Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

‘Apple Car krijgt revolutionaire accu’

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Apple Car concept


Lees verder na de advertentie

Apple zou in 2024 starten met de productie van de Apple Car. Deze zelfrijdende auto zou zijn voorzien van een revolutionaire accu. De blijkt uit een rapport dat gedeeld is door persbureau Reuters.

Apple Car krijgt bijzondere batterij

De geruchten over de Apple Car volgen elkaar in hoog tempo op. Eerder deze week beweerden Taiwanese bronnen dat de Apple Car volgend jaar al rondrijdt. Dat leek ons al iets te voortvarend. Maar waar rook is, is vuur: blijkbaar begint de Apple Car wel degelijk concrete vormen aan te nemen. Volgens Reuters begint de productie van de auto in 2024.

Reuters deelt nog meer details. Zo zou de Apple Car een opmerkelijke accu krijgen, met ‘monocel’-ontwerp, waarbij de cellen van de batterij afzonderlijk worden geladen. Er zit ook minder materiaal om de cellen heen. Dat betekent: meer actief materiaal in een kleinere verpakking en dus een hogere capaciteit. Oftewel, een hoge actieradius. Een van de ingewijden beschrijft de technologie als ‘next level’ en net zo revolutionair als destijds de eerste iPhone.

Compleet nieuwe productieketen

Het produceren van een auto is natuurlijk wel heel anders dan een iPhone of Mac. Apple moet een compleet nieuwe productieketen op poten zetten. Apple gaat hiervoor samenwerken met externe fabrieken voor het bouwen van de voertuigen. Ook worden er partners ingezet voor het produceren van diverse auto-onderdelen, zoals de LiDAR-scanners. De Apple Car krijgt waarschijnlijk meerdere scanners voor het inschatten van afstanden. Mogelijk wordt er daarbij voortgeborduurd op de LiDAR-technologie zoals die nu al wordt toegepast in de iPad Pro en de iPhone 12 Pro (Max).

Project Titan


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Dat er honderden Apple-medewerkers al jaren bezig zijn met ‘Project Titan’ is een publiek geheim. Wat ze precies aan het doen zijn, blijft onduidelijk. Het ene jaar wordt geroepen dat ze een fysieke auto bouwen, het andere jaar dat het om software gaat die autofabrikanten kunnen toepassen. Misschien weten we het dus in 2024 – en dat is exact tien jaar na de allereerste geruchten over de Apple Car.

Bron: MacRumors & iDropNews (afbeelding)

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!