Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Update AirPods Max verbetert audio: lossless op komst?

Auteur: Ward Edema
0 reacties
AirPods Max 2


Lees verder na de advertentie

In een nieuwe update voor de AirPods Max is een functie ontdekt die de audiokwaliteit flink verbetert: is lossless audio nu eindelijk op komst? Dit moet je weten.

AirPods Max update

De AirPods Max, Apple’s over-the-ear koptelefoon, heeft twee weken geleden een update gekregen. Het gaat om versie 5A282B, die zich nu nog in de bètafase begeeft – dit betekent dat je hem op het moment alleen kunt downloaden als je een ontwikkelaar bent.

Een tester heeft nu ontdekt dat er in deze versie een nieuwe LC3 codec zit. Dit is de zogenaamde Low Complexity Communication Codec, die voor nu alleen gebruikt wordt voor telefoongesprekken. Door LC3 wordt de audiokwaliteit daarvan flink verbeterd.

AirPods Max en AirPods Pro met lossless audio

LC3 kan echter veel meer bieden dan betere belkwaliteit. Ook de kwaliteit van je muziek kan er flink op vooruit gaan, bijvoorbeeld om de lossless muziek van Apple Music goed te kunnen beluisteren, maar daarvoor is wel Bluetooth 5.2 nodig. Dat zit nog niet in de AirPods Max – maar nu LC3-ondersteuning al is toegevoegd aan de software, is het heel waarschijnlijk dat het volgende model wél Bluetooth 5.2 krijgt.


kooptip

Volgens eerdere geruchten kunnen we de nieuwe AirPods Max, evenals de nieuwe AirPods Pro 2, al eind dit jaar verwachten. De ondersteuning voor Bluetooth 5.2 op deze modellen wordt volgens techwebsite 9to5mac mogelijk gemaakt door een nieuwe Apple H2-chip. Verder verwachten we bewegingssensoren op de AirPods Pro voor fitnesstracking, en een geüpdatet design voor de AirPods Max met nieuwe kleuren.

Blijf op de hoogte

Wil je ook in de toekomst op de hoogte gehouden worden van al het nieuws rondom de nieuwe AirPods Max en AirPods Pro? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief, en ontvang het belangrijkste nieuws en de beste tips direct in je mailbox:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: 9to5mac