Terug naar Opeens verdwenen: het AirTag batterij-icoon op je iPhone
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Opeens verdwenen: het AirTag batterij-icoon op je iPhone

Door Laura Grootaarts22 juli 2022 12:202 min. leestijd2

Wil je de batterij van je AirTag controleren? Apple maakt het je bijzonder lastig: in iOS 15.6 is het batterij-icoontje plots verdwenen. Hoe weet je dan of je batterij aan vervanging toe is?

AirTag batterij icoon verdwenen

AirTag batterij-icoon verdwenen

AirTags zijn Apple’s eigen versie van een bluetooth tracker. Je kunt ze gemakkelijk aan je kostbare spullen hangen en ze dan volgen via je iPhone. Momenteel zijn de zendertjes razendpopulair om je bagage mee in de gaten te houden, niet in de laatste plaats vanwege de chaos op Schiphol.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

De AirTag heeft een knoopcelbatterij en tot nu toe kon je de status daarvan op ieder moment controleren via je iPhone. Daarvoor opende je de Zoek mijn-app, tikte je op het tabblad Objecten en ten slotte op de AirTag. Er verscheen dan een batterijpictogram dat een aardige indicatie gaf. Maar deze week is iOS 15.6 verschenen, en nu is het batterijtje verdwenen.

Hoe weet je of je batterij leeg is?

Je krijgt nog wel een melding op je iPhone als de AirTag-batterij leeg dreigt te raken. En als de batterij bijna leeg is, dan duikt er prompt weer een batterij-icoontje op dat direct in het rood schiet. Maar proactief even opzoeken hoe het ervoor staat met je batterij, dat kan dus helaas niet meer.

Een handige functie die verdwijnt, dat moet wel haast een foutje zijn, toch? Per ongeluk geïntroduceerd met de nieuwe update? Maar nee. Want precies hetzelfde is het geval in de iOS 16 bèta. Ook heeft Apple de wijziging twee dagen terug doorgevoerd in een Support-document.

Wat is er aan de hand?

Het is onduidelijk waarom Apple dit zo doet. Misschien was de batterij-indicator niet nauwkeurig genoeg – er zit immers geen geavanceerde Apple-accu in, maar een gewoon horlogebatterijtje. Vanaf nu moet je dus maar vertrouwen op een melding van je AirTag, en die krijg je pas als het al bijna te laat is. Zul je net zien dat dat op je vakantie-adres is. Niet handig denken wij: zie dan maar in je beste Spaans of Portugees uit te leggen dat je een knoopcelbatterij nodig hebt voor de AirTag in je koffer.

Cadeautje van iCreate!

Vorige zomer schreven we in iCreate uitgebreid over de AirTag en Apple’s Zoek mijn-app. We doen je dit artikel graag cadeau. Laat je mailadres achter (ook als je dat al eerder gedaan hebt) en download de gids direct.

Behalve de AirTag-gids ontvang je van ons de wekelijkse Lunchbreak nieuwsbrief en af toe een aanbieding. Je kunt je altijd weer hiervoor afmelden.

 

Korting op veel Apple-producten tijdens de Lentedeals bij Amac

Korting op veel Apple-producten tijdens de Lentedeals bij Amac

• Actie loopt t/m 2 april
• Zowel online als in de Amac winkels

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Peter Langens
Lezer
Peter Langens

AirTag voor mij teleurstellend….
Gekocht om snel te weten of en waar per ongeluk achtergelaten spullen zijn. Echter pas na ruim 500 meter of meer verschijnt het bericht op mij i-Watch en of iPhone . Dan zit ik inmiddels al op de snelweg en ligt mijn tas op een tafel in het restaurant. Het Bluetooth signaal ‘ verdwijnt veel sneller maar de waarschuwing blijft achter en komt te laat.

Frankdigitaal
Lezer
Frankdigitaal

En daarom download ik nooit gelijk software updates van Apple. Over ‘n maandje kan ik die afweging ook nog maken. Zie maar het laad probleem van de Apple mini die niet meer kan laden na de 15.5 iOS update en Apple doet er niets aan. En nu dit weer.