Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

‘AirTags zijn draadloos oplaadbaar en waterdicht’

Auteur: Laura Grootaarts
1 reacties
AirTag


Lees verder na de advertentie

Apple komt binnenkort met een eigen bluetoothtracker, de AirTag. Bevestig deze tracker aan je belangrijke eigendommen en je weet ze altijd terug te vinden. De Japanse website Mac Otakara beweert dat de tracker draadloos oplaadbaar is én waterdicht.

AirTags draadloos oplaadbaar

AirTags draadloos oplaadbaar en waterdicht

Dat de AirTags draadloos oplaadbaar zijn, gaat lijnrecht in tegen een eerder bericht waarin gesteld wordt dat de tracker een vervangbare batterij heeft. In de code van iOS 13 wordt namelijk verwezen naar een video met de naam ‘BatterySwap’, daarom werd tot nu toe aangenomen dat er een horlogebatterijtje in de tracker zou zitten.

Draadloos oplaadbaar dus: je zou bijna verwachten dat je de tracker straks op je Apple Watch-lader kunt plaatsen. Of komt Apple dan toch met die kleine AirPower-mat voor draadloos opladen? Hoe dan ook: dezelfde bron beweert dat de AirTags waterdicht worden – en dat past dan inderdaad weer veel beter bij een draadloos oplaadbare variant. Producten met een waterdichte behuizing houd je het liefst zo gesloten mogelijk. Het is bijvoorbeeld niet voor niets dat de nieuwere (lees: waterdichte) iPhones geen koptelefoonaansluiting meer hebben.

Al je spullen in Zoek mijn


kooptip

De AirTags helpen je straks om je spullen in de gaten te houden. Je kunt ze overal aan bevestigen, en de tags duiken dan op in Zoek mijn, de app waarin je nu al Apple-apparaten kunt traceren. Gebruik je AirTags in combinatie met een iPhone 11 of iPhone 11 Pro? Dan kun je je kostbaarheden met een nog grotere precisie traceren dankzij de speciale U1-chip van deze toestellen.

Wanneer de tags te koop zijn is nog niet duidelijk: het leek vorig jaar logisch dat ze tegelijk met de iPhone 11 zouden verschijnen. Maar volgens Apple-analist Ming-Chi Kuo zou het zomaar kunnen dat het september van dit jaar wordt, tegelijk met de iPhone 12. Toch is er nog een kleine kans dat de tags dit voorjaar al in de winkels liggen: het gerucht gaat dat Apple eind maart een event organiseert om nieuwe producten te introduceren, waaronder een iPhone SE 2.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste iPhone-nieuws en andere Apple-ontwikkelingen? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!

Bron: via MacRumors