Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Apple-event oktober: komen er nieuwe AirPods 3 aan?

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
AirPods Pro


Lees verder na de advertentie

Aanstaande maandag 18 oktober is er weer een nieuw Apple-event. Dat draait hoofdzakelijk om nieuwe Macs, maar waarschijnlijk heeft Apple meer voor ons in petto: naar verluidt vindt dan ook eindelijk de AirPods 3 release plaats.

AirPods 3 nieuw ontwerp

AirPods 3 release

Volgens Apple-lekker @PandaIsBald, verschijnt aanstaande maandag naast de M1X-Macs, ook de derde generatie AirPods. Het gaat dan om normale AirPods, dus niet de Pro- of de Max-variant. Deze Apple-lekker had het eerder bij het rechte eind toen hij de komst van de negende generatie iPad correct voorspelde.

De reguliere AirPods zijn voor het laatst vernieuwd in 2019 en behielden toen het design van de oorspronkelijke oortjes. De derde generatie AirPods krijgt naar verwachting het design van de geavanceerdere AirPods Pro, maar mist Pro-functies zoals ruisonderdrukking.


kooptip

Wat meteen in het oog springt op gelekte afbeeldingen en concepten zoals bovenstaande, zijn de veel kortere steeltjes – precies zoals de AirPods Pro. Het is nog niet zeker of de AirPods 3 ook verwisselbare siliconen oortips krijgen. De oordopjes krijgen Spatial audio, en de bas en lage tonen worden iets steviger. Ook zal de batterij in de case een stuk groter zijn, zodat je de AirPods vaker kunt opladen. De case krijgt overigens ook een ander design.

Running gag

De AirPods 3 worden al langer verwacht, maar schitterden tijdens het vorige Apple-event door afwezigheid. Toen verschenen de iPhone 13 en de Apple Watch Series 7 – die vormen een perfecte combinatie met de AirPods. Bij een event dat om Macs draait, zijn de AirPods een vreemde eend in de bijt. Wij houden daarom een slag om de arm: het kan zijn dat de AirPods 3, net zoals de AirPods Max-koptelefoon vorig jaar, pas na het event worden aangekondigd middels een persbericht.

Tijdens het event verwachten we in ieder geval wel een nieuwe MacBook Pro 2021, met een vernieuwd design en een M1X-chip. Lees ook ons artikel Apple-event oktober: MacBook Pro 2021 en meer verwachtingen.

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Bron: MacRumors.