Terug naar ‘Apple bouwt ook aan elektrische Apple-step’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Apple bouwt ook aan elektrische Apple-step’

Door Koen van Ekeren1 maart 2021 12:512 min. leestijd0

Apple heeft plannen voor een Apple Car en onderhandelt daarvoor met verschillende automerken. Hyundai was een kandidaat, maar de gesprekken over een autonoom voertuig liepen op niets uit. Wellicht vinden de bedrijven elkaar wel bij een ander vervoersmiddel: de elektrische Apple-step.

Elektrische Apple-step

Persbureau Reuters schrijft dat Apple en Kia (een dochteronderneming van Hyundai) vorig jaar een overeenstemming ondertekenden voor een samenwerking in acht sectoren, waaronder elektrische voertuigen. Reuters baseert zich op een bericht van de Zuid-Koreaanse nieuwssite Chosun Biz.

De iPhone 13 Mini nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 13 Mini nu tot €10 korting per maand!

• En ontvang €100,- éxtra inruilwaarde
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Een van de plannen hebben betrekking tot ‘last mile mobility’ – een vervoersmiddel voor het laatste deel van de reis. Waarschijnlijk gaat het om een elektrische step die in een sleuf van de Apple Car kan worden gemonteerd.

Last mile mobility

Hyundai heeft dit idee namelijk al uitgewerkt. Het bedrijf werkt al sinds 2017 aan een elektrische step, die de autofabrikant omschrijft als de ‘Last mile mobility for the future’.

In de onderstaande video zie je het concept. Na het parkeren wordt de opvouwbare elektrische step uit een sleuf van de auto gehaald. De gebruiker bevestigt zijn telefoon aan de smartphone-houder, waarna ‘the last mile’ steppend wordt afgelegd.

Eerder deelde Hyundai wat details van deze step. Hij wordt opgeladen met de elektriciteit die tijdens het rijden wordt opgewekt. Met zijn 7,7 kilo is hij bovendien draagbaar en er is een display dat de batterijstatus en snelheid weergeeft.

Mysterieus

Toch is het gerucht wat vreemd. Als Hyundai geen rol speelt bij de productie van de Apple Car, dan lijkt het ons onwaarschijnlijk dat de autofabrikant zijn last mile-concept levert aan een concurrent. Bovendien is de hardware daar niet indrukwekkend of innovatief genoeg voor.

In de komende maanden lekken ongetwijfeld meer details over de ontwikkelingen op het gebied van Apple’s autonome auto. Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: Reuters

De iPhone 13 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 13 nu tot €10 korting per maand!

• €72 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
Apple Car
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar