Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

‘Apple Car al in 2021 de weg op?’

Auteur: Laura Grootaarts
1 reacties
Apple Car: een Tesla-concurent


Lees verder na de advertentie

Al jaren wordt er druk gespeculeerd over de Apple Car. Even was het stil rondom Apple’s zelfrijdende auto, maar de laatste weken laaien de geruchten toch weer op. Volgens het Taiwanese Economic Daily News gaat de Apple Car zelfs volgend jaar al de weg op.

Apple Car

Apple Car komt eraan

Het is een publiek geheim: al jaren wordt er hard gewerkt aan ‘Project Titan’, zoals de Apple Car intern genoemd wordt. Honderden Apple-medewerkers zijn al die tijd al bezig met de ontwikkeling van de Apple Car. De ene keer wordt gezegd dat ze een complete auto bouwen, de andere keer dat het enkel om software gaat die autofabrikanten kunnen inbouwen in hun eigen auto’s.

Nu lijkt het tóch weer om een fysieke auto te gaan. En al in september 2021 zou de Apple Car verschijnen. Volgens insiders maken fabrieken in Taiwan zich nu al op voor de productie van de Apple Car: die gaat mogelijk in het tweede kwartaal van 2021 van start. Apple zou al bezig zijn met het testen van prototypes in Californië.

Twijfelachtig


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

2021 klinkt nogal twijfelachtig. Meestal worden compleet nieuwe auto’s heel lang van tevoren aangekondigd – in het meest positieve geval wordt de Apple Car in september aangekondigd, maar moeten we daarna nog wat jaren wachten. De pandemie maakt de release van een compleet nieuw Apple-product in september er niet realistischer op, gezien de vertragingen die dat dit jaar al opleverde.

Bovendien strookt het niet met andere recente geruchten. Zo beweerde DigiTimes dat de auto in 2024 of 2025 onthuld wordt. Apple-analist Ming-Chi Kuo verwacht hem op zijn vroegst in 2023. Zowel DigiTimes als Kuo hebben een betrouwbaardere reputatie dan Economic Daily News.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: MacRumors