Terug naar Dit zijn de ‘plussen’ van de iPhone 14 Plus
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Koopadviezen

Dit zijn de ‘plussen’ van de iPhone 14 Plus

Door Laura Grootaarts6 oktober 2022 09:364 min. leestijd0

Een maand geleden presenteerde Apple tijdens het iPhone-event de nieuwe iPhone 14-serie. Drie van de vier toestellen liggen al eventjes in de winkels, en morgen volgt dan eindelijk ook de laatste in de rij: dan vindt de officiële iPhone 14 Plus release plaats! Maar waarom zou je kiezen voor dit toestel?

iPhone 14 en 14 Plus

iPhone 14 Plus release

Apple kondigde de iPhone 14-serie aan tijdens het Far out-evenement op woensdag 7 september. De iPhone 14, de iPhone 14 Pro en de iPhone 14 Pro Max liggen al sinds vrijdag 16 september in de winkels, maar de iPhone 14 Plus release heeft even op zich laten wachten. Morgen – vrijdag 7 oktober – ligt ook dit model in de winkel. Tijd om de voordelen van dit toestel eens onder de loep te nemen. Want waarom zou je voor dit toestel kiezen?

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

1) Eindelijk het basismodel in het groot …

De naam ‘Plus’ geeft het natuurlijk al een beetje weg. De iPhone 14 Plus is de grotere versie van het basismodel (de iPhone 14). Het toestel heeft een schermdiagonaal van maar liefst 6,7 inch en is daarmee even groot als de iPhone 14 Pro Max! Het is voor het eerst dat Apple een grotere versie van het basismodel iPhone uitbrengt. De Plus heeft 21 procent meer schermruimte dan de basisversie. Zo’n groot toestel is ideaal als je veel media consumeert via je iPhone: er past meer tekst op het scherm en games en video’s komen op het grote scherm beter tot hun recht. Maar het is ook een oplossing voor mensen die wat minder goed zien.

Tot nu toe was je, als je een groot toestel wilde, aangewezen op de veel geavanceerdere Pro-modellen. Als de iPhone 14 Pro Max met al zijn technische snufjes – Dynamic Island, 48-megapixel camera en always-on scherm – te veel van het goede is, maar je wel een grote iPhone wilt, dan is de iPhone 14 Plus een mooi alternatief.

2) … maar wel een fractie lichter

Hoewel de iPhone 14 Plus qua scherm even groot is als de iPhone 14 Pro Max, is de Plus toch een fractie lichter. 203 in plaats van 240 gram, zoals de iPhone 14 Pro Max. Dat klinkt als heel weinig, maar toch maakt het de iPhone 14 Plus in het gebruik net wat beter hanteerbaar dan de Pro Max. Iets wat je de hele dag bij je draagt, kan bovendien niet licht genoeg zijn.

3) De langste batterijduur ooit in een iPhone

Een grotere iPhone betekent ook dat er ruimte is voor een grotere batterij. En een grotere batterij gaat langer mee op één lading. Volgens Apple heeft de iPhone 14 Plus zelfs de langste batterijduur ooit in een iPhone. Hij overtreft daarmee zelfs de iPhone 14 Pro Max. Logisch ook, want de meer geavanceerde functies van die iPhone vragen ook meer energie.

Conclusie

De iPhone 14 Plus is niet de meest spectaculaire iPhone van dit jaar – dat is toch echt de iPhone 14 Pro (Max). Maar een toestel in een groot formaat met een batterij waar je op kunt rekenen, zonder dat je hoeft te betalen voor de toeters en bellen van de Pro Max? Voor veel mensen zou dit toch een fijne oplossing kunnen zijn.

iPhone 14 Plus adviesprijzen

De iPhone 14 Plus ligt dus vanaf morgen in de winkels en is al beschikbaar in de voorverkoop. Dit zijn de adviesprijzen van Apple:

  • 128 GB opslag: vanaf € 1.169
  • 256 GB opslag: vanaf € 1.299
  • 512 GB opslag: vanaf € 1.559

De iPhone 14 Plus is los verkrijgbaar bij o.a.:

Amac|Belsimpel|Coolblue| Mediamarkt

Of ben je op zoek naar een toestel met abonnement? Kijk dan eens bij:

Belsimpel|Mobiel.nl|T-Mobile|Tele 2

Dit vind je misschien ook interessant

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar