Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 153Maak je huis écht slim met HomeKit 🏠
Cover van
koopadvies iPhone 14

Dit zijn de ‘plussen’ van de iPhone 14 Plus

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPhone 14 en 14 Plus


Lees verder na de advertentie

Een maand geleden presenteerde Apple tijdens het iPhone-event de nieuwe iPhone 14-serie. Drie van de vier toestellen liggen al eventjes in de winkels, en morgen volgt dan eindelijk ook de laatste in de rij: dan vindt de officiële iPhone 14 Plus release plaats! Maar waarom zou je kiezen voor dit toestel?

iPhone 14 Plus release

Apple kondigde de iPhone 14-serie aan tijdens het Far out-evenement op woensdag 7 september. De iPhone 14, de iPhone 14 Pro en de iPhone 14 Pro Max liggen al sinds vrijdag 16 september in de winkels, maar de iPhone 14 Plus release heeft even op zich laten wachten. Morgen – vrijdag 7 oktober – ligt ook dit model in de winkel. Tijd om de voordelen van dit toestel eens onder de loep te nemen. Want waarom zou je voor dit toestel kiezen?

1) Eindelijk het basismodel in het groot …

De naam ‘Plus’ geeft het natuurlijk al een beetje weg. De iPhone 14 Plus is de grotere versie van het basismodel (de iPhone 14). Het toestel heeft een schermdiagonaal van maar liefst 6,7 inch en is daarmee even groot als de iPhone 14 Pro Max! Het is voor het eerst dat Apple een grotere versie van het basismodel iPhone uitbrengt. De Plus heeft 21 procent meer schermruimte dan de basisversie. Zo’n groot toestel is ideaal als je veel media consumeert via je iPhone: er past meer tekst op het scherm en games en video’s komen op het grote scherm beter tot hun recht. Maar het is ook een oplossing voor mensen die wat minder goed zien.


kooptip

Tot nu toe was je, als je een groot toestel wilde, aangewezen op de veel geavanceerdere Pro-modellen. Als de iPhone 14 Pro Max met al zijn technische snufjes – Dynamic Island, 48-megapixel camera en always-on scherm – te veel van het goede is, maar je wel een grote iPhone wilt, dan is de iPhone 14 Plus een mooi alternatief.

2) … maar wel een fractie lichter

Hoewel de iPhone 14 Plus qua scherm even groot is als de iPhone 14 Pro Max, is de Plus toch een fractie lichter. 203 in plaats van 240 gram, zoals de iPhone 14 Pro Max. Dat klinkt als heel weinig, maar toch maakt het de iPhone 14 Plus in het gebruik net wat beter hanteerbaar dan de Pro Max. Iets wat je de hele dag bij je draagt, kan bovendien niet licht genoeg zijn. Als hoesje kun je dan het best ook een mooi lichte kiezen, zoals die van Gustaav.

3) De langste batterijduur ooit in een iPhone

Een grotere iPhone betekent ook dat er ruimte is voor een grotere batterij. En een grotere batterij gaat langer mee op één lading. Volgens Apple heeft de iPhone 14 Plus zelfs de langste batterijduur ooit in een iPhone. Hij overtreft daarmee zelfs de iPhone 14 Pro Max. Logisch ook, want de meer geavanceerde functies van die iPhone vragen ook meer energie.

Conclusie

De iPhone 14 Plus is niet de meest spectaculaire iPhone van dit jaar – dat is toch echt de iPhone 14 Pro (Max). Maar een toestel in een groot formaat met een batterij waar je op kunt rekenen, zonder dat je hoeft te betalen voor de toeters en bellen van de Pro Max? Voor veel mensen zou dit toch een fijne oplossing kunnen zijn.

iPhone 14 Plus adviesprijzen

De iPhone 14 Plus ligt dus vanaf morgen in de winkels en is al beschikbaar in de voorverkoop. Dit zijn de adviesprijzen van Apple:

  • 128 GB opslag: vanaf € 1.169
  • 256 GB opslag: vanaf € 1.299
  • 512 GB opslag: vanaf € 1.559

De iPhone 14 Plus is los verkrijgbaar bij o.a.:

Amac | Belsimpel | Coolblue | Mediamarkt

Of ben je op zoek naar een toestel met abonnement? Kijk dan eens bij:

Belsimpel | Mobiel.nl | T-Mobile | Tele 2

Dit vind je misschien ook interessant