Terug naar Deze geheime functie komt nog naar de AirPods Pro 2
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Deze geheime functie komt nog naar de AirPods Pro 2

Door Maurice Snijders8 september 2022 14:173 min. leestijd0

Apple heeft op 7 september tijdens het iPhone 14-event de AirPods Pro 2 aangekondigd. Met verbeterde actieve ruisonderdrukking, een vernieuwd hoesje met draagkoord en allerlei andere toffe nieuwe functies. Maar uitgerekend een van de functies waar vooraf het meest over te doen was, schittert door afwezigheid. Hoe zit dat precies?

AirPods pro 2 lossless

AirPods Pro 2 kopen

De AirPods Pro 2 zijn verkrijgbaar bij:

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Amac | Coolblue | Belsimpel | Mediamarkt | Bol.com

Volume aanpassen op de AirPods Pro 2

Veel consumenten zullen enthousiast zijn over de nieuwe touch-functionaliteit van de AirPods Pro 2. Zo pas je eenvoudig het volume aan door over het steeltje te vegen. Door op het steeltje te tikken, stop of start je de muziek of beantwoord je een oproep. Met twee tikken ga je naar het volgende nummer en met drie tikken naar het vorige. Verder is de ruisonderdrukking van de AirPods Pro 2 verbeterd, net als de geluidskwaliteit, en is de oplaadcase voortaan beter traceerbaar via de Zoek mijn-app. Toch lijkt er na de AirPods Pro 2 onthulling iets te missen: lossless audio.

Geheime functie AirPods Pro 2: Lossless audio

Er zijn twee redenen voor dat we deze geheime functie verwachten. Ten eerste maken de nieuwe AirPods gebruik van Bluetooth 5.3. Dat zorgt sowieso al voor een stabielere draadloze verbinding, maar maakt ook een betere geluidskwaliteit mogelijk. Voor Lossless audio is minimaal Bluetooth 5.2 nodig, dus dit heeft Apple al prima afgedekt.

Ten tweede zijn de AirPods Pro 2 voorzien van een H2 audiochip. En dat betekent dat er ondersteuning is voor de LC3 codec (Low Complexity Communication Codec). Die codec wordt vooralsnog alleen gebruikt voor telefoongesprekken en verbetert de geluidskwaliteit daarvan aanzienlijk.

Wat is Lossless audio?

De LC3 codec kan echter ook worden gebruikt om muziek van Apple Music in Lossless audio kwaliteit te beluisteren, oftewel minimaal in cd-kwaliteit. Tot nog toe is dat draadloos niet mogelijk, maar daar zou met de ondersteuning van Bluetooth 5.3 dus verandering in kunnen komen. Opvallend detail: hoewel je via Apple Music toegang hebt tot lossless audio, is er nog niet één AirPods-variant waarmee je het ook daadwerkelijk kunt beluisteren. Zelfs niet de AirPods Max – Apple’s over-ear koptelefoon.

De AirPods Pro 2 voldoen dus aan alle voorwaarden om draadloos van Lossless audio te kunnen genieten. Daarom verwachten we dan ook dat deze functie over niet al te lange tijd wordt toegevoegd. Het is niet duidelijk waarom Apple dat niet gelijk met de introductie van de AirPods Pro 2 heeft gedaan. Wellicht dat ze het binnenkort alsnog groots gaan aankondigen. Wij kijken er alvast reikhalzend naar uit!

Prijs en beschikbaarheid

Je kunt de AirPods Pro 2 bestellen vanaf vrijdag 9 september. Ze kosten € 299 en worden dan op 23 september bezorgd. Vanaf dat moment liggen ze ook officieel in de winkels. Bestellen kan bij Apple, Coolblue of Bol.com.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Maurice Snijders

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar