Terug naar iOS 15.2 bèta 2 is uit: nieuwe functies voor Mail, AirTags en meer
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iOS 15.2 bèta 2 is uit: nieuwe functies voor Mail, AirTags en meer

Door Ward Edema10 november 2021 10:053 min. leestijd2

Apple heeft gisteravond iOS 15.2 bèta 2 uitgebracht. Hoewel de eerste bèta al veel nieuws te bieden had, komen daar in de tweede bèta nog flink wat vernieuwingen bij.

iOS 15.2 bèta 2

iOS 15.2

Ongeveer twee weken geleden bracht Apple de eerste bèta uit van iOS 15.2. Noemenswaardige nieuwe functies waren het Privacyrapport, een vernieuwd Meldingenoverzicht en veranderingen voor SOS-noodmelding. In iOS 15.2 bèta 2 komen daar nog eens vijf grote vernieuwingen bij.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

1. Verberg mijn e-mailadres

Deze functie klinkt misschien al bekend: automatisch willekeurige e-mailadressen aanmaken in Safari, zodat je niet elke site je werkelijke e-mailadres hoeft te geven. Dit zit namelijk sinds iOS 15 ingebouwd.

Maar in iOS 15.2 bèta 2 gaat deze functie nog wat verder: je kunt nu ook je e-mailadres verbergen als je zelf een e-mail stuurt via Mail. Je hoeft alleen op ‘Van’ te tikken tijdens het schrijven van een e-mail, en de optie te selecteren.

2. Nieuwe AirTag-functie

Heb je het vermoeden dat iemand je probeert te volgen met een AirTag? In iOS 15.2 bèta 2 is het mogelijk om te zoeken naar ‘Onbekende objecten’ in de Zoek Mijn-app. Zo zie je snel of een AirTag of ander Zoek Mijn-apparaat bijvoorbeeld in jouw tas zit.

iOS 15.2 AirTags

Overigens is het niet helemaal nieuw dat Apple je hiervoor beschermt. AirTags geven namelijk al een signaal als ze een langere tijd bewegen terwijl de eigenaar niet in de buurt is.

3. Digitale erfenis

Apple heeft Digitale erfenis al tijdens de aankondiging van iOS 15 genoemd, maar tot nu toe was het nog niet beschikbaar: daar komt in de nieuwste bèta verandering in.

Met Digitale erfenis maak je een erfeniscontact aan in Instellingen. Dit is iemand die toegang tot de gegevens uit je Apple-account krijgt wanneer je komt te overlijden. Het erfeniscontact kan dan een overlijdensakte inleveren bij Apple om toegang te krijgen. Ook heeft die persoon een eigen Apple ID nodig, en toegang tot één van de apparaten van de overledene.

4. Verbeterde TV-app

De Apple TV-app heeft op de iPad een nieuwe interface gekregen. De tabbladen aan de onderkant zijn vervangen door een balk aan de zijkant, net als bij vele andere iPad-apps van Apple. Hier passen meer opties onder elkaar, zodat navigeren wat sneller gaat.

iOS 15.2 TV

Ook is nu voor het eerst de Store toegevoegd aan de Apple TV-app. Hierdoor kun je los zoeken naar betaalde films in de iTunes Store, en worden ze niet meer vermengd met films van streamingdiensten.

5. Communicatieveiligheid

Maanden geleden kondigde Apple aan meer te gaan doen tegen online kindermisbruik, en iOS 15.2 bèta 2 is de eerste functie daarvoor aanwezig.

Met Communicatieveiligheid worden kinderen op iMessage beschermd. Via kunstmatige intelligentie wordt gekeken naar foto’s die ontvangen of verstuurd worden. Wordt er expliciete content gedetecteerd, dan komt er een waarschuwing in beeld. Ook worden de ouders van het kind gewaarschuwd als de foto toch bekeken of verzonden wordt.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: 9to5mac

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
J T Mojet
Lezer
J T Mojet

Ik hebber een iPhone SE 2020 gekocht. Tot wanneer wordt deze telefoon ge-update met IOS