Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

‘Apple lanceert bluetooth tracker samen met iPhone 12’

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
Apple bluetooth tracker


Lees verder na de advertentie

Met bluetooth-trackers vind je snel je zoekgeraakte spullen terug – ideaal voor wie snel zijn sleutels of portemonnee kwijtraakt. Het leuke is dat er dit jaar ook een Apple bluetooth tracker komt: de AirTag. Een betrouwbare analist voorspelt dat Apple het apparaatje in de tweede helft van dit jaar lanceert.

Apple bluetooth tracker

De analist is de altijd goed geïnformeerde Ming-Chi Kuo. Hij verwacht dat Apple de productie van de AirTags (zoals de bluetooth-tracker waarschijnlijk heet) in het tweede of derde kwartaal van dit jaar opvoert. Apple lijkt erg hoog in te zetten op de bluetooth-tracker, want tegen het eind van dit jaar moeten er tientallen miljoenen exemplaren van de AirTag zijn gemaakt.

Kijkend naar de timing is het waarschijnlijk dat de AirTags deel uitmaken van het iPhone-event in september, waarin de iPhone 12-modellen worden aangekondigd. De massaproductie van de iPhone-vlaggenschepen begint traditioneel op een vergelijkbaar moment: in het derde kwartaal. Mogelijk wordt de AirTag dus tijdens het iPhone-keynote onthuld.

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe productlanceringen van Apple? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Maar omdat het gaat om een compleet nieuwe productcategorie, is het aannemelijk dat Apple de bluetooth-tracker al eerder aankondigt. Bij compleet nieuwe producten heeft Apple er namelijk een handje van om ze een paar maanden voorafgaand aan de release aan te kondigen. Dit gebeurde bijvoorbeeld bij de eerste iPhone, iPad, Apple Watch, AirPods en HomePod.

Misschien horen al over een maand meer over de Apple bluetooth tracker, tijdens het Apple-event voor de iPhone SE 2. Dit is vermoedelijk ook het moment dat Apple een nieuwe iPad Pro presenteert. Daarnaast is WWDC 2020 (in juni) een optie.

Apple AirTags

Door geruchten weten we al veel over de AirTag. Met het apparaatje kun je allerlei objecten – zoals je sleutelbos of portemonnee – opsporen in de Zoek Mijn-app. In deze app komt een nieuw vierde tabblad dat waarschijnlijk ‘Voorwerpen’ heet. Hier zie je de tags verschijnen.

Is de AirTag in de buurt, dan is de gebruiker in staat om het via bluetooth op te sporen. Maar ook als je zoekgeraakte AirTag zich op grote afstand bevindt, dan is de kans groot dat de Zoek mijn-app de locatie weet te achterhalen. Apple gebruikt hiervoor een slimme techniek, waarbij het wereldwijde netwerk van iPhones, iPads en Macs wordt ingezet om uit te kijken naar het signaal van de AirTag. Is de locatie gevonden, dan wordt deze anoniem doorgespeeld en verschijnt de locatie bij de eigenaar in de Zoek mijn-app.

Bron: MacRumors