Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Dit zijn de ‘plussen’ van de iPhone 14 Plus voor de zakelijke gebruiker

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPhone 14 en 14 Plus

Afgelopen september presenteerde Apple tijdens het iPhone-event de nieuwe iPhone 14-serie. Drie van de vier toestellen hebben we al uitgebreid besproken, maar de iPhone 14 Plus nog niet! Daar komt nu verandering in. Wij vertellen waarom je voor dit toestel moet kiezen en kijken daarbij in het bijzonder naar de zakelijke gebruiker. Want voor die doelgroep lijkt ons deze iPhone bijzonder geschikt.

Lees verder na de advertentie

iPhone 14 Plus release

Apple kondigde de iPhone 14-serie aan tijdens het Far out-evenement op woensdag 7 september 2023. De iPhone 14, de iPhone 14 Pro en de iPhone 14 Pro Max liggen al sinds vrijdag 16 september in de winkels, maar de iPhone 14 Plus release liet even op zich wachten. Pas sinds vrijdag 7 oktober ligt ook dit model in de winkel. Nu, na een tijdje gebruik is het tijd om de voordelen van dit toestel eens onder de loep te nemen. Want waarom zou je als zakelijke gebruiker voor dit toestel kiezen?

1) Eindelijk het basismodel in het groot …

kooptip

De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil
De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

De naam ‘Plus’ geeft het natuurlijk al een beetje weg. De iPhone 14 Plus is de grotere versie van het basismodel (de iPhone 14). Het toestel heeft een schermdiagonaal van maar liefst 6,7 inch en is daarmee even groot als de iPhone 14 Pro Max! Het is voor het eerst dat Apple een grotere versie van het basismodel iPhone uitbrengt. De Plus heeft 21 procent meer schermruimte dan de basisversie. Zo’n groot toestel is ideaal als je veel artikelen en andere media consumeert via je iPhone: er past meer tekst op het scherm. Uitstekend dus om ook onderweg nog even aan een spreadsheet te werken. Daarnaast is het ook een oplossing voor mensen die wat minder goed zien.

Tot nu toe was je, als je een groot toestel wilde, aangewezen op de veel geavanceerdere Pro-modellen. Als de iPhone 14 Pro Max met al zijn technische snufjes – Dynamic Island, 48-megapixel camera en always-on scherm – te veel van het goede is, maar je wel een grote iPhone wilt, dan is de iPhone 14 Plus een mooi alternatief.

2) … maar wel een fractie lichter

Hoewel de iPhone 14 Plus qua scherm even groot is als de iPhone 14 Pro Max, is de Plus toch een fractie lichter. 203 in plaats van 240 gram, zoals de iPhone 14 Pro Max. Dat klinkt als heel weinig, maar toch maakt het de iPhone 14 Plus in het gebruik net wat beter hanteerbaar dan de Pro Max. Iets wat je de hele dag bij je draagt, kan bovendien niet licht genoeg zijn. Als hoesje kun je dan het best ook een mooi lichte kiezen, zoals die van Gustaav.

3) De langste batterijduur ooit in een iPhone

Een grotere iPhone betekent ook dat er ruimte is voor een grotere batterij. En een grotere batterij gaat langer mee op één lading. Volgens Apple heeft de iPhone 14 Plus zelfs de langste batterijduur ooit in een iPhone. Hij overtreft daarmee zelfs de iPhone 14 Pro Max. Logisch ook, want de meer geavanceerde functies van die iPhone vragen ook meer energie.

Conclusie

De iPhone 14 Plus is niet de meest spectaculaire iPhone van dit jaar – dat is toch echt de iPhone 14 Pro (Max). Maar een toestel in een groot formaat met een batterij waar je op kunt rekenen, zonder dat je hoeft te betalen voor de toeters en bellen van de Pro Max? Voor veel mensen zou dit toch een fijne oplossing kunnen zijn.

iPhone 14 Plus adviesprijzen

De iPhone 14 Plus is overal verkrijgbaar en dit zijn de adviesprijzen van Apple:

  • 128 GB opslag: vanaf € 1.169
  • 256 GB opslag: vanaf € 1.299
  • 512 GB opslag: vanaf € 1.559

De iPhone 14 Plus is los verkrijgbaar bij o.a.:

Of ben je op zoek naar een toestel met abonnement? Kijk dan eens bij:

Dit vind je misschien ook interessant