Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

AirPods Max 2: is de opvolger van Apple’s koptelefoon nabij?

Auteur: Annemiek Lourensen
2 reacties
AirPods Max 2


Lees verder na de advertentie

De AirPods Max is Apple’s eerste koptelefoon, maar vooralsnog ook de enige. Toch zijn er inmiddels meerdere aanwijzingen en geruchten die erop hinten dat de volgende generatie van dit product elk moment wordt uitgebracht. Is de AirPods Max 2 in aantocht?

AirPods Max 2

De AirPods Max 2 komt eraan – zo schrijft de bekende Apple-leaker Ming-Chi Kuo in een nieuwe reeks tweets. Hoog tijd, want het huidige model van de koptelefoon verscheen meer dan twee jaar geleden, in december 2020. Al zullen we volgens Kuo alsnog even moeten wachten. Hij verwacht dat Apple’s nieuwe koptelefoon pas in de tweede helft van 2024 in de winkels ligt. Met een beetje pech pas in de eerste helft van 2025.

Toch zijn wij enigszins sceptisch over deze release date. Bij bijna alle grote webshops zien we momenteel namelijk dat de huidige AirPods Max is uitverkocht. Zelfs bij de online Apple Store, waar je momenteel ongeveer twee weken moet wachten totdat je de koptelefoon kunt ophalen of in huis hebt. En heeft een aanbieder hem nog wel op voorraad, dan betaal je daar minstens de oorspronkelijke adviesprijs van € 629 voor. Dit terwijl de meeste verkooppunten hem doorgaans verkopen voor een prijskaartje rond de € 450.

Schaarse voorraden van een product zijn vaak een indicatie dat Apple daar elk moment een nieuw model van uitbrengt. Dus in dit geval zou dat de AirPods Max 2 zijn. Al bestaat er ook een kans dat Apple de huidige AirPods Max opnieuw uitbrengt, gewoon met een nieuw kleurtje. Dat werd in mei 2022 zelfs al voorspeld.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Maar terug naar de AirPods Max 2: welke nieuwe functies krijgt deze koptelefoon? Daar heeft Kuo helaas niets over gezegd. Al hebben wij wel een wensenlijstje, te beginnen met een usb-c-aansluiting in plaats van Lightning. Verder hopen we op een langere batterijduur, verbeterde noise cancelling en nieuwe kleurtjes. En niet te vergeten: ondersteuning voor Lossless audio, zodat je met deze koptelefoon alles uit Apple Music kunt halen.

AirPods Lite

Overigens heeft Kuo ook wat onthuld over de zogenaamde AirPods Lite. Daar kwam vorige week pas het eerste gerucht van uit: analist Jeff Pu beweerde toen dat Apple werkt aan een goedkopere versie van de AirPods. Die zouden dan een budgetvriendelijke prijs krijgen en daardoor aantrekkelijk zijn voor mensen die de huidige instap-AirPods wat te duur vinden. Maar dat prijskaartje zelf, daar liet Pu niets over weten.

Vanacht heeft Kuo dat wel gedaan, want volgens hem doelt Apple op een adviesprijs van $ 99. Ter vergelijking: de huidige goedkoopste oortjes in Apple’s assortiment – de tweede generatie AirPods – kosten $ 129, oftewel € 159. Een verschil van zo’n $ 30 en misschien wel € 60 zou voor veel geïnteresseerden waarschijnlijk toch interessant genoeg zijn om een setje draadloze Apple-oortjes te kopen.

AirPods Max 2 & AirPods Lite

Wil je op de hoogte worden gebracht van al het nieuws rondom de AirPods Max 2 en AirPods Lite? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!