Terug naar Lek: Apple’s bluetooth tracker gaat AirTag heten
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Lek: Apple’s bluetooth tracker gaat AirTag heten

Door Laura Grootaarts29 oktober 2019 09:202 min. leestijd0

Al een tijd gaan er geruchten over een tracker van Apple waarmee je verloren voorwerpen kunt terugvinden. Nu is de naam van deze locatietracker uitgelekt: AirTag!

apple airtag

AirTag: verwijzingen in iOS 13.2

Ben je een enorme sloddervos, dan is de AirTag voor jou een uitkomst. Je kunt de AirTag bevestigen aan spullen die je snel kwijtraakt, zoals je sleutels of je portemonnee. Die voorwerpen kun je daarna traceren via de Zoek mijn-app. Het is nog niet duidelijk hoe de AirTag eruitziet, eerder lekte er een afbeelding uit via de iOS 13-code: een witte cirkel met het Apple-logo. Misschien is het een sleutelhanger, misschien een sticker.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

En nu is dus waarschijnlijk de naam gelekt. Gisteren is iOS 13.2 verschenen, en daarin wordt per ongeluk de naam AirTag verklapt. De naam duikt op in het bestandssysteem van de nieuwste versie van het besturingssysteem. Op dezelfde plek wordt ook verwezen naar een video met de naam ‘BatterySwap’: dit suggereert dat de AirTags vervangbare batterijen krijgen.

AirTag

Zoek mijn …

De spullen waaraan je de AirTag verschijnen op de kaart in Zoek mijn, waarschijnlijk op een nieuw tabblad. De AirTags maken via bluetooth verbinding met iPhones, iPads en Macs. Interessant in dit verband is dat de nieuwe iPhones – de iPhone 11 en iPhone 11 Pro – een U1-chip hebben die in staat is tot zeer nauwkeurige locatiebepaling. Je ziet daardoor niet alleen dat verloren spullen ergens in de huiskamer liggen, maar ook precies onder welk kussen op de bank. Apple zelf noemt het over ‘gps, maar dan op huiskamerschaal’. Het lijkt het erop dat augmented reality het makkelijker maakt om je spullen te traceren: via de camera van de iPhone zie je dan een markering van de plek waar de AirTags zich bevinden.

Wanneer de AirTags verschijnen, is op dit moment nog niet bekend. Het zou dit jaar nog kunnen gebeuren. Een Apple-event verwachten we niet meer, dus dan zou de release bekend worden gemaakt via een persbericht. Dit gebeurde gisteren ook bij de nieuwe AirPods Pro.

iCreate 143
iCreate 143
De ultieme Apple-koopgids

 

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
AirTags
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar