Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
nieuws Podcast

‘Apple overweegt betaald podcast-abonnement’

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Podcast iPhone


Lees verder na de advertentie

Apple werkt aan een nieuwe betaalde dienst voor podcasts. ‘Apple Podcasts+’ zou content moeten krijgen die nergens anders te beluisteren is. Dat melden The Information en Bloomberg.

Apple podcast abonnement

Apple heeft de podcast-markt altijd gedomineerd. De term podcast is een samentrekking van ‘iPod’ en ‘broadcast’ (uitzenden). Nog steeds wordt er veel geluisterd via Apple’s Podcasts-app. Maar nu zijn er steeds meer grote concurrenten die iets van het marktaandeel afsnoepen.

Als podcast-maker kun je je show gemakkelijk publiceren via Apple. Daar stond al die jaren geen financiële vergoeding tegenover. Geld verdienen met een podcast is een kwestie van sponsoring en reclame, Apple betaalt niet voor de content. Maar bij concurrerende platformen is daarin langzaam verandering gekomen. Spotify komt voor exclusieve podcasts wél met astronomische bedragen over de brug. En die shows (bijvoorbeeld The Joe Rogan Experience) zijn heel populair. Ook Amazon timmert stevig aan de weg.

Unieke Apple-content achter betaalmuur

Apple zou nu ook proberen om bekende namen naar Apple Podcasts te krijgen. Mogelijk gebruiken ze daarvoor hetzelfde concept als bij Apple TV+. Deze unieke Apple-content verdwijnt dan achter een betaalmuur. Apple heeft sinds kort een dienstenbundel, Apple One, waarin diverse diensten zijn samengevoegd in een voordeelbundel. Het zou logisch zijn dat dit nieuwe podcast-abonnement daar een deel van is. In dat geval zijn de exclusieve podcasts direct verzekerd van een enorm publiek.


kooptip

Voor Apple worden diensten de laatste jaren steeds belangrijker. Denk hierbij aan Apple Music, Apple Arcade en extra iCloud-opslag. Mogelijk wordt dit jaar nog het Apple podcast-abonnement toegevoegd aan dit rijtje. Dit soort diensten zijn inmiddels lucratiever dan producten als de iPhone.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste iPhone-nieuws en andere Apple-ontwikkelingen? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!

Bron: Bloomberg