Terug naar Apple werkt aan goedkopere oortjes genaamd ‘AirPods Lite’ (update)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple werkt aan goedkopere oortjes genaamd ‘AirPods Lite’ (update)

Door Annemiek Lourensen12 januari 2023 10:403 min. leestijd2

Update 12-01: ook de doorgaans betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo heeft bevestigd dat Apple aan de AirPods Lite werkt. Volgens hem krijgen ze een prijskaartje rond de $ 99 – de laagste adviesprijs voor een setje AirPods ooit. Ter vergelijking: dit is een verschil van maar liefst $ 30 of € 60 vergeleken met de AirPods 2, oftewel de huidige goedkoopste AirPods in Apple’s assortiment.


Een nieuw setje AirPods is niet goedkoop – zelfs de instapoortjes niet. De AirPods zijn namelijk stukken duurder dan andere draadloze oortjes op de markt. Maar daar lijkt verandering in te komen: volgens een nieuw gerucht werkt Apple aan een goedkopere variant van de iconische oordopjes, genaamd de ‘AirPods Lite’.

AirPods Lite gerucht

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Gerucht

Het gerucht komt van de bekende Apple-website 9to5Mac, die een notitie van analist Jeff Pu in handen heeft gekregen. Hierin beweert hij dus dat Apple werkt aan een ‘goedkopere versie’ van de AirPods, waarnaar hij refereert als de ‘AirPods Lite’. Al is het vooralsnog onbekend welk concreet prijskaartje deze krijgt, evenals wanneer de oortjes worden uitgebracht.

Pu verwacht dat de verkoopcijfers van de AirPods het komende jaar flink zullen dalen ten opzichte van andere jaren. Zo zijn er in 2022 zo’n 73 miljoen exemplaren verkocht, maar de analist voorspelt dat er in 2023 slechts 63 miljoen over de toonbank zullen gaan. En dan is er nog de lage vraag naar de AirPods 3. Door de AirPods Lite uit te brengen, hoopt Apple dus het tij te keren en een grotere concurrent te worden op het gebied van budgetvriendelijke oortjes.

AirPods Lite?

Heeft Pu het bij het rechte eind, dan is het de vraag wat er zo ‘Lite’ wordt aan deze oortjes. Naast de prijs natuurlijk. Op moment van schrijven zijn de tweede generatie AirPods de goedkoopste oortjes in Apple-assortiment, met een prijskaartje van € 159. De Lite zouden daar dus nogal onder moeten zitten om echt interessante ‘budgetoortjes’ te zijn.

Maar hoe gaan deze oortjes er dan uitzien? Om het prijskaartje te rechtvaardigen, moeten ze namelijk minder functies hebben dan de instap-AirPods. Net zoals de budgetvriendelijke versies van de Apple Watch en iPhone. Een optie is dat Apple de AirPods 2 van de schappen haalt, die omtovert tot AirPods Lite en ze een goedkoper prijskaartje geeft. In tegenstelling tot de AirPods 3 krijgen ze dan geen adaptieve EQ of ruimtelijke audio en zijn ze ook niet zweet- en waterbestendig.

Bovendien is er nog een kwestie: de naam. Pu gaat er nu vanuit dat dit ‘AirPods Lite’ wordt, maar kijken we naar Apple’s andere budgetvriendelijke producten, dan lijkt ‘AirPods SE’ een geloofwaardigere kandidaat. De goedkopere versies van de iPhone en Apple Watch gaan namelijk ook onder de naam ‘iPhone SE‘ en ‘Apple Watch SE‘. Al maakt de naam ‘Lite’ het misschien wel duidelijker voor een breder publiek dat het om goedkopere oortjes gaat.

Wil je op de hoogte worden gebracht van al het nieuws rondom de AirPods Lite? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Annemiek Lourensen

(Web)redacteur iCreate. Kocht als tiener haar eerste Apple-product: een (inmiddels antieke) iPod. Hoort haar lievelingsmuziek tegenwoordig liever live.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
AirPods
Bekijk dit dossier

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Paul Lentjes
Lezer
Paul Lentjes

Naar het schijnt is de iPhone SE 3 definitief van het toneel verdwenen, dus de naam iPods SE lijkt mij niet zo logisch……

Ward Edema
Beheerder
Ward Edema

De Apple Watch SE leeft voort, dus wie weet!