Terug naar ‘Apple overweegt betaald podcast-abonnement’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Apple overweegt betaald podcast-abonnement’

Door Laura Grootaarts19 januari 2021 09:382 min. leestijd0

Apple werkt aan een nieuwe betaalde dienst voor podcasts. ‘Apple Podcasts+’ zou content moeten krijgen die nergens anders te beluisteren is. Dat melden The Information en Bloomberg.

Podcast iPhone

Apple podcast abonnement

Apple heeft de podcast-markt altijd gedomineerd. De term podcast is een samentrekking van ‘iPod’ en ‘broadcast’ (uitzenden). Nog steeds wordt er veel geluisterd via Apple’s Podcasts-app. Maar nu zijn er steeds meer grote concurrenten die iets van het marktaandeel afsnoepen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Als podcast-maker kun je je show gemakkelijk publiceren via Apple. Daar stond al die jaren geen financiële vergoeding tegenover. Geld verdienen met een podcast is een kwestie van sponsoring en reclame, Apple betaalt niet voor de content. Maar bij concurrerende platformen is daarin langzaam verandering gekomen. Spotify komt voor exclusieve podcasts wél met astronomische bedragen over de brug. En die shows (bijvoorbeeld The Joe Rogan Experience) zijn heel populair. Ook Amazon timmert stevig aan de weg.

Unieke Apple-content achter betaalmuur

Apple zou nu ook proberen om bekende namen naar Apple Podcasts te krijgen. Mogelijk gebruiken ze daarvoor hetzelfde concept als bij Apple TV+. Deze unieke Apple-content verdwijnt dan achter een betaalmuur. Apple heeft sinds kort een dienstenbundel, Apple One, waarin diverse diensten zijn samengevoegd in een voordeelbundel. Het zou logisch zijn dat dit nieuwe podcast-abonnement daar een deel van is. In dat geval zijn de exclusieve podcasts direct verzekerd van een enorm publiek.

Voor Apple worden diensten de laatste jaren steeds belangrijker. Denk hierbij aan Apple Music, Apple Arcade en extra iCloud-opslag. Mogelijk wordt dit jaar nog het Apple podcast-abonnement toegevoegd aan dit rijtje. Dit soort diensten zijn inmiddels lucratiever dan producten als de iPhone.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste iPhone-nieuws en andere Apple-ontwikkelingen? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!

Bron: Bloomberg

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar