Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

iOS 15.2 is ideaal voor zakkenrollers – kijk uit voor je AirPods

Auteur: Ward Edema
0 reacties
AirPods stelen


Lees verder na de advertentie

Met iOS 15.2 kun je apparaten zoeken die gebruikt kunnen worden om jou te tracken, zoals AirTags. Maar nu blijkt het ook een perfecte tool te zijn voor dieven die je AirPods willen stelen.

Nieuwe Zoek Mijn-functie

In de tweede bèta van iOS 15.2 is een nieuwe functie toegevoegd aan de Zoek Mijn-app: ‘Onbekende objecten’. Hiermee zoek je handmatig naar apparaten die gebruikt kunnen worden om je locatie te tracken. Ben je bijvoorbeeld bang dat iemand een AirTag in je tas heeft gestopt, of een ander Zoek Mijn-apparaat? Dan kom je er op deze manier direct achter.

Dit klinkt als een handige functie om je wat veiliger te voelen. Maar nu we de functie getest hebben maken, we ons zorgen over potentieel misbruik ervan.

AirPods stelen met iOS 15.2

Toen we zochten naar onbekende objecten met een iPhone met de iOS 15.2 bèta, kwamen direct AirPods Pro in beeld van een redacteur die net binnen kwam lopen.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Dit is enerzijds niet zo vreemd: sinds de laatste update voor de AirPods Pro (en AirPods Max en AirPods 3) zijn ze permanent aangesloten op het Zoek Mijn-netwerk. Hierdoor zouden ze net als AirTags gebruikt kunnen worden om mensen te volgen, door ze bijvoorbeeld in een tas te stoppen.

iOS 15.2

Wel vreemd is het feit dat de AirPods direct verschenen. Dit betekent dat ze niet gedurende een langere tijd in de buurt hoeven te zijn. Je zou dus als zakkenroller ergens een scan uit kunnen voeren, en direct weten of er AirPods Pro, AirPods Max of AirPods 3 in de buurt zijn.

Vervolgens kun je met de iPhone 11 zelfs de exacte plek van de AirPods vinden, omdat deze toestellen een speciale chip hebben die gericht kunnen zoeken. In feite traceer je ze daarmee tot een bepaalde broekzak of tas. Dat maakt misbruik wel érg gemakkelijk.

Functie nog in bèta

Het zou goed kunnen dat Apple de functie beter gaat beveiligen in de uiteindelijke iOS 15.2-update. Als Apple het zoeken beperkt tot apparaten die al langer in ‘het zicht’ van de iPhone zijn, is het al een stuk veiliger.

Echter lost dit nog niet het probleem op dat bijvoorbeeld iemand in de trein nog steeds jouw AirPods zou kunnen vinden, omdat deze gedurende een langere periode in de buurt zijn. We moeten dus afwachten of Apple hier vóór de iOS 15.2 release nog een oplossing voor vindt.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!