Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Apple-event 10 november: wat mag je verwachten?

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
MacBook


Lees verder na de advertentie

Op dinsdag 10 november is er opnieuw een Apple-event! Het is alweer het derde Apple-event van dit najaar. In september werden er nieuwe Apple Watch-modellen en iPads onthuld, in oktober stond de iPhone 12 in de spotlights. En dinsdagavond? Dan staat naar verwachting de Mac in het middelpunt. Mogelijk heeft Apple daarnaast nog een verrassing voor ons.

Apple-event november 2020

Primeur: Apple Silicon Mac

Het is officieel: Apple gaat zelf chips maken voor de Mac, iets wat ze al langer deden voor onder meer de iPhone. Het nieuws over deze Apple Silicon-chip werd bekendgemaakt tijdens de WWDC in juni en toen deed Apple alvast een belofte: in 2020 nog komt er een Mac met deze processor. Waarschijnlijk wordt morgen duidelijk om welke Macs het gaat. Apple wil binnen twee jaar volledig zijn overgestapt op Apple Silicon.

Volgens Apple is de nieuwe chip krachtiger en energiezuiniger. Het doel is om de hoogst mogelijke prestaties te leveren, maar tegelijkertijd ook dat er zo min mogelijk energie wordt verbruikt. De batterijduur zou weleens flink opgerekt kunnen worden. De vraag is: welke Mac krijgt de primeur? Apple-lekkers zijn het met elkaar eens dat het waarschijnlijk om een MacBook gaat. Desktop-Macs zoals de Mac Pro zijn krachtiger en zodoende kost het daar meer tijd en moeite om de overstap te realiseren.


kooptip

Het zou kunnen dat we morgen een nieuwe MacBook Air en 13-inch MacBook Pro zien – hoewel er ook druk gespeculeerd wordt over een 16-inch MacBook Pro. Een opmerkelijk gerucht betreft de 12-inch MacBook: die is vorig jaar uit de handel genomen, maar maakt mogelijk een comeback.

Overigens: als je hoopt op een MacBook met een compleet nieuw design, dan kom je dinsdag van de koude kermis thuis. De nieuwe chip is voor Apple-begrippen revolutionair (zo’n grote switch is sinds 2006 niet meer gemaakt), maar het is niet aan de Macs af te zien. Ze houden waarschijnlijk gewoon hetzelfde ontwerp.

macOS Big Sur

Tijdens de WWDC gaf Apple alvast een sneakpreview van het nieuwe besturingssysteem van de Mac, macOS Big Sur. Dit wordt de grootste update voor je Mac in jaren en dat blijkt ook wel uit de officiële naam: we gaan van macOS 10.15 ein-de-lijk over op macOS 11! Maar wanneer is het zover?

Doorgaans verschijnt de nieuwe macOS-versie in september. Vorig jaar verscheen macOS Catalina op 7 oktober, en dat was extreem laat. Inmiddels zitten we al in november én is er een Apple-event aanstaande. Eén en één is twee: mogelijk horen we tijdens het event meer. Als Apple het dan net zo aanpakt als bij iOS 14, kun je het nieuwe besturingssysteem op woensdag downloaden.

One more thing

AirTags concept

Vind je het nieuws rondom Macs met een nieuwe chip niet zo boeiend? Dan nog kan het Apple-event interessant voor je zijn. We gaan ervan uit dat Apple morgen nog ‘one more thing’ presenteert. Hiervoor zijn verschillende kandidaten:

  • De AirTags: deze tags kun je bevestigen aan je waardevolle spullen. Je jas, je tas, je sleutels. Vervolgens kun je ze traceren via de app Zoek mijn.
  • AirPods: voor het eerst zou Apple een luxe over-ear koptelefoon met ruisonderdrukking presenteren, de AirPods Studio. Maar er zijn ook geruchten over de derde generatie van de reguliere AirPods, met het ontwerp van de AirPods Pro.
  • Apple Glass: Apple werkt nog steeds aan een Augmented Reality-bril, die via de glazen informatie in je gezichtsveld toont. Er is een heel kleine kans dat we hem morgen zien, maar het zou ons zeer verrassen.
  • Apple TV: ook een nieuwe versie van de Apple TV behoort tot de kanshebbers. Er zijn al jaren geruchten over een nieuwe versie van Apple’s mediaspeler. Met een verbeterde chip moet het kastje nog een stuk geschikter worden voor het spelen van games, zoals die van Apple Arcade.

Volg het nieuws

Wil je morgen de ontwikkelingen in de gaten houden? Volg dan @icreate_NL op Twitter! Of schrijf je in voor onze nieuwsbrief: na afloop van het event sturen we je een samenvatting met alle highlights!

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!