Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van
nieuws iPhone iPhone 12 (Pro)

‘iPhone 12 wordt kleiner dan iPhone SE 2020’

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
kleinste iPhone 2020


Lees verder na de advertentie

Wil je een iPhone die vooral klein en handzaam is? Dan lijkt de nieuwste iPhone SE 2020 een goede zet, maar Apple komt dit jaar zeer waarschijnlijk met een iPhone die nog compacter is. Het gaat om een kleine versie van de iPhone 12. Die is compacter dan de nieuwste iPhone SE, terwijl hij wel meer scherm heeft.

kleinste iPhone 2020

iPhone 12: kleinste formaat

Als het om Apple-geruchten gaat, zijn Mark Gurman en Ming-Chi Kuo de betrouwbaarste bronnen. Voorspellingen van dit tweetal komen al jaren vrijwel altijd uit en allebei melden ze deze week dat Apple werk maakt van een iPhone 12 met 5,4-inch scherm.

Dit schermformaat is groter dan dat van de iPhone SE 2020 (4,7 inch). Maar doordat de iPhone 12 aanzienlijk minder rand heeft (vooral door het ontbreken van de thuisknop), is zijn algehele grootte kleiner. Waarschijnlijk is hij maar iets groter dan de oude iPhone SE uit 2016, die een 4-inch scherm had.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Het is niet voor het eerst dat we de geruchten horen, maar wel dat ze zo stellig zijn. Het zou overigens gaan om een van de opvolgers van de huidige iPhone 11. Dit toestel heeft nu een 6,1-inch scherm, maar is daarnaast dus straks ook verkrijgbaar in een kleinere versie.

Een kleinere variant komt er voor de geavanceerdere Pro-modellen niet. Sterker nog: ze groeien een stukje. Het display van de kleinste iPhone 11 Pro meet nu 5,8 inch en dat wordt straks 6,1 inch. De iPhone 12 Pro Max wordt de grootste iPhone ooit en beschikt naar verluidt over een oled-display van 6,7 inch.

Wanneer verkrijgbaar?

Normaal gesproken presenteert Apple de iPhones tijdens een keynote in september, waarna ze een week later verkrijgbaar zijn. Door het coronavirus loopt de productie van de iPhone 12 echter vertraging op, waardoor de kans groot is dat de toestellen dit jaar pas later verkrijgbaar zijn.

Volgens Ming-Chi Kuo begint de massaproductie van de meeste iPhone 12-toestellen in september en bij de iPhone 12 Pro Max zou dat zelfs in oktober zijn. In dit geval is de kans groot dat de iPhone 12 pas in oktober of november in de winkels ligt.

Op de hoogte blijven van het laatste iPhone-nieuws? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: MacRumors