Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Lek: Apple’s bluetooth tracker gaat AirTag heten

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
AirTag


Lees verder na de advertentie

Al een tijd gaan er geruchten over een tracker van Apple waarmee je verloren voorwerpen kunt terugvinden. Nu is de naam van deze locatietracker uitgelekt: AirTag!

AirTag: verwijzingen in iOS 13.2

Ben je een enorme sloddervos, dan is de AirTag voor jou een uitkomst. Je kunt de AirTag bevestigen aan spullen die je snel kwijtraakt, zoals je sleutels of je portemonnee. Die voorwerpen kun je daarna traceren via de Zoek mijn-app. Het is nog niet duidelijk hoe de AirTag eruitziet, eerder lekte er een afbeelding uit via de iOS 13-code: een witte cirkel met het Apple-logo. Misschien is het een sleutelhanger, misschien een sticker.

En nu is dus waarschijnlijk de naam gelekt. Gisteren is iOS 13.2 verschenen, en daarin wordt per ongeluk de naam AirTag verklapt. De naam duikt op in het bestandssysteem van de nieuwste versie van het besturingssysteem. Op dezelfde plek wordt ook verwezen naar een video met de naam ‘BatterySwap’: dit suggereert dat de AirTags vervangbare batterijen krijgen.

AirTag

Zoek mijn …


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

De spullen waaraan je de AirTag verschijnen op de kaart in Zoek mijn, waarschijnlijk op een nieuw tabblad. De AirTags maken via bluetooth verbinding met iPhones, iPads en Macs. Interessant in dit verband is dat de nieuwe iPhones – de iPhone 11 en iPhone 11 Pro – een U1-chip hebben die in staat is tot zeer nauwkeurige locatiebepaling. Je ziet daardoor niet alleen dat verloren spullen ergens in de huiskamer liggen, maar ook precies onder welk kussen op de bank. Apple zelf noemt het over ‘gps, maar dan op huiskamerschaal’. Het lijkt het erop dat augmented reality het makkelijker maakt om je spullen te traceren: via de camera van de iPhone zie je dan een markering van de plek waar de AirTags zich bevinden.

Wanneer de AirTags verschijnen, is op dit moment nog niet bekend. Het zou dit jaar nog kunnen gebeuren. Een Apple-event verwachten we niet meer, dus dan zou de release bekend worden gemaakt via een persbericht. Dit gebeurde gisteren ook bij de nieuwe AirPods Pro.