Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Eén jaar na lancering: check het batterijniveau van de AirTags

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
AirTag batterij niveau


Lees verder na de advertentie

Het is inmiddels een jaar geleden dat Apple’s AirTag verscheen: dit is een tracker om je kostbare spullen mee in de gaten te houden. Apple claimt dat de batterij een jaar mee gaat. Heb je de AirTags destijds meteen na release gekocht? Dan is het tijd om het batterijniveau eens te checken.

Hoe lang gaat AirTag batterij mee?

Apple claimt dat de AirTag batterij tot een jaar mee gaat. Ze hebben dat gebaseerd op alledaags gebruik, waarbij vier keer per dag een geluid wordt afgespeeld op de AirTag, en er één keer per dag gebruikgemaakt wordt van de functie ‘Nauwkeurig zoeken’.

Je iPhone geeft vanzelf een signaal wanneer het tijd is voor een nieuwe batterij, maar je kunt het ook zelf even checken. Je wilt immers niet dat je midden in je vakantie op zoek moet naar een vervangende batterij.

AirTag batterijniveau: controleer de oplaadstatus

AirTag batterij niveau

  • Open de app Zoek mijn op je iPhone.
  • Tik op het tabblad ‘Objecten’
  • Tik op de AirTag waarvan je de batterij wilt checken.


kooptip

In het batterijpictogram zie je een aardige indicatie van hoe het ervoor staat met de batterij. Een precies percentage ontbreekt. Mocht de batterij leeg raken, dan zie je bij het pictogram de tekst ‘Batterij bijna leeg’.

Hoe onze AirTag het een jaar na dato doet? De batterij is nog bijna vol. We zijn niet zo slordig dat we de AirTag dagelijks vier tot vijf keer moeten oppiepen. Anderzijds schrijven we voor deze website en ons magazine wel regelmatig artikelen over de AirTag, en op die momenten wordt de tag juist intensiever gebruikt.

Is de AirTag batterij leeg?

Dan kun je hem vervangen met een eenvoudige knoopcelbatterij (CR2032) die je gewoon overal kunt kopen voor een paar euro. Hiervoor draai je het zilverkleurige plaatje aan de achterzijde van de AirTag open.