Terug naar 12-inch MacBook keert binnenkort terug … met Apple Silicon
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

12-inch MacBook keert binnenkort terug … met Apple Silicon

Door Sven Lamers2 september 2020 11:472 min. leestijd2

De populaire 12-inch MacBook krijgt misschien toch nog een opvolger. Afgelopen jaar stopte Apple met zijn kleinste en lichtste MacBook, maar nu duidt een rapport uit een Taiwanese krant op een terugkeer. Volgens bronnen bij toeleveranciers gaat Apple nog dit jaar een ‘superlichtgewichte MacBook’ uitbrengen. Uiteraard met een Apple Silicon ARM-chip. Volgens de krant gaat het om de nieuwe A14-chip in een ‘X’-variant die ook voor de iPad geschikt zou zijn.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste iPhone-nieuws en andere Apple-ontwikkelingen? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!

MacBook

Superlichte 12-inch MacBook

De China Times heeft het verder over een Retina-scherm, een usb-c-aansluiting en een gewicht van minder dan een kilo. De 12-inch MacBook met Intel-chip woog 920 gram. De batterij moet 15 tot 20 uur meegaan dankzij de energiezuinige Apple Silicon-chip op basis van de ARM-architectuur. Naar verwachting zal de levering tegen het einde van het jaar beginnen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

• €72 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Het eerste gerucht

In eerdere rapporten werd er niet gesproken over een compacte MacBook met Apple Silicon. De bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo is bijvoorbeeld van mening dat er dit jaar een op ARM gebaseerde MacBook Pro beschikbaar zal zijn, gevolgd door een MacBook Air. Maar volgens ons past een opvolger van de 12-inch MacBook eigenlijk beter in het plaatje. Hij werd zelfs door veel gebruikers als een iPad-alternatief beschouwd en was erg populair. Een Apple Silicon-chip zou dat model ook krachtiger kunnen maken.

Apple Silicon iMac heeft nog meer tijd nodig

De China Times doet verder verslag over de eerste iMac met een ARM-chip, maar die wordt naar verluidt pas in de tweede helft van 2021 uitgebracht. Deze iMac moet een speciaal ontwikkelde grafische kaart krijgen, gemaakt door Apple. De codenaam van deze nieuwe computer is ‘Lifuka’. Het design van de iMac wordt voor het eerst in lamge tijd weer aangepast. Onlangs zijn er nognnieuwe Intel-iMacs met het oude ontwerp op de markt gekomen.

Bron: China Times

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• €96 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
MacBook
Bekijk dit dossier

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Hans
Lezer
Hans

Als die dan kwalitatief maar wel beter is dan de voorganger die vroeg of laat problemen kreeg met toetsenbord of hardware.

Laura Grootaarts
Beheerder
Laura Grootaarts

Apple is bij de andere MacBook-modellen volledig afgestapt van het vlindertoetsenbord. Waarschijnlijk krijgt deze toekomstige MacBook ook het veel degelijkere schaarmechanisme.