Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Ziet jouw volgende iPhone er zo uit?

Auteur: Ward Edema
0 reacties
Humane AI


Lees verder na de advertentie

Twee oud-medewerkers van Apple hebben vandaag de Humane AI aangekondigd, de onzichtbare smartphone van de toekomst. Dit moet je weten over het futuristische apparaatje.

Humane AI

De Humane AI is niet een smartphone zoals je hem gewend bent. Hij heeft geen scherm, geen knoppen, je stopt hem niet in je broekzak, en je houdt hem niet tegen je oor als je belt. Toch kan hij wat je van je iPhone gewend bent. Hoe zit dat?

Eigenlijk moet je de Humane AI zien als een piepkleine projector. Je stopt hem in je borstzak of hangt hem om je nek, en vervolgens projecteert hij zijn interface op je hand. De bediening gaat grotendeels met je stem, en met een voorwaarts gerichte camera die handbewegingen detecteert en objecten kan herkennen.

Kunstmatige intelligentie

De Humane AI is opgebouwd rondom – je raadt het al – artificiële intelligentie. Eigenlijk zit er een extreem slimme versie van Siri in, die op een natuurlijke manier je opdrachten verwerkt en helemaal voor jou gepersonaliseerd is.

Een voorbeeld: houd je eten voor je, dan kan de Humane AI je vertellen of je het wel of niet kunt eten, afhankelijk van je allergieën en dieet. En vraag je tijdens je vakantie om iets wat je zegt te vertalen, dan hoor je de AI in jouw eigen stem vloeiend een andere taal spreken.

Humane AI: je volgende iPhone?

Gezien het futuristische karakter van de Humane AI zal het je niet verbazen dat het ontworpen is door twee Apple-veteranen. Het gaat om software designer Imran Chaudhri, die met Steve Jobs werkte aan de interface van de Mac, iPhone en iPad, en Bethany Bongiorno, projectmanager van de eerste iPad.

Volgens het duo is de volgende grote stap in de ‘relatie tussen mens en technologie’ om het idee van schermen achter ons te laten. De Humane AI zou daar de eerste stap van kunnen zijn – en wie weet heeft de iPhone zoals we hem kennen daardoor ook zijn beste tijd gehad. Dat moeten we echter nog afwachten: eerst moet de Humane AI nog op de markt komen. Naar verwachting gebeurt dat eind dit jaar.

Vanaf morgen, 22 april, is de volledige presentatie van de Humane AI te zien op het YouTube-kanaal van TED.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: Inverse