Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 155Fris je iPhone op! 🫧
Cover van

AirPods met usb-c in 2022? Reken er maar niet op!

Auteur: Ward Edema
0 reacties
AirPods Pro met Lightning-kabel


Lees verder na de advertentie

Hoe graag we ook AirPods met usb-c zouden willen zien, hoeven we ze in 2022 (nog) niet te verwachten. Dat blijkt uit nieuwe geruchten.

AirPods met usb-c in 2022?

In het najaar verwachten we de AirPods Pro 2. Deze krijgen voor het eerst ondersteuning voor lossless audio, waardoor muziek van bijvoorbeeld Apple Music in véél hogere kwaliteit te beluisteren is.

Bovendien krijgt het oplaaddoosje een vernieuwd design, met nieuwe speakers die het doosje kunnen ‘verklikken’ als je je AirPods zoekt met de Zoek mijn-app. Maar wat je niet hoeft te verwachten bij dit doosje is een usb-c-aansluiting: hij krijgt namelijk ‘gewoon’ weer een Lightning-poort. Dat blijkt uit een tweet van Apple-analist Ming-Chi Kuo.

Een jaartje later

AirPods Pro 2


kooptip

Het Apple-orakel geeft aan dat Apple wel plannen heeft om usb-c naar de AirPods te brengen, maar dat die pas in 2023 zouden worden uitgevoerd. Dat is dus tegelijkertijd met de iPhone 15, die naar verwachting óók usb-c krijgt. Er komen dan volgens Kuo nieuwe oplaaddoosjes uit voor zowel de AirPods 3 als de AirPods Pro 2, die je los kunt kopen. Apple heeft al eerder een soortgelijke stap genomen toen er een los doosje met draadloos opladen uitkwam – dit gerucht is dus aannemelijk.

Deze herfst verwachten we ook nog de vernieuwde AirPods Max, met een upgrade naar lossless audio en een verbeterde hoes die het ‘handtasje’ van nu vervangt. Ook dit model krijgt waarschijnlijk nog Lightning – en gezien de oplaadpoort in de koptelefoon zelf verwerkt zit, moeten we dus wachten tot nóg een nieuw model om er usb-c op te krijgen.

Einde van Lightning

AirPods usb-c

Met de nieuwe geruchten lijkt 2022 het laatste jaar te worden dat er nieuwe producten uitkomen met Lightning. De iPhone gaat volgend jaar over naar usb-c, de AirPods dus ook, en we verwachten zelfs nog voor het einde van het jaar een nieuwe ‘normale’ iPad met usb-c. Daarmee blijven er alleen wat accessoires als toetsenborden en muizen over – en de kans is groot dat ook die binnenkort overgaan.

En daarmee klopt de voorspelling die Apple deed tijdens de introductie van de Lightning-aansluiting helemaal: toen werd het de ‘connector voor het volgende decennium’ genoemd. Het decennium is voorbij – time to move on.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: Ming-Chi Kuo op Twitter