Terug naar ‘Nieuwe iPad Pro verschijnt in april: dit zijn de verbeteringen’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Nieuwe iPad Pro verschijnt in april: dit zijn de verbeteringen’

Door Laura Grootaarts18 maart 2021 09:302 min. leestijd0

Apple kondigt in april een nieuwe iPad aan. Het gaat om een vernieuwde versie van de iPad Pro. Ook zijn er plannen voor de iPad mini en de reguliere iPad. Dat meldt de doorgaans zeer goed geïnformeerde Mark Gurman van Bloomberg.

iPad Pro

Nieuwe iPad Pro 2021

De iPad Pro 2021 krijgt een krachtigere processor. Deze zou zich kunnen meten met de M1-chip die in de nieuwste generatie Macs zit – de MacBook Air, MacBook Pro en Mac mini. Ook de camera zou verbeterd zijn.

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

Qua design is er nauwelijks iets nieuws ten opzichte van de vorige generatie (de iPad Pro die verscheen in maart 2020). Net zoals voorheen komt de iPad Pro er in twee maten: 11 inch en 12,9 inch. Het grootste model zou een mini-led scherm krijgen: hierbij zijn de kleuren intenser en liggen de contrastwaarden hoger.

De iPad Pro zou een Thunderbolt-connector krijgen, net zoals de nieuwste M1-Macs. Hiervoor zijn geen nieuwe opladers nodig, en het biedt enkele voordelen ten opzichte van de huidige usb-c-poort. Zo is er snellere data-overdracht en zijn er meer mogelijkheden voor het aansluiten van externe monitoren, harde schijven en overige randapparatuur.

Meer nieuwe iPads

Er is nog meer iPad-nieuws: zo verwacht Gurman later dit jaar ook een iPad mini. Het meest recente model is inmiddels al twee jaar oud. De iPad mini heeft altijd een schermdiagonaal van 7,9 inch gehad, maar dit jaar wordt het scherm voor het eerst wat groter – 8,4 inch, zo blijkt uit eerdere geruchten. Toch blijft de mini echt een mini, omdat de randen rondom het scherm dunner worden. In totaal wordt hij dus niet heel veel groter.

Ook van de ‘gewone’ iPad zou dit jaar een nieuwe versie verschijnen. Het gaat dan om de negende generatie van het instapmodel. Deze versie zou dunner en lichter worden en Apple probeert er studenten mee aan te spreken.

Apple-event?

Al weken zijn er geruchten over een Apple-event dit voorjaar. Dit zou draaien om de nieuwe iPad Pro en de AirTag – een tracker om de locatie van je kostbaarheden mee in de gaten te houden. Het event werd aanvankelijk verwacht in maart en is volgens sommige Apple-lekkers verplaatst naar april. Maar Gurman zwijgt er in alle toonaarden over. Het lijkt er dus op dat het eerste Apple-product van 2021 wordt aangekondigd met een persbericht.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste iPhone-nieuws en andere Apple-ontwikkelingen? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!

Bron: Bloomberg

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• Krijg tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar