Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 153Maak je huis écht slim met HomeKit 🏠
Cover van

‘Apple werkt aan grootste iPad ooit’

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPad Pro in twee formaten


Lees verder na de advertentie

Is de grootste iPad nog niet groot genoeg voor jou? Heb je meer werkruimte nodig? Apple werkt op dit moment aan de grootste iPad ooit: volgens een rapport van The Information verschijnt er eind volgend jaar een iPad met een 16-inch display. Dat is veel groter dan wat op dit moment de grootste iPad is. Dit moet je weten over de 16-inch iPad 2023.

Komt er een 16-inch iPad in 2023?

Het grootste formaat iPad is nu de 12,9-inch iPad Pro. Een 16-inch iPad zou ideaal zijn voor creatieve professionals die wel een groter canvas kunnen gebruiken, zoals grafisch ontwerpers en vormgevers. Verder is er nog niets bekend over deze 16-inch iPad. We kennen dit formaat al van de MacBook Pro. De nieuwe iPadOS functie Stage Manager waarbij je meerdere apps naast elkaar kunt zetten, zou op dit scherm ook beter uit de verf komen.

Het is trouwens niet voor het eerst dat er geruchten zijn over een grote iPad. Mark Gurman van Bloomberg claimde vorig jaar al dat Apple grotere iPads onderzocht. Hiermee zouden de grenzen tussen tablets en laptops verder vervagen. Eerder dit jaar sprak ook analist Ross Young over een grotere iPad Pro. Hij denkt dat de iPad Pro een 14,1-inch mini-led-scherm krijgt.


kooptip

Het een sluit overigens het ander niet uit. Het zou kunnen dat Apple volgend jaar een 14- én een 16-inch iPad Pro uitbrengt. Daarmee zouden deze iPad-modellen meer in lijn komen met de MacBook Pro, die ook in 14- en 16-inch beschikbaar is.

iPad Pro 2022 ligt nét in de winkel

Apple heeft eerder deze maand een iPad Pro uitgebracht, in de ‘ouderwetse’ maten: 11 en 12,9 inch. De iPad Pro heeft een M2-chip, hover-functionaliteit voor de Apple Pencil en snellere wifi 6E. De 11-inch iPad Pro 2022 start bij € 1069 en is te koop bij onder meer Amac, Bol.com en Coolblue.

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws rondom nieuwe iPads? Meld je dan aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: via 9to5Mac