Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

‘Apple Car is volledig autonoom en komt eerder dan verwacht’

Auteur: Ward Edema
0 reacties
Apple Car autonoom


Lees verder na de advertentie

Volgens nieuwe geruchten heeft Apple de aandacht voor de Apple Car verschoven naar autonoom rijden – en hij loopt voor op schema.

Apple Car

Al jaren gaan er geruchten over Apple’s eerste elektrische auto. Hoewel er soms nog tekenen waren dat de auto misschien helemaal niet zou verschijnen, komen er nu een stuk positievere berichten naar buiten via Bloomberg.

Apple zou namelijk de auto al in 2025 uit willen brengen, wat jaren eerder is dan velen hadden gedacht. Natuurlijk kan de Apple Car alsnog uitgesteld worden, maar het is wel een teken dat Apple al vrij ver in het ontwikkelproces is.

Verschuiving aandacht

De reden voor de versnelling is waarschijnlijk nieuw leiderschap. De softwarebaas van de Apple Watch, Kevin Lynch, heeft het project nu op zich genomen.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Het team achter de Apple Car was volgens berichten van Bloomberg constant bezig met het ontwikkelen van twee verschillende projecten: een semi-autonome auto, zoals Tesla, en een volledig autonome auto. Lynch zou de knoop hebben doorgehakt om het team nu volledig te laten focussen op de tweede optie.

Apple Car: autonoom

Met de nieuwe richting wil Apple de concurrentie voor zijn met de eerste volledig zelfrijdende auto, die qua technologie jaren voorloopt op concurrenten als Tesla.

Dat Apple zo zelfverzekerd is, is weinig verrassend. Met de ontwikkeling van Apple Silicon-chips de afgelopen jaren, en de bijbehorende Neural Engine, heeft Apple dé sleutel te pakken voor autonoom rijden. Deze Neural Engine is namelijk gespecialiseerd in machine learning, wat het ‘leren rijden’ van een auto mogelijk maakt.

Volgens Bloomberg is een nieuwe ontwikkeling in deze chips ook een reden voor Apple’s hervonden optimisme. Het bedrijf zou namelijk het grondwerk voor de processor van de Apple Car grotendeels hebben afgerond.

Machine learning

Wil je meer te weten komen over de werking van machine learning, en de Neural Engine die ook naar de Apple Car komt? Je leest er alles over in iCreate 133!

Bron: 9to5mac