Terug naar AirPods met usb-c in 2022? Reken er maar niet op!
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

AirPods met usb-c in 2022? Reken er maar niet op!

Door Ward Edema11 augustus 2022 09:392 min. leestijd0

Hoe graag we ook AirPods met usb-c zouden willen zien, hoeven we ze in 2022 (nog) niet te verwachten. Dat blijkt uit nieuwe geruchten.

AirPods Pro met Lightning-kabel

AirPods met usb-c in 2022?

In het najaar verwachten we de AirPods Pro 2. Deze krijgen voor het eerst ondersteuning voor lossless audio, waardoor muziek van bijvoorbeeld Apple Music in véél hogere kwaliteit te beluisteren is.

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

• Blijf altijd verbonden, ook zonder iPhone!
• Alleen mogelijk met een mobiel abonnement van T-Mobile

Bovendien krijgt het oplaaddoosje een vernieuwd design, met nieuwe speakers die het doosje kunnen ‘verklikken’ als je je AirPods zoekt met de Zoek mijn-app. Maar wat je niet hoeft te verwachten bij dit doosje is een usb-c-aansluiting: hij krijgt namelijk ‘gewoon’ weer een Lightning-poort. Dat blijkt uit een tweet van Apple-analist Ming-Chi Kuo.

Een jaartje later

AirPods Pro 2

Het Apple-orakel geeft aan dat Apple wel plannen heeft om usb-c naar de AirPods te brengen, maar dat die pas in 2023 zouden worden uitgevoerd. Dat is dus tegelijkertijd met de iPhone 15, die naar verwachting óók usb-c krijgt. Er komen dan volgens Kuo nieuwe oplaaddoosjes uit voor zowel de AirPods 3 als de AirPods Pro 2, die je los kunt kopen. Apple heeft al eerder een soortgelijke stap genomen toen er een los doosje met draadloos opladen uitkwam – dit gerucht is dus aannemelijk.

Deze herfst verwachten we ook nog de vernieuwde AirPods Max, met een upgrade naar lossless audio en een verbeterde hoes die het ‘handtasje’ van nu vervangt. Ook dit model krijgt waarschijnlijk nog Lightning – en gezien de oplaadpoort in de koptelefoon zelf verwerkt zit, moeten we dus wachten tot nóg een nieuw model om er usb-c op te krijgen.

Einde van Lightning

AirPods usb-c

Met de nieuwe geruchten lijkt 2022 het laatste jaar te worden dat er nieuwe producten uitkomen met Lightning. De iPhone gaat volgend jaar over naar usb-c, de AirPods dus ook, en we verwachten zelfs nog voor het einde van het jaar een nieuwe ‘normale’ iPad met usb-c. Daarmee blijven er alleen wat accessoires als toetsenborden en muizen over – en de kans is groot dat ook die binnenkort overgaan.

En daarmee klopt de voorspelling die Apple deed tijdens de introductie van de Lightning-aansluiting helemaal: toen werd het de ‘connector voor het volgende decennium’ genoemd. Het decennium is voorbij – time to move on.

Wekelijks Apple nieuws in je mail

Als eerste op de hoogte van het laatste nieuws, tips & aanbiedingen!

Bron: Ming-Chi Kuo op Twitter

 

De nieuwe iPhone 14: Krijg nu tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12

De nieuwe iPhone 14: Krijg nu tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12

• Én tot €10 korting per maand!
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
AirPods Pro
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar