Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Officieel: Apple-event op 20 april (+ de verwachte producten)

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
Apple Event April 2021


Lees verder na de advertentie

De datum van het eerste Apple-event van 2021 is bekend: dinsdag 20 april. Het bedrijf uit Cupertino stuurde zojuist de officiële uitnodiging uit naar de media voor het ‘Spring Loaded’-event.  Tijdens de keynote worden de eerste nieuwe Apple-producten van 2021 aangekondigd – en in dit artikel lees je wat je mag verwachten!

Apple-event 2021 april

Het Apple-event vindt plaats op dinsdag 20 april om 19:00 uur Nederlandse tijd. Je kunt het Apple event live kijken via YouTube, of de website van Apple. Of bezoek icreatemagazine.nl voor het volgen van een liveblog.

Net als de vorige edities is het Apple-event van april volledig virtueel. Waarschijnlijk maakt Apple net als bij de Apple-events van 2020 vooraf een gelikte videoproductie, die vanaf 19:00 uur wordt uitgezonden. Maar welke producten zal Apple lanceren?

1. iPad Pro 2021


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Een van de hoofdrollen voor het Apple-event van april is waarschijnlijk vergeven aan de iPad Pro. Opnieuw wordt de professionele tablet in twee schermformaten verwacht: 11 en 12,9-inch. Vooral de grootste versie is interessant, want de 12-inch iPad Pro krijgt een nieuw schermtype: mini-led.

Waarover de nieuwste iPad Pro-modellen allebei beschikken, is een krachtige A14X-chip. Die doet weinig onder voor de M1-chip van de nieuwste MacBook Pro. Meer over de iPad Pro lees je in een artikel over de verwachte iPad Pro 2021 verbeteringen.

2. iPad mini 2021

De iPad Pro is naar verluidt niet de enige nieuwe tablet die Apple presenteert. De kans is groot dat we tijdens het Apple-event van april kennismaken met de nieuwe iPad mini 2021.

De iPad mini wordt waarschijnlijk iets minder mini; het schermformaat groeit van 7,9 naar 8,5 of 9 inch. Waarschijnlijk ontstaat de extra schermruimte vooral doordat de randen om het scherm smaller zijn. Verder is er geen belangrijke ontwerpwijziging. De thuisknop met Touch ID blijft er dus zitten.

3. AirTags

Al een jaar gaan er geruchten dat Apple bij het eerstvolgende event de AirTags lanceert. Keer op keer schitterde het apparaatje door afwezigheid, maar misschien horen we er volgende week eindelijk meer over.

De AirTag is een tracker om je waardevolle bezittingen op te sporen. Je koppelt hem bijvoorbeeld aan je portemonnee, je sleutelbos, je kat. Het opsporen werkt vervolgens via de al bestaande Zoek mijn-app, waarin je ook je Apple-apparaten traceert.

4. iMac 2021

Het is allerminst zeker dat Apple volgende week een nieuwe iMac presenteert. Maar er is een kans. En áls het gebeurt, is dit het absolute hoogtepunt van het Apple-event. Al zo’n vijftien jaar sleutelde Apple niet of nauwelijks aan het iconische ontwerp van de iMac. Maar dat gaat dit jaar veranderen – en hoe.

Verwacht wordt dat het ontwerp radicaal op de schop gaat. Volgens betrouwbare geruchten ziet het scherm van de iMac 2021 eruit als een iPad Pro of iPad Air – dus met bijzonder dunne randen eromheen. Ook verdwijnt de ‘kin’ en zijn de zijkanten vlak.

5. iOS 14.5

De kans is groot dat we onze iPhone en iPad vlak na het event kunnen bijwerken naar een nieuwe software-versie: iOS 14.5 en iPadOS 14.5. Zo’n tussentijdse update is meestal niet spannend, maar deze versie heeft verrassend veel verbeteringen. Welke dat zijn, lees je in het artikel iOS 14.5 is grote update: dit zijn de 7 nieuwe functies.

Blijf op de hoogte van het Apple-event

Wil je direct na het Apple-event van 20 april een nieuwsbrief ontvangen met daarin de hoogtepunten? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!