Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Opeens verdwenen: het AirTag batterij-icoon op je iPhone

Auteur: Laura Grootaarts
2 reacties
AirTag review


Lees verder na de advertentie

Wil je de batterij van je AirTag controleren? Apple maakt het je bijzonder lastig: in iOS 15.6 is het batterij-icoontje plots verdwenen. Hoe weet je dan of je batterij aan vervanging toe is?

AirTag batterij icoon verdwenen

AirTag batterij-icoon verdwenen

AirTags zijn Apple’s eigen versie van een bluetooth tracker. Je kunt ze gemakkelijk aan je kostbare spullen hangen en ze dan volgen via je iPhone. Momenteel zijn de zendertjes razendpopulair om je bagage mee in de gaten te houden, niet in de laatste plaats vanwege de chaos op Schiphol.

De AirTag heeft een knoopcelbatterij en tot nu toe kon je de status daarvan op ieder moment controleren via je iPhone. Daarvoor opende je de Zoek mijn-app, tikte je op het tabblad Objecten en ten slotte op de AirTag. Er verscheen dan een batterijpictogram dat een aardige indicatie gaf. Maar deze week is iOS 15.6 verschenen, en nu is het batterijtje verdwenen.

Hoe weet je of je batterij leeg is?


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Je krijgt nog wel een melding op je iPhone als de AirTag-batterij leeg dreigt te raken. En als de batterij bijna leeg is, dan duikt er prompt weer een batterij-icoontje op dat direct in het rood schiet. Maar proactief even opzoeken hoe het ervoor staat met je batterij, dat kan dus helaas niet meer.

Een handige functie die verdwijnt, dat moet wel haast een foutje zijn, toch? Per ongeluk geïntroduceerd met de nieuwe update? Maar nee. Want precies hetzelfde is het geval in de iOS 16 bèta. Ook heeft Apple de wijziging twee dagen terug doorgevoerd in een Support-document.

Wat is er aan de hand?

Het is onduidelijk waarom Apple dit zo doet. Misschien was de batterij-indicator niet nauwkeurig genoeg – er zit immers geen geavanceerde Apple-accu in, maar een gewoon horlogebatterijtje. Vanaf nu moet je dus maar vertrouwen op een melding van je AirTag, en die krijg je pas als het al bijna te laat is. Zul je net zien dat dat op je vakantie-adres is. Niet handig denken wij: zie dan maar in je beste Spaans of Portugees uit te leggen dat je een knoopcelbatterij nodig hebt voor de AirTag in je koffer.