Terug naar AirPods Max 2: is de opvolger van Apple’s koptelefoon nabij?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

AirPods Max 2: is de opvolger van Apple’s koptelefoon nabij?

Door Annemiek Lourensen12 januari 2023 10:093 min. leestijd2

De AirPods Max is Apple’s eerste koptelefoon, maar vooralsnog ook de enige. Toch zijn er inmiddels meerdere aanwijzingen en geruchten die erop hinten dat de volgende generatie van dit product elk moment wordt uitgebracht. Is de AirPods Max 2 in aantocht?

AirPods Max 2

AirPods Max 2

De AirPods Max 2 komt eraan – zo schrijft de bekende Apple-leaker Ming-Chi Kuo in een nieuwe reeks tweets. Hoog tijd, want het huidige model van de koptelefoon verscheen meer dan twee jaar geleden, in december 2020. Al zullen we volgens Kuo alsnog even moeten wachten. Hij verwacht dat Apple’s nieuwe koptelefoon pas in de tweede helft van 2024 in de winkels ligt. Met een beetje pech pas in de eerste helft van 2025.

De iPhone 13 Mini nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 13 Mini nu tot €10 korting per maand!

• En ontvang €100,- éxtra inruilwaarde
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Toch zijn wij enigszins sceptisch over deze release date. Bij bijna alle grote webshops zien we momenteel namelijk dat de huidige AirPods Max is uitverkocht. Zelfs bij de online Apple Store, waar je momenteel ongeveer twee weken moet wachten totdat je de koptelefoon kunt ophalen of in huis hebt. En heeft een aanbieder hem nog wel op voorraad, dan betaal je daar minstens de oorspronkelijke adviesprijs van € 629 voor. Dit terwijl de meeste verkooppunten hem doorgaans verkopen voor een prijskaartje rond de € 450.

Schaarse voorraden van een product zijn vaak een indicatie dat Apple daar elk moment een nieuw model van uitbrengt. Dus in dit geval zou dat de AirPods Max 2 zijn. Al bestaat er ook een kans dat Apple de huidige AirPods Max opnieuw uitbrengt, gewoon met een nieuw kleurtje. Dat werd in mei 2022 zelfs al voorspeld.

Maar terug naar de AirPods Max 2: welke nieuwe functies krijgt deze koptelefoon? Daar heeft Kuo helaas niets over gezegd. Al hebben wij wel een wensenlijstje, te beginnen met een usb-c-aansluiting in plaats van Lightning. Verder hopen we op een langere batterijduur, verbeterde noise cancelling en nieuwe kleurtjes. En niet te vergeten: ondersteuning voor Lossless audio, zodat je met deze koptelefoon alles uit Apple Music kunt halen.

AirPods Lite

Overigens heeft Kuo ook wat onthuld over de zogenaamde AirPods Lite. Daar kwam vorige week pas het eerste gerucht van uit: analist Jeff Pu beweerde toen dat Apple werkt aan een goedkopere versie van de AirPods. Die zouden dan een budgetvriendelijke prijs krijgen en daardoor aantrekkelijk zijn voor mensen die de huidige instap-AirPods wat te duur vinden. Maar dat prijskaartje zelf, daar liet Pu niets over weten.

Vanacht heeft Kuo dat wel gedaan, want volgens hem doelt Apple op een adviesprijs van $ 99. Ter vergelijking: de huidige goedkoopste oortjes in Apple’s assortiment – de tweede generatie AirPods – kosten $ 129, oftewel € 159. Een verschil van zo’n $ 30 en misschien wel € 60 zou voor veel geïnteresseerden waarschijnlijk toch interessant genoeg zijn om een setje draadloze Apple-oortjes te kopen.

AirPods Max 2 & AirPods Lite

Wil je op de hoogte worden gebracht van al het nieuws rondom de AirPods Max 2 en AirPods Lite? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 13 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 13 nu tot €10 korting per maand!

• €72 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Annemiek Lourensen

(Web)redacteur iCreate. Kocht als tiener haar eerste Apple-product: een (inmiddels antieke) iPod. Hoort haar lievelingsmuziek tegenwoordig liever live.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Abgamma.nl
Lezer
Abgamma.nl

Als een van de eerste Mac gebruikers van voor 1990 heb ik nog steeds een prima werkend iMac 27” van mid 2011,evenals mijn macbookpro 15” van 2007. Soms geven jullie leuke tips maar niet geschikt voor deze oudjes. Wellicht een mogelijkheid om bij de titel van jullie redactionele inspanningen te vermelden van af welk systeem het werkzaam is. Maar ja 👍

Ward Edema
Beheerder
Ward Edema

Ook je oude Mac kun je bijwerken naar de nieuwste versie, macOS Ventura. Daarna werken de meeste nieuwe functies ook op die oudjes! Je leest er meer over in ons (premium) artikel: https://www.icreatemagazine.nl/workshop/macos-ventura-oude-mac/.

Eventueel kun je ook een blik werpen op het artikel over het installeren van macOS Monterey op je oude Mac – dat is gratis te lezen: https://www.icreatemagazine.nl/workshop/macos-monterey-oude-mac/.