Terug naar iOS 15.2 is ideaal voor zakkenrollers – kijk uit voor je AirPods
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iOS 15.2 is ideaal voor zakkenrollers – kijk uit voor je AirPods

Door Ward Edema15 november 2021 14:112 min. leestijd0

Met iOS 15.2 kun je apparaten zoeken die gebruikt kunnen worden om jou te tracken, zoals AirTags. Maar nu blijkt het ook een perfecte tool te zijn voor dieven die je AirPods willen stelen.

AirPods stelen

Nieuwe Zoek Mijn-functie

In de tweede bèta van iOS 15.2 is een nieuwe functie toegevoegd aan de Zoek Mijn-app: ‘Onbekende objecten’. Hiermee zoek je handmatig naar apparaten die gebruikt kunnen worden om je locatie te tracken. Ben je bijvoorbeeld bang dat iemand een AirTag in je tas heeft gestopt, of een ander Zoek Mijn-apparaat? Dan kom je er op deze manier direct achter.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Dit klinkt als een handige functie om je wat veiliger te voelen. Maar nu we de functie getest hebben maken, we ons zorgen over potentieel misbruik ervan.

AirPods stelen met iOS 15.2

Toen we zochten naar onbekende objecten met een iPhone met de iOS 15.2 bèta, kwamen direct AirPods Pro in beeld van een redacteur die net binnen kwam lopen.

Dit is enerzijds niet zo vreemd: sinds de laatste update voor de AirPods Pro (en AirPods Max en AirPods 3) zijn ze permanent aangesloten op het Zoek Mijn-netwerk. Hierdoor zouden ze net als AirTags gebruikt kunnen worden om mensen te volgen, door ze bijvoorbeeld in een tas te stoppen.

iOS 15.2

Wel vreemd is het feit dat de AirPods direct verschenen. Dit betekent dat ze niet gedurende een langere tijd in de buurt hoeven te zijn. Je zou dus als zakkenroller ergens een scan uit kunnen voeren, en direct weten of er AirPods Pro, AirPods Max of AirPods 3 in de buurt zijn.

Vervolgens kun je met de iPhone 11 zelfs de exacte plek van de AirPods vinden, omdat deze toestellen een speciale chip hebben die gericht kunnen zoeken. In feite traceer je ze daarmee tot een bepaalde broekzak of tas. Dat maakt misbruik wel érg gemakkelijk.

Functie nog in bèta

Het zou goed kunnen dat Apple de functie beter gaat beveiligen in de uiteindelijke iOS 15.2-update. Als Apple het zoeken beperkt tot apparaten die al langer in ‘het zicht’ van de iPhone zijn, is het al een stuk veiliger.

Echter lost dit nog niet het probleem op dat bijvoorbeeld iemand in de trein nog steeds jouw AirPods zou kunnen vinden, omdat deze gedurende een langere periode in de buurt zijn. We moeten dus afwachten of Apple hier vóór de iOS 15.2 release nog een oplossing voor vindt.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar