Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Apple lanceert betaald podcast-abonnement ‘Podcast Subscriptions’

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Podcasts redesign


Lees verder na de advertentie

Update: En inderdaad, Apple heeft zonet tijdens de keynote een betaald podcast-abonnement aangekondigd. Details zijn nog schaars, maar we verwachten dat je door betalen toegang krijgt tot exclusieve Apple-podcasts, en eventueel ook reclamevrije versies van bestaande podcasts mag luisteren.

Apple kondigt morgen tijdens het eerste event van het jaar een betaalde podcastdienst aan. Hier zou je dan shows kunnen beluisteren die nergens anders te horen zijn.

Apple presenteert Podcasts Subscriptions

Tech-journalist en podcastmaker Peter Kafka zegt er vrij zeker van te zijn dat Apple een betaalde podcast-dienst gaat introduceren. En de iOS 14.5 bèta geeft inderdaad het een en ander prijs. De Podcasts-app ziet er in de toekomstige iOS-versie heel anders ui, waarbij enkele details extra opvallen.

Zo wordt op het ‘Luister nu’-tabblad het belletje waarmee je berichtgeving instelt, straks vervangen door je avatar. Die avatar kom je bijvoorbeeld ook tegen in Muziek, TV en andere apps waarop je kunt inloggen voor betaalde content. Ook is de ‘Abonneer’-knop vervangen door een ‘Volgen’-knop – abonneren roept natuurlijk onmiddellijk de connotatie op met betalen, en dat moet straks wel transparant zijn. Ondertussen melden op Twitter ook steeds meer podcastmakers dat ze geen nieuw materiaal kunnen uploaden – ook dat is een teken dat er iets staat te gebeuren.

Apple-event 20 april


kooptip


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Apple breidt zijn servicetak steeds verder uit. Er zijn steeds meer betaalde diensten waarop je je kunt abonneren. Het begon ooit met Apple Music, maar inmiddels is er ook Apple TV+ voor series en Apple Arcade voor games. Onlangs introduceerde Apple in het buitenland de sportdienst Apple Fitness+. Mogelijk is een betaald podcasts-abonnement de volgende in het rijtje. In januari waren er ook al geruchten over Apple Podcasts+.

Apple heeft al acht bèta-versies uitgebracht van iOS 14.5, het kan niet anders dan dat de release eraan zit te komen. Morgen is er een Apple-event en het is mogelijk dat we dan meer te horen krijgen. We verwachten dat Apple tijdens het event ook een nieuwe iPad Pro aankondigt, en met een beetje geluk zien we ook een compleet vernieuwde iMac. Lees ook ons artikel met verwachtingen voor het Apple-event.

Wil je morgen de ontwikkelingen in de gaten houden? Volg dan @icreate_NL op Twitter! Of schrijf je in voor onze nieuwsbrief: na afloop van het event sturen we je een samenvatting met alle highlights!

Bron: via MacRumors