Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
AirPods Pro 2
AirPods

AirPods Pro 2

Apple’s AirPods zijn mateloos populair. Dat geldt voor de ‘gewone’ versie van de oordopjes, maar zeker ook voor de luxere versie daarvan: de AirPods Pro. De eerste versie verscheen in 2019, maar in 2022 is er een tweede generatie verschenen. Wat is er nieuw aan de AirPods Pro 2? Waarin onderscheiden ze zich van de reguliere AirPods? En wat is de prijs?

Lees verder na de advertentie

AirPods Pro 2 in het kort

  • AirPods Pro 2 release date: 23 september 2022.
  • Opvolger van de AirPods Pro uit 2019.
  • Draadloze oordopjes met ruisonderdrukking, transparantiemodus en persoonlijke ruimtelijke audio.
  • Vier verschillende pasvormen.
  • Draadloos oplaadbaar, met MagSafe-ondersteuning.
  • Met H2-koptelefoonchip om gemakkelijk te koppelen met je iPhone en Mac.
  • Zeg ‘Hé Siri’ om de muziek te bedienen, of gebruik de vernieuwde touch-bediening.
  • Meer dan 30 uur luistertijd in totaal.
  • Vijf (!) sterren in onze AirPods Pro 2 review
  • Adviesprijs is € 299

AirPods: welke modellen?

AirPods zijn de draadloze oordopjes van Apple. Je kunt er muziek of andere audio mee beluisteren. Er zit een microfoon in, dus je kunt er ook telefoongesprekken mee voeren of commando’s geven aan Siri. Bij Apple kun je op dit moment de volgende AirPods-modellen kopen:

kooptip

  • AirPods (tweede generatie)
  • AirPods (derde generatie)
  • AirPods Pro (tweede generatie)
  • AirPods Max

De AirPods 2 en AirPods 3 zijn het basismodel. De AirPods Pro zijn meer bedoeld voor gebruikers die wat hogere eisen stellen aan hun oordopjes. Zo hebben de AirPods Pro ruisonderdrukking en diverse andere meer geavanceerde functies.

De AirPods Max is een vreemde eend in de bijt: dit is Apple’s over-ear koptelefoon, ook met ruisonderdrukking. De andere AirPods zijn in-ear oordopjes.

AirPods Pro 2 prijs

De adviesprijs van de AirPods Pro 2 bedraagt € 299. Bij verschillende online winkels zijn de AirPods Pro 2 inmiddels in prijs verlaagd. De beste prijs van het moment ontdek je hieronder.

Ruisonderdrukking en transparantiemodus

Het is en blijft de belangrijkste feature van de AirPods Pro: actieve ruisonderdrukking, ook wel bekend als ‘noise cancelling’. Hiermee sluit je omgevingsgeluiden zo veel mogelijk buiten: ideaal voor als je in een kantoortuin werkt, regelmatig met het OV reist of iets te luidruchtige buren hebt. Bij deze tweede generatie van de AirPods Pro is de ruisonderdrukking met bijna een factor twee verbeterd en word je nog beter afgeschermd van irritante achtergrondgeluiden.

Wil je je niet helemaal afsluiten van de wereld om je heen? Dat hoeft ook niet. De AirPods Pro hebben namelijk een transparantiemodus. Hiermee blijf je belangrijke geluiden wel degelijk horen: een auto die claxonneert, een sirene, een fietsbel. Of een collega die tegen je probeert te praten.

Hoge kwaliteit audio

De AirPods Pro hebben Adaptieve EQ. Dit zorgt ervoor dat het geluid altijd even vol klinkt. De muziek wordt automatisch afgestemd op de vorm van je oren. Een microfoontje in de AirPods Pro hoort precies wat jij hoort en sleutelt dan aan de middelhoge en lage frequenties.

En dan is er nog ruimtelijke audio met dynamische hoofdtracking. Muziek horen alsof je tussen de muzikanten staat terwijl ze het nummer opnemen? Of bij het zien van een film denken dat je in de bioscoop zit, omdat het geluid van alle kanten komt? FaceTime-gesprekken voeren alsof je in dezelfde kamer zit? Dan is deze optie exact wat je nodig hebt.

Apple gebruikt zelfs de Face ID-camera van je iPhone om een persoonlijk profiel van je hoofd te maken, zodat het geluid nog beter op de vorm van je oren wordt afgestemd. Wat we nog missen op de AirPods Pro 2 is Lossless audio, maar er zijn tekenen dat Lossless audio voor AirPods eraan zit te komen.

Kies je pasvorm

Wat er ook ‘pro’ is aan de AirPods Pro, is de pasvorm. Geen one size fits all zoals bij de gewone variant, maar de optie om uit verschillende maten te kiezen. Er worden vier paar siliconen oortips meegeleverd, van XS tot L. Bij de eerste generatie AirPods Pro waren dat er nog drie. Er zit altijd wel een variant bij die je gehoorgang perfect afsluit. De dopjes blijven door de pasvorm stevig in je oren zitten, ook als je flink beweegt.

De AirPods Pro én de bijbehoren oplaadbare zijn zweet- en waterbestendig (IPX4-rating). Ze zijn niet bedoeld om mee te sporten in het water.

Bediening

Het is een detail, maar veel AirPods Pro-gebruikers zullen er blij mee zijn: ze zijn nu volledig te bedienen met touch-bediening. Het steeltje heeft een speciaal touch-vlak. Het volume pas je aan door hierover naar boven of beneden te vegen. Muziek afspelen, pauzeren, of een telefoontje aannemen of stoppen is een kwestie van één druk op het vlak. Houd het touch-vlak ingedrukt om te wisselen tussen ruisonderdrukking en de transparantiemodus.

Wil je je muziek of podcasts liever bedienen met Siri, of via het scherm van je telefoon? Ook dat behoort nog altijd tot de mogelijkheden. Zeg ‘Hé Siri’ en je kunt het gewenste commando geven aan de AirPods.

Hoesje

AirPods Pro 2 opladen

De AirPods Pro worden geleverd met een hoesje waarin je ze opbergt en waarin ze dan direct opgeladen worden. Leuk detail: bij Apple kun je de AirPods graveren. Bijvoorbeeld met cijfers, letters, maar ook met je eigen memoji. Je kunt tot zes uur luisteren met actieve ruisonderdrukking, met tussentijds opladen in de case tot dertig uur. Daarna moet de oplaadcase zelf een keer aan de lader. Je kunt de MagSafe-oplaadcase op verschillende manieren opladen: via een Apple Watch-oplader, een MagSafe-oplader, Qi-oplader of met een Lightning-kabeltje.

De case heeft een speciale U1-chip voor locatiebepaling. Ben je hem kwijt, dan kun je hem via je iPhone terugvinden. Een ingebouwde speaker speelt een geluidje af en dat vergemakkelijkt je zoektocht. De ingebouwde speaker laat ook van zich horen als het tijd is om de batterij op te laden en als het koppelen gelukt is. Nieuw is ook een aansluitmogelijkheid voor een draagkoord.

H2-chip

De AirPods Pro 2 hebben dus een U1-chip in de oplaadhoes en zijn daarnaast voorzien van een H2-koptelefoonchip, de opvolger van de H1. Deze chip helpt je om supersnel te koppelen met je iPhone, maar ook om te switchen tussen al je andere Apple-apparaten. De chip stuurt ook de speakerdriver en versterker aan en zorgt er in combinatie met door Apple ontwikkelde algoritmes voor dat het geluid nog beter klinkt.