Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

AirPods 1 vs. AirPods 2: wat zijn de verschillen?

Auteur: Laura Grootaarts
12 reacties
AirPods als gehoorapparaat


Lees verder na de advertentie

In het voorjaar van 2019 bracht Apple nieuwe AirPods uit. De eerste generatie van de AirPods uit 2016 was al een ongehoord succes, en de AirPods 2 lijken dat succes te evenaren. Maar in welke opzichten zijn de AirPods verbeterd? Wij brengen in dit artikel de belangrijkste verschillen in kaart tussen de AirPods 1 uit 2016 en de AirPods 2 uit 2019.

Meer geïnteresseerd in de AirPods Pro uit het najaar van 2019? Lees dan onze vergelijking tussen de AirPods 2 uit 2019 en de AirPods Pro.

Een betere chip

[softwall]

De eerste AirPods hadden een W1-chip, waarin de W staat voor ‘wireless’ (draadloos). De AirPods 2 hebben een H1-koptelefoonchip, waarmee Apple zich nog meer focust op de ‘headphones’. En dat zorgt voor de nodige verbeteringen. In het kort:

  • Tot 2x sneller van device wisselen.
  • 1,5x zo snel verbinding bij bellen.
  • Vertraging bij games tot 30 procent lager.
  • Snellere en stabielere draadloze verbinding.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

AirPods verbinden

Siri compleet handsfree

Bij de AirPods 1 moest je eerst twee keer op de oortjes tikken om met Siri te kunnen spreken. Dankzij de H1-chip is dat niet meer nodig en zijn de AirPods compleet handsfree: je roept Siri op met het commando ‘Hé Siri’ en hij staat voor je klaar.

Betere batterijduur bij bellen

Qua batterijduur is er niet veel nieuws onder de zon. Met één keer opladen kun je maximaal 5 uur luisteren. Doe je ze terug in hun case, dan worden ze opnieuw opgeladen. Zo heb je tot maximaal 24 uur luistertijd. Stop je AirPods een kwartiertje in de case, dan kun je er weer drie uur tegenaan.

Wel is er verschil voor wanneer je belt via de AirPods. Met één keer opladen kreeg je eerst twee uur gesprekstijd, met de AirPods 2 kun je drie uur bellen. Laad je ze tussentijds op, dan betekende dat eerst in totaal 11 uur gesprekstijd, nu 18.

Draadloos opladen (of niet)

De AirPods 2 zijn verkrijgbaar met een draadloos oplaadbare case. Voor deze optie betaal je vijftig euro extra. Draadloos opladen kan via iedere Qi-oplader. Apple had een eigen oplaadmat in de planning, AirPower, maar vorige week werd bekend dat deze er niet gaat komen. Geen oplader in de buurt? Het opladen van de draadloze oplaadcase kan ook gewoon met het kabeltje van je iPhone.

Is draadloos opladen niets voor jou? Dan kun je ook kiezen voor een ‘ouderwetse’ niet draadloos oplaadbare case. De twee hulzen zijn van elkaar te onderscheiden door het led-lampje op de voorzijde van de draadloze oplaadcase – bij de andere case ontbreekt dit.

AirPods 1 draadloos opladen

Heb je de AirPods 1 en spraakt het draadloos opladen je aan? Bijvoorbeeld omdat je ook al een oplaadmat hebt voor je draadloze oplaadbare iPhone? De draadloze oplaadcase is los verkrijgbaar en werkt ook met de eerste generatie AirPods.

Nieuwe AirPods kopen?

Heb je de oude AirPods nog en twijfel je nog over de nieuwe? De batterijduur is hetzelfde gebleven, hiervoor hoef je geen nieuwe te kopen. Ténzij je AirPods na jaren intensief gebruik steeds sneller leeg lijken te lopen. Of als je heel veel belt via de oortjes, want dat houden de AirPods 2 stukken langer vol – maar wij verwachten dat de meest mensen de AirPods hoofdzakelijk gebruiken voor muziek.

Siri handsfree oproepen is een fijne vooruitgang. Ga wel bij jezelf na hoe vaak je Siri gebruikt via de AirPods. Aan de andere kant is het ook zo dat je Siri wellicht vaker gaat gebruiken nu de assistent gemakkelijker op te roepen is.

Dan het draadloze opladen. Zeker als je al een draadloos oplaadbare iPhone hebt en daarbij een oplaadmat, is dit het overwegen waard. Zo nodig kun je de AirPods ook opladen via een gewoon kabeltje. Het is wel jammer dat Apple de AirPower-mat heeft afgeblazen, zodat je voorlopig bent aangewezen op Qi-opladers van andere fabrikanten. Ook belangrijk: koop je toch een ‘gewone’ oplaadcase en krijg je daarvan spijt? De draadloze oplaadcase is ook los verkrijgbaar.

Prijzen

  • AirPods 2 met draadloze oplaadcase: € 229
  • AirPods 2 met gewone oplaadcase € 179
  • Losse draadloze oplaadcase: € 89