Terug naar ‘Apple Car is volledig autonoom en komt eerder dan verwacht’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Apple Car is volledig autonoom en komt eerder dan verwacht’

Door Ward Edema19 november 2021 09:002 min. leestijd0

Volgens nieuwe geruchten heeft Apple de aandacht voor de Apple Car verschoven naar autonoom rijden – en hij loopt voor op schema.

Apple Car autonoom

Apple Car

Al jaren gaan er geruchten over Apple’s eerste elektrische auto. Hoewel er soms nog tekenen waren dat de auto misschien helemaal niet zou verschijnen, komen er nu een stuk positievere berichten naar buiten via Bloomberg.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Apple zou namelijk de auto al in 2025 uit willen brengen, wat jaren eerder is dan velen hadden gedacht. Natuurlijk kan de Apple Car alsnog uitgesteld worden, maar het is wel een teken dat Apple al vrij ver in het ontwikkelproces is.

Verschuiving aandacht

De reden voor de versnelling is waarschijnlijk nieuw leiderschap. De softwarebaas van de Apple Watch, Kevin Lynch, heeft het project nu op zich genomen.

Het team achter de Apple Car was volgens berichten van Bloomberg constant bezig met het ontwikkelen van twee verschillende projecten: een semi-autonome auto, zoals Tesla, en een volledig autonome auto. Lynch zou de knoop hebben doorgehakt om het team nu volledig te laten focussen op de tweede optie.

Apple Car: autonoom

Met de nieuwe richting wil Apple de concurrentie voor zijn met de eerste volledig zelfrijdende auto, die qua technologie jaren voorloopt op concurrenten als Tesla.

Dat Apple zo zelfverzekerd is, is weinig verrassend. Met de ontwikkeling van Apple Silicon-chips de afgelopen jaren, en de bijbehorende Neural Engine, heeft Apple dé sleutel te pakken voor autonoom rijden. Deze Neural Engine is namelijk gespecialiseerd in machine learning, wat het ‘leren rijden’ van een auto mogelijk maakt.

Volgens Bloomberg is een nieuwe ontwikkeling in deze chips ook een reden voor Apple’s hervonden optimisme. Het bedrijf zou namelijk het grondwerk voor de processor van de Apple Car grotendeels hebben afgerond.

Machine learning

Wil je meer te weten komen over de werking van machine learning, en de Neural Engine die ook naar de Apple Car komt? Je leest er alles over in iCreate 133!

iCreate 133
iCreate 133
Iedereen wil deze MacBook Pro

Bron: 9to5mac

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Ward Edema

Keek tijdens zijn basisschooltijd al naar de presentaties van Steve Jobs. Zweert bij macOS en iPadOS voor alles wat met beeld of muziek te maken heeft.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
Apple Car
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar