Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Met dit toetsenbord (plus trackpad!) wordt je iPad Pro een laptop-vervanger

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Brydge Pro+


Lees verder na de advertentie

Gebruik je je iPad Pro 2018 als alternatief voor een laptop? Dan moet je er natuurlijk een degelijk toetsenbord bij hebben. Met de Brydge Pro+ tover je je je iPad Pro om in een MacBook-lookalike – inclusief trackpad! Het toetsenbord is gedemonstreerd tijdens technologiebeurs CES die momenteel in volle gang is.

Brydge Pro+: iPad Pro-toetsenbord met trackpad

Een tijd terug werd hij al aangekondigd: de Brydge Pro+, een iPad Pro-toetsenbord met geïntegreerde trackpad. Muisondersteuning is nieuw in iPadOS – eigenlijk bedoeld als toegankelijkheidsoptie, voor mensen die moeite hebben met het bedienen van de iPad. Maar met deze accessoire heeft Brydge mooi gebruikgemaakt van deze nieuwe functie.

Het gaat om een bluetooth toetsenbord dat je in theorie ook met andere iPads zou kunnen koppelen, maar het ontwerp is in alles afgestemd op de iPad Pro 2018 (die futuristische, zonder thuisknop). Het aluminium toetsenbord is er voor de 12,9- en 11-inch iPad Pro en is bij release beschikbaar in spacegrijs.

Brydge Pro+: ipad pro als laptop vervanger


kooptip

De Brydge Pro+ heeft achtergrondverlichting in drie standen en zou drie maanden mee moeten kunnen gaan op één batterijlading. En dan is er dus nog een multi-touch trackpad; deze herkent gebaren met meerdere vingers. Overigens kun je ook een losse trackpad kopen, voor het geval dat je al een prima toetsenbordje hebt.

Brydge Pro+ kopen

Brydge Pro+

De Brydge Pro+ is op dit moment te pre-orderen. De eerste 500 kopers ontvangen het toetsenbord eind februari, de rest heeft hem eind maart in huis. De 12,9 Pro+ kost € 249,99, de 11 Pro+ kost € 219,99. Ter vergelijking, Apple’s eigen Smart Keyboard Folio – zonder trackpad – kost respectievelijk € 219 of € 199. Over de standalone trackpad zijn nog geen verdere details bekend.