Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

9 CES-aankondigingen waar je als Apple-gebruiker blij van wordt

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
CES 2020 Apple


Lees verder na de advertentie

Een apparaat dat de emoties van je hond naar je telefoon stuurt, een anti-snurk kussen met airbags en een televisie met een duizelingwekkend schermdiagonaal van 7,4 meter. Gisteren schreven we over dit soort bizarre tech-producten, die werden aangekondigd tijdens de altijd vermakelijke Consumer Electronics Show (CES). Maar er zijn ook onthullingen waar de Apple-liefhebber meer aan heeft. We noemen een paar van onze favoriete CES 2020 Apple producten.

CES 2020 Apple

Voor het eerst in 27 jaar is Apple aanwezig tijdens ’s werelds grootste elektronicabeurs. Nieuwe producten onthult het bedrijf niet, maar in Las Vegas duiken wel allerlei Apple-gerelateerde gadgets op.

1. Netatmo Smart Door Lock

Er zijn al verschillende deursloten op de markt, waarmee je een deurslot op afstand vergrendelt of ontgrendelt met je iPhone. De nieuwe Smart Door Lock van Netatmo werkt anders en heeft wat meer weg van het traditionele slot. De Smart Door Lock is niet op afstand te bedienen en wordt geleverd met een fysieke sleutel, waarin een NFC-chip is verwerkt. Een voordeel is dat verloren sleutels kunnen worden geblokkeerd. Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld de buren tijdelijk toegang tot het slot te geven, zodat ze met de gekregen sleutel alleen binnenkomen als je bijvoorbeeld op vakantie bent. Het Smart Door Lock heeft HomeKit-ondersteuning en werkt via bluetooth.

2. Trio Wireless Charging Pad


kooptip

De nieuwe draadlozer oplader van Satechi is wel in voor een trio. Het apparaatje voorziet je iPhone, AirPods en Apple Watch tegelijkertijd stroom. De draadloze oplader heeft een donkergrijs ontwerp en wordt geleverd met een 24W-adapter. De geïntegreerde Apple Watch-oplader biedt de mogelijkheid om de Watch in een staande positie op te laden, wat handig is als je hem als nachtklokje gebruikt. De Trio Wireless Charging Pad kost 119 dollar.

3. TV-app naar televisies van LG

Series als The Morning Show en For All Mindkind bekijken op het grote scherm van de televisie? Met een recente televisie van LG heb je daar straks geen Apple TV-kastje voor nodig. LG heeft laten weten dat de TV-app verschijnt bij de nieuwste televisies uit 2020 en ook verschillende modellen uit 2018 en 2019 krijgen de TV-app.

4. Sengled Smart Hub met HomeKit

Als het gaat om goedkope slimme verlichting, dan kom je als Apple-gebruiker snel uit bij de Trådfri-lampen van IKEA. Straks valt er meer te kiezen, want Sengled – een fabrikant die eveneens goedkope slimme verlichting maakt – kondigde tijdens CES 2020 Apple zijn eerste smart hub met HomeKit-ondersteuning aan. De hub kost 30 dollar en de accessoires beginnen bij 20 dollar. Het is nog niet bekend wanneer de lampen verkrijgbaar zijn in Nederland en België.

5. Aura Smart Strap

De Apple Watch is erg slim, maar het bandje kan (nog) niet bijzonder veel. Wel als je er straks een Smart Trap van Aura aan bevestigt. Die kost 99 dollar en meet zaken als je gewicht, vetpercentage en spiermassa – rechtstreeks vanuit de pols. Dit gebeurt via elektroden die in de band zijn verwerkt. De Auto Smart Trap wordt pas in maart 2020 gelanceerd, maar is al te pre-orderen. De bandjes zijn verkrijgbaar in het zwart, rood, groen en geel.

6. EveCam

Eve heeft een nieuwe binnencamera aangekondigd die speciaal is gemaakt voor Apple’s HomeKit Secure Video. De EveCam kan opnemen in 1080p HD, met nachtzicht en een gezichtsveld van 150 graden. Het mooie van HomeKit Secure Video is dat de beelden veilig worden opgeslagen op de servers van Apple, zodat je zeker weet dat niemand verder kan meekijken. Zelfs Apple niet.

7. PopPower

Draadloos opladen met een PopSocket aan je iPhone? Het was tot nu toe onmogelijk. Het populaire merk PopSockets heeft nu eindelijk een weg gevonden in de draadloze wereld en komt met de zelfklevende PopPower. Die heeft een gat in het midden, zodat je de grip niet hoeft te verwijderen om je iPhone draadloos op te laden. Nu nog een gat in de hand, want PopPower kost 60 dollar.

8. Kishi

Razer wil het spelen van je iOS-games naar een nieuw level tillen met de Kishi-controller. Het compacte en ergonomische apparaat plaats je aan beide zijden van je iPhone, waarna je een soort Nintendo Switch in de handen hebt. Extra bijzonder is dat de controller verbinding maakt via de Lightning-poort, waarbij je volgens Razer beschikt over een extreem lage latentie. Een ander voordeel is dat de controller – waarvan de prijs nog niet bekend is – dan ook meteen wordt opgeladen.

9. Brydge Pro+

Misschien denk je hierboven een MacBook te zien, maar het is een iPad Pro. Die is vastgeklikt aan de Brydge Pro+, een toetsenbord dat je tablet omtovert in een laptop. De Brydge bestond al langer, maar op de beursvloer van CES 2020 presenteert de accessoiremaker de Pro-versie. Die bezit in tegenstelling tot zijn voorganger ook een trackpad, waardoor je al helemaal de ervaring krijgt van een MacBook. Lees ook ons artikel Met dit toetsenbord (plus trackpad!) wordt je iPad Pro een laptop-vervanger.