereldwijde recessie: ‘Het risico op een wereldwijde recessie neemt nog steeds toe en is onvoorspelbaar. Door de iPhone zo snel mogelijk aan te kondigen (en dus uit te leveren) wordt de impact van dat risico op de vraag mogelijk beperkt.’

Hieronder lees je het oorspronkelijke bericht van donderdag 18 augustus:

Apple-event september 2022

Ieder jaar organiseert Apple in september een event dat met name draait rondom de nieuwe iPhone, met in zijn kielzog de nieuwe Apple Watch. Doorgaans vindt dit evenement plaats in de tweede week van september. Tot nu toe werd gerekend op dinsdag 13 of woensdag 14 september.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Maar dit jaar is de keynote mogelijk een week eerder. Noteer het maar alvast in je agenda: woensdag 7 september vindt het iPhone-event plaats. Dat zegt de doorgaans zeer betrouwbare Apple-kenner Mark Gurman. Hij zou zijn informatie verkregen hebben van insiders.

iPhone-event: wanneer weten we meer?

We weten het pas echt zeker als Apple de officiële uitnodiging verstuurt. Doorgaans gebeurt dat één week voordat het evenement plaatsvindt. Hebben we eind augustus nog niks gehoord van Apple, dan zit Gurman ernaast met zijn voorspelling.

Apple houdt tot het laatste moment geheim wat er tijdens het event op het programma staat. Maar het kan haast niet anders of de iPhone 14-serie wordt gepresenteerd. We verwachten dit jaar vier modellen: de iPhone 14, de iPhone 14 Max, de iPhone 14 Pro en de iPhone 14 Pro Max.

iphone 14 pro

Het valt je misschien meteen op: de mini ontbreekt. Geen kleine iPhone dus meer. De grootste veranderingen zijn er voor het luxere Pro-model: Het kleinere mini-model van de afgelopen jaren komt te vervallen. Vooral de iPhone 14 Pro belooft heel wat verbeteringen te krijgen ten opzichte van zijn voorganger. Een nieuw design zonder notch, een verbeterd scherm, een exceptionele camera: Apple lijkt alles uit de kast te trekken, als we de huidige geruchten mogen geloven.

One more thing?

Het september-event van Apple draait hoofdzakelijk om de nieuwe iPhone, maar daar blijft het niet bij. Een ander nieuw Apple-product dat ongetwijfeld de show steelt, is de Apple Watch Series 8, die dit jaar mogelijk vergezeld gaat van een robuust model speciaal voor fanatieke sporters.

One more thing dan nog? De AirPods Pro – Apple’s geavanceerde oortjes – zijn inmiddels drie jaar oud, dus de aankondiging van een nieuwe generatie ligt absoluut in de lijn der verwachting. Sowieso maakt Apple de release-data bekend van de grote updates: dat zijn onder meer iOS 16, iPadOS 16 en macOS Ventura.

Wil je op de hoogte blijven van alles wat er staat te gebeuren, meld je dan aan voor onze gratis nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Apple event september 2022: meer lezen

Bron: via MacRumors