Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 153Maak je huis écht slim met HomeKit 🏠
Cover van
nieuws

Komt er nog een Apple-event in oktober?

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
WWDC 2019 voorspellingen

Het antwoord op de kop boven dit artikel is bij nader inzien toch volmondig: jaaa! In de nacht van 30 op 31 oktober is het zover. Lees er meer over in ons artikel over het Scary fast-event. Hieronder lees je nog ons oorspronkelijke artikel van maandag 23 oktober – want soms zit je er ook weleens naast.

Lees verder na de advertentie

Oorspronkelijke bericht: In oktober is er vaak een Apple-event. Nu het einde van de maand akelig snel nadert vraag je je misschien af: komt er nog wat van, Apple?

Apple organiseert zeer regelmatig een najaar-event in oktober – het gebeurt vaker wel dan niet. Wat het event in september voor iPhones is, is het event in oktober voor Mac. Maar inmiddels is het al 23 oktober, en is er nog geen aankondiging voor het event.

Volgende week een Mac ‘event’

kooptip

De doorgaans betrouwbare Apple-kenner Mark Gurman claimt nu dat er alsnog een ‘launch event’ rondom de Macs aan zit te komen aan het einde van deze maand. Op 30 of 31 oktober zou het zover moeten zijn. Maar helaas, het is niet wat je denkt dat het is.

Gurman zou de informatie verkregen hebben via bronnen bij Apple. Bovendien is het opvallend dat de (online) shops nog maar een kleine voorraad hebben van de huidige iMac en MacBook Pro-modellen. Sommige configuraties van de 24-inch iMac, 13-inch MacBook Pro en 14- & 16-inch MacBook Pro kunnen pas medio november geleverd worden. Volgens Gurman ‘een duidelijk teken dat er iets staat te gebeuren.’

Maar bij dat iets, oftewel het ‘launch event’ moet je niet denken aan aan een keynote met alles erop en eraan. Waarschijnlijk zijn er wel nieuwe producten, maar blijft het ‘event’ beperkt tot een persbericht dat naar de media wordt verstuurd. Dit omdat er eenvoudigweg te weinig écht nieuws is om aan te kondigen. Vorige week gebeurde iets soortgelijks met de vernieuwde Apple Pencil. Welke Macs je mag verwachten en wat er nieuw is, lees je in ons artikel Deze nieuwe Macs worden volgende week aangekondigd.

Slechts twee events dit jaar

Als het allemaal klopt, dan betekent het wel dat er dit jaar slechts twee Apple-events geweest zijn: de WWDC in juni en het iPhone-event in september. Dat is weinig, maar geen unicum: ook in 2017 waren er slechts twee Apple-events. We verwachten nu op zijn vroegst een event in het voorjaar van 2024, maar het kan ook zomaar weer tot juni kunnen duren.