Terug naar Waarom je nu geen AirPods moet kopen (en wanneer wél)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Koopadviezen

Waarom je nu geen AirPods moet kopen (en wanneer wél)

Door Laura Grootaarts7 september 2021 10:553 min. leestijd0

De AirPods van Apple zijn geweldiger dan geweldig! Toch is het niet verstandig om de draadloze oortjes van Apple nu in huis te halen. Maar waarom dan en wanneer moet je de AirPods wél kopen?

Wanneer AirPods kopen?

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Wat zijn AirPods?

AirPods zijn Apple’s volledig draadloze oordopjes. Ze bestaan er in een reguliere versie: dat is de versie waar we het in dit artikel specifiek over hebben. Daarnaast zijn er de AirPods Pro en de AirPods Max waarvoor een ander verhaal geldt – daarover later meer.

AirPods zijn ideaal voor het beluisteren van muziek of andere audio, maar ook om mee te (video)bellen. AirPods zijn heel eenvoudig te koppelen aan je iPhone of andere Apple-apparaten. Er zit een handige opbergcase bij die tegelijkertijd dient als oplader. De huidige generatie reguliere AirPods verscheen in 2019.

De reden om nu geen AirPods 2 te kopen? De AirPods 3 komen eraan!

Wanneer AirPods kopen?

Op dinsdag 14 september vindt het eerstvolgende Apple-event plaats. Daarin presenteert Apple niet alleen de nieuwe iPhone 13; we verwachten ook een aantal wearables. Om te beginnen de Apple Watch Series 7 maar dus ook de derde generatie AirPods. Waarschijnlijk zijn ze in dezelfde week nog te pre-orderen. 30 september duikt in het geruchtencircuit steeds weer op als datum van de officiële release.

Waarom wachten op AirPods 3?

gelekte foto AirPods 3

De volgende generatie heeft een aantal mooie verbeteringen ten opzichte van de huidige. Wat zijn onze AirPods 3 verwachtingen?

De AirPods 3 krijgen voor het eerst een ander design. De steeltjes worden wat korter en de vorm van de oortjes verandert. Ook de case ziet er anders uit. Al met al doen ze denken aan de AirPods Pro, de meer geavanceerde versie van de AirPods.

Met de AirPods 3 krijg je enkele functies die tot nu toe waren voorbehouden aan de AirPods Pro. Zo kun je gebruikmaken van Spatial Audio, waarmee het lijkt alsof geluid om je heen beweegt. Het hoesje is standaard al geschikt voor draadloos opladen – nu rekent Apple daar nog een meerprijs voor. En de AirPods 3 zijn met iOS 15 net zo goed als de luxere AirPods te traceren via de app Zoek mijn. Ruisonderdrukking komt níét naar de AirPods 3; dat blijft exclusief voor de Pro en de Max.

AirPods 2 aanbieding

Misschien denk je: maar ik heb helemaal geen interesse in de allernieuwste Apple-oortjes, de huidige generatie doet alles wat ik ervan verwacht. Ook dan is het verstandig om te wachten tot Apple zijn aankondigingen heeft gedaan. De kans is aanzienlijk dat de AirPods 2 goedkoper worden, bijvoorbeeld omdat webshops van hun oude voorraad af willen. Geduld loont dus.

Hoe zit het met de AirPods Pro en AirPods Max?

AirPods 3 lancering

De AirPods Pro is Apple’s meer geavanceerde versie van de AirPods. Ze hebben noise cancelling en verschillende oortips voor een betere pasvorm. Ze zijn al een tijdje uit en er zijn geruchten over een nieuwe versie, maar niet op korte termijn. Het is niet het beste moment voor het kopen van de AirPods Pro maar ook zeker niet het slechtste. De huidige adviesprijs is € 279 en je koopt ze bij onder meer Coolblue.

De AirPods Max is de Apple koptelefoon. Deze verscheen eind vorig jaar. We verwachten op korte termijn geen nieuwe versie van deze AirPods. Als je hierin geïnteresseerd bent, kun je ze gerust kopen. De huidige adviesprijs is € 629 en je koopt ze bij onder meer Coolblue.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar