Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

‘Apple kondigt eerste Macs met Apple Silicon-chip aan’

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
MacBook Pro 13-inch 2020 8


Lees verder na de advertentie

Apple heeft aangekondigd dat het volgende Apple-event plaatsvindt op dinsdag 10 november. Volgens de uitnodiging wordt er dan ‘one more thing’ gepresenteerd. Het kan haast niet anders dan dat het om nieuwe Macs gaat. Maar welke?

MacBook Air 2020

Eerste Macs met Apple Silicon

Apple heeft deze zomer aangekondigd over te stappen naar een eigen chip op basis van energiezuinige ARM-architectuur: Apple Silicon. Daarbij werd al aangegeven dat dit jaar nog de eerste Macs met deze processor te koop zijn. Volgens Bloomberg krijgen de MacBooks de primeur: het zou gaan om een nieuwe 13-inch MacBook Pro, een 16-inch MacBook Pro en een 13-inch MacBook Air.

Met deze MacBooks maakt Apple dus de overstap naar de Apple Silicon-chip. Hoop je op MacBooks met een ander design? Dan moeten we je teleurstellen, want daaraan verandert hoegenaamd niets. Een nieuw ontworpen MacBook Pro zien we op zijn vroegst in 2021.

Overstap binnen twee jaar voltooid


kooptip


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

De nieuwe Macs die Apple op 10 november zal aankondigen, krijgen een krachtige en energiezuinige chip die gebaseerd is op de A14-chip van de nieuwe iPhone 12. Ondertussen werkt Apple ook al aan een nieuw ontworpen iMac en een kleinere Mac Pro met Apple Silicon. Deze desktop-apparaten zijn krachtiger, dus heeft het wat meer voeten in de aarde om de overstap te maken. Vandaar ook dat Apple hiervoor meer tijd nodig heeft.

Apple is van plan om de Intel-chips compleet uit te faseren. Binnen twee jaar tijd moet de overstap naar Apple Silicon voltooid zijn: dan hebben alle Macs een Apple Silicon-chip. Voor de iPhone, iPad en Apple Watch maakt Apple al langer gebruik van eigen chips.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: Bloomberg