Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac ūü§Ė
Cover van

Logitech Crayon is het perfecte Apple Pencil-alternatief

Auteur: Sven Lamers
2 reacties
Logitech Crayon


Lees verder na de advertentie

We houden van de Apple Pencil. Dankzij het slimme design en de drukgevoeligheid gaat tekenen en schrijven ermee net als met een echte potlood. Daarnaast is hij in een mum van tijd gekoppeld en gaat bijzonder lang mee op een acculading. Het enige minpunt van de Pencil? Hij is met een prijs van 99 euro best duur. Gisteren, tijdens het Education Event, bracht Apple daar verandering in en ging daarvoor een samenwerking aan met een ander bedrijf. Het resultaat is de Logitech Crayon. Die kan hetzelfde als de Apple Pencil en is bedoeld voor gebruik met de nieuwe iPad 2018. En hij kost slechts 49 dollar, wat bij ons waarschijnlijk neerkomt op 59 euro.

Logitech Crayon

Logitech Crayon is een goedkope Apple Pencil

Van buiten zie je meteen dat de Logitech Crayon voor leerlingen bedoeld is. Hij oogt robuuster en steviger dan de Apple Pencil, en de oranje kleuraccenten geven hem een speels uiterlijk. Ook hij is niet rond, waardoor die niet van een tafel kan rollen.

Van binnen is de Crayon echter identiek aan de ‘professionele’ Apple Pencil. Het koppelen gaat zelfs nog eenvoudiger. Nadat je de Crayon hebt ingeschakeld, hoef je maar eventjes op het scherm te tekenen en er wordt automatisch een verbinding tot stand gebracht. Dan teken en schrijf je met dezelfde snelheid en drukgevoeligheid als bij de Pencil. Ook ondersteunt de Crayon handpalm-rejectie waardoor je niet per ongeluk foutieve handelingen uitvoert.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf ‚ā¨696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf ‚ā¨696!

Tot ‚ā¨7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Op √©√©n acculading kun je zo’n 8 uur met de Crayon werken. Dat is iets minder dan bij de Pencil (12 uur), maar omdat je hem binnen 90 seconden voor een half uur gebruik kunt opladen, is dat niet erg.

Bedoeld voor scholen

Het beste nieuws: met een prijs van 49 dollar kost de Crayon maar half zo veel als de Apple Pencil, terwijl er qua techniek dus nauwelijks verschillen zijn. Het slechte nieuws: je krijgt hem alleen via de Apple Store voor het onderwijs. Hij staat nu nog niet online om te bestellen, op de site van Logitech wordt aangeraden om direct contact op te nemen met Apple. Wij verwachten echter dat dit zo’n populair product gaat worden dat Logitech hem binnenkort ook zelf voor iedereen gaat aanbieden.

Lees ook ons dossier iPad 2018.