Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 153Maak je huis écht slim met HomeKit 🏠
Cover van

Deze nieuwe Macs worden volgende week aangekondigd

Auteur: Annemiek Lourensen
1 reacties
Nieuwe Macs volgende week

Naar verluidt worden er volgende week wat nieuwe Macs aangekondigd. Welke modellen kun je verwachten?

Lees verder na de advertentie

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Nieuwe Macs volgende week?

Even leken er dit jaar geen nieuwe Macs meer aan te komen. Kijk maar naar deze maand: doorgaans houdt Apple in oktober een Apple-event dat in het teken staat van hun lap- en desktops, maar dit jaar is daar geen sprake van. En gezien de eerste Macs met een M3-chip volgend jaar pas worden verwacht, leek het erop dat de Mac voor de rest van 2023 geen vernieuwingen zou krijgen.

kooptip

De iPhone 15: nu extra scherp geprijsd!
De iPhone 15: nu extra scherp geprijsd!

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Niet getreurd: Apple brengt dit jaar tóch nog wat nieuwe Macs uit, aldus de betrouwbare Apple-kenner Mark Gurman. Hij verwacht ze voor het eind van de maand al te zien. Hij noemt specifiek 30 of 31 oktober, dus heeft hij het bij het rechte eind, dan hoef je niet lang meer te wachten. Wel is het nog onduidelijk of Apple ze aankondigt middels een persbericht of een uitgebreid event, al verwachten wij het eerste.

Deze Macs kun je verwachten

Om welke Macs het gaat? Gurman noemt in ieder geval een nieuwe versie van de 24-inch iMac. Dat werd tijd: de iMac in Apple’s huidige assortiment komt uit 2021 en heeft nog steeds een M1-chip. De nieuwe versie zal dus ongetwijfeld worden uitgerust met M2. Ook verwacht hij meerdere nieuwe versies van de MacBook Pro. Die liggen wat minder voor de hand, want de 14- en 16-inch modellen hebben in januari nog de overstap naar M2 gemaakt.

Wil je een grotere iMac, dan kun je beter even wachten. Volgens Gurman werkt Apple namelijk ook aan een 32-inch versie van deze desktop. Maar je geduld wordt nog wel even op de proef gesteld: dit model verschijnt pas eind 2024 of in 2025.