Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

12-inch MacBook keert binnenkort terug … met Apple Silicon

Auteur: Sven Lamers
2 reacties
MacBook

De populaire 12-inch MacBook krijgt misschien toch nog een opvolger. Afgelopen jaar stopte Apple met zijn kleinste en lichtste MacBook, maar nu duidt een rapport uit een Taiwanese krant op een terugkeer. Volgens bronnen bij toeleveranciers gaat Apple nog dit jaar een ‘superlichtgewichte MacBook’ uitbrengen. Uiteraard met een Apple Silicon ARM-chip. Volgens de krant gaat het om de nieuwe A14-chip in een ‘X’-variant die ook voor de iPad geschikt zou zijn.

Lees verder na de advertentie

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste iPhone-nieuws en andere Apple-ontwikkelingen? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!

Superlichte 12-inch MacBook

De China Times heeft het verder over een Retina-scherm, een usb-c-aansluiting en een gewicht van minder dan een kilo. De 12-inch MacBook met Intel-chip woog 920 gram. De batterij moet 15 tot 20 uur meegaan dankzij de energiezuinige Apple Silicon-chip op basis van de ARM-architectuur. Naar verwachting zal de levering tegen het einde van het jaar beginnen.

Het eerste gerucht

kooptip

De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil
De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

In eerdere rapporten werd er niet gesproken over een compacte MacBook met Apple Silicon. De bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo is bijvoorbeeld van mening dat er dit jaar een op ARM gebaseerde MacBook Pro beschikbaar zal zijn, gevolgd door een MacBook Air. Maar volgens ons past een opvolger van de 12-inch MacBook eigenlijk beter in het plaatje. Hij werd zelfs door veel gebruikers als een iPad-alternatief beschouwd en was erg populair. Een Apple Silicon-chip zou dat model ook krachtiger kunnen maken.

Apple Silicon iMac heeft nog meer tijd nodig

De China Times doet verder verslag over de eerste iMac met een ARM-chip, maar die wordt naar verluidt pas in de tweede helft van 2021 uitgebracht. Deze iMac moet een speciaal ontwikkelde grafische kaart krijgen, gemaakt door Apple. De codenaam van deze nieuwe computer is ‘Lifuka’. Het design van de iMac wordt voor het eerst in lamge tijd weer aangepast. Onlangs zijn er nognnieuwe Intel-iMacs met het oude ontwerp op de markt gekomen.

Bron: China Times