Terug naar ‘Apple lanceert bluetooth tracker samen met iPhone 12’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Apple lanceert bluetooth tracker samen met iPhone 12’

Door Koen van Ekeren19 februari 2020 09:583 min. leestijd0

Met bluetooth-trackers vind je snel je zoekgeraakte spullen terug – ideaal voor wie snel zijn sleutels of portemonnee kwijtraakt. Het leuke is dat er dit jaar ook een Apple bluetooth tracker komt: de AirTag. Een betrouwbare analist voorspelt dat Apple het apparaatje in de tweede helft van dit jaar lanceert.

Apple bluetooth tracker

De analist is de altijd goed geïnformeerde Ming-Chi Kuo. Hij verwacht dat Apple de productie van de AirTags (zoals de bluetooth-tracker waarschijnlijk heet) in het tweede of derde kwartaal van dit jaar opvoert. Apple lijkt erg hoog in te zetten op de bluetooth-tracker, want tegen het eind van dit jaar moeten er tientallen miljoenen exemplaren van de AirTag zijn gemaakt.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Kijkend naar de timing is het waarschijnlijk dat de AirTags deel uitmaken van het iPhone-event in september, waarin de iPhone 12-modellen worden aangekondigd. De massaproductie van de iPhone-vlaggenschepen begint traditioneel op een vergelijkbaar moment: in het derde kwartaal. Mogelijk wordt de AirTag dus tijdens het iPhone-keynote onthuld.

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe productlanceringen van Apple? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Maar omdat het gaat om een compleet nieuwe productcategorie, is het aannemelijk dat Apple de bluetooth-tracker al eerder aankondigt. Bij compleet nieuwe producten heeft Apple er namelijk een handje van om ze een paar maanden voorafgaand aan de release aan te kondigen. Dit gebeurde bijvoorbeeld bij de eerste iPhone, iPad, Apple Watch, AirPods en HomePod.

Misschien horen al over een maand meer over de Apple bluetooth tracker, tijdens het Apple-event voor de iPhone SE 2. Dit is vermoedelijk ook het moment dat Apple een nieuwe iPad Pro presenteert. Daarnaast is WWDC 2020 (in juni) een optie.

Apple AirTags

Door geruchten weten we al veel over de AirTag. Met het apparaatje kun je allerlei objecten – zoals je sleutelbos of portemonnee – opsporen in de Zoek Mijn-app. In deze app komt een nieuw vierde tabblad dat waarschijnlijk ‘Voorwerpen’ heet. Hier zie je de tags verschijnen.

Is de AirTag in de buurt, dan is de gebruiker in staat om het via bluetooth op te sporen. Maar ook als je zoekgeraakte AirTag zich op grote afstand bevindt, dan is de kans groot dat de Zoek mijn-app de locatie weet te achterhalen. Apple gebruikt hiervoor een slimme techniek, waarbij het wereldwijde netwerk van iPhones, iPads en Macs wordt ingezet om uit te kijken naar het signaal van de AirTag. Is de locatie gevonden, dan wordt deze anoniem doorgespeeld en verschijnt de locatie bij de eigenaar in de Zoek mijn-app.

iCreate 145
iCreate 145
Geef je Mac een frisse start 🫧

Bron: MacRumors

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
AirTags
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar