Terug naar AirPods 1 vs. AirPods 2: wat zijn de verschillen?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Koopadviezen

AirPods 1 vs. AirPods 2: wat zijn de verschillen?

Door Laura Grootaarts2 april 2019 10:514 min. leestijd11

In het voorjaar van 2019 bracht Apple nieuwe AirPods uit. De eerste generatie van de AirPods uit 2016 was al een ongehoord succes, en de AirPods 2 lijken dat succes te evenaren. Maar in welke opzichten zijn de AirPods verbeterd? Wij brengen in dit artikel de belangrijkste verschillen in kaart tussen de AirPods 1 uit 2016 en de AirPods 2 uit 2019.

Meer geïnteresseerd in de AirPods Pro uit het najaar van 2019? Lees dan onze vergelijking tussen de AirPods 2 uit 2019 en de AirPods Pro.

AirPods 2

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Een betere chip

Doorlezen is gratis, maar eerst even dit:
Dus jij bent een Apple-liefhebber? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Met alles wat je moet weten over Mac, iPhone en iPad.

De eerste AirPods hadden een W1-chip, waarin de W staat voor ‘wireless’ (draadloos). De AirPods 2 hebben een H1-koptelefoonchip, waarmee Apple zich nog meer focust op de ‘headphones’. En dat zorgt voor de nodige verbeteringen. In het kort:

  • Tot 2x sneller van device wisselen.
  • 1,5x zo snel verbinding bij bellen.
  • Vertraging bij games tot 30 procent lager.
  • Snellere en stabielere draadloze verbinding.

AirPods verbinden

Siri compleet handsfree

Bij de AirPods 1 moest je eerst twee keer op de oortjes tikken om met Siri te kunnen spreken. Dankzij de H1-chip is dat niet meer nodig en zijn de AirPods compleet handsfree: je roept Siri op met het commando ‘Hé Siri’ en hij staat voor je klaar.

Betere batterijduur bij bellen

Qua batterijduur is er niet veel nieuws onder de zon. Met één keer opladen kun je maximaal 5 uur luisteren. Doe je ze terug in hun case, dan worden ze opnieuw opgeladen. Zo heb je tot maximaal 24 uur luistertijd. Stop je AirPods een kwartiertje in de case, dan kun je er weer drie uur tegenaan.

Wel is er verschil voor wanneer je belt via de AirPods. Met één keer opladen kreeg je eerst twee uur gesprekstijd, met de AirPods 2 kun je drie uur bellen. Laad je ze tussentijds op, dan betekende dat eerst in totaal 11 uur gesprekstijd, nu 18.

Draadloos opladen (of niet)

De AirPods 2 zijn verkrijgbaar met een draadloos oplaadbare case. Voor deze optie betaal je vijftig euro extra. Draadloos opladen kan via iedere Qi-oplader. Apple had een eigen oplaadmat in de planning, AirPower, maar vorige week werd bekend dat deze er niet gaat komen. Geen oplader in de buurt? Het opladen van de draadloze oplaadcase kan ook gewoon met het kabeltje van je iPhone.

Is draadloos opladen niets voor jou? Dan kun je ook kiezen voor een ‘ouderwetse’ niet draadloos oplaadbare case. De twee hulzen zijn van elkaar te onderscheiden door het led-lampje op de voorzijde van de draadloze oplaadcase – bij de andere case ontbreekt dit.

AirPods 1 draadloos opladen

Heb je de AirPods 1 en spraakt het draadloos opladen je aan? Bijvoorbeeld omdat je ook al een oplaadmat hebt voor je draadloze oplaadbare iPhone? De draadloze oplaadcase is los verkrijgbaar en werkt ook met de eerste generatie AirPods.

iCreate 146
iCreate 146
Ontdek de geheimen van iOS 16! 🔍

Nieuwe AirPods kopen?

Heb je de oude AirPods nog en twijfel je nog over de nieuwe? De batterijduur is hetzelfde gebleven, hiervoor hoef je geen nieuwe te kopen. Ténzij je AirPods na jaren intensief gebruik steeds sneller leeg lijken te lopen. Of als je heel veel belt via de oortjes, want dat houden de AirPods 2 stukken langer vol – maar wij verwachten dat de meest mensen de AirPods hoofdzakelijk gebruiken voor muziek.

Siri handsfree oproepen is een fijne vooruitgang. Ga wel bij jezelf na hoe vaak je Siri gebruikt via de AirPods. Aan de andere kant is het ook zo dat je Siri wellicht vaker gaat gebruiken nu de assistent gemakkelijker op te roepen is.

Dan het draadloze opladen. Zeker als je al een draadloos oplaadbare iPhone hebt en daarbij een oplaadmat, is dit het overwegen waard. Zo nodig kun je de AirPods ook opladen via een gewoon kabeltje. Het is wel jammer dat Apple de AirPower-mat heeft afgeblazen, zodat je voorlopig bent aangewezen op Qi-opladers van andere fabrikanten. Ook belangrijk: koop je toch een ‘gewone’ oplaadcase en krijg je daarvan spijt? De draadloze oplaadcase is ook los verkrijgbaar.

Prijzen

  • AirPods 2 met draadloze oplaadcase: € 229
  • AirPods 2 met gewone oplaadcase € 179
  • Losse draadloze oplaadcase: € 89
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

11
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Gunnar Ackx
Lezer
Gunnar Ackx

Ik snap niet hoe ik dan met mijn Airpods 1 setje ook de ‘Hey Siri’ functie kan gebruiken??

Gert
Lezer
Gert

Kan ook niet

Wilco
Lezer
Wilco

Wat is het verschil tussen de AirPods 1 en twee 2 normaal (geen pro varianten of die soort dingen)

Aishabenn
Lezer
Aishabenn

Is de 2 langer qwa oortje dan de 1

Manon
Lezer
Manon

Ik heb zelf de airpods 1 alleen ik ben 1 oortje kwijt geraakt. Ik kan van een vriendin een oortje kopen, maar die is van generatie 2. Kan ik deze combineren (met oplaaddoosje van airpods 1)

Maximus201
Lezer
Maximus201

Nee, zover ik weet is dat niet mogelijk omdat er verschillend software op de airpods zitten.