Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Heb je problemen met je AirPods of AirPods Pro en heb je geen idee wat er precies aan de hand is? Je AirPods resetten kan veel ellende oplossen. Krakende oortjes, problemen met het opladen, eigenaardigheden met het geluid … Maar hoe kun je AirPods (Pro) resetten? Wij leggen het stap voor stap uit.

Lees verder na de advertentie

Altijd op zoek naar handige Apple-tips? Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Hoe reset je AirPods (Pro)?

AirPods configuratieknop

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

In slechts een paar eenvoudige stappen kun je je AirPods resetten. Dit geldt voor zowel de gewone AirPods als de AirPods Pro:

  1. Begin met het plaatsen van de AirPods in hun oplaadcase en sluit vervolgens het deksel. Wacht ongeveer een halve minuut voordat je het deksel weer opent.
  2. Stop de AirPods in je oren en open de app Instellingen. Navigeer naar ‘Instellingen>Bluetooth’.
  3. Worden je AirPods weergegeven als verbonden? Tik dan op het i’tje erachter en ‘Vergeet dit apparaat’. Worden ze niet weergegeven, dan kun je meteen door naar de volgende stap.
  4. Stop de AirPods terug in hun hoesje en houdt het dekseltje open.
  5. Op de achterzijde van de AirPods zit een configuratieknop. Houd die ongeveer 15 seconden ingedrukt. Aan de voorkant kleurt het statuslampje oranje, en vervolgens gaat het wit knipperen. Dat betekent dat de AirPods gereset zijn.

Daarna moet je je AirPods opnieuw koppelen, zoals je dat de eerste keer ook gedaan hebt. Leg je AirPods in hun doosje naast je iPhone of iPad, en volg de stappen die in het scherm verschijnen voor het opnieuw verbinden van de AirPods. Naast het opnieuw koppelen van je AirPods, moet je ook de instellingen opnieuw doorvoeren.

AirPods Max resetten

AirPods Max resetten

Heb je de AirPods Max, Apple’s koptelefoon? Ook die kun je natuurlijk resetten, maar dan werkt het net even anders. Doorloop de volgende stappen:

  • Zorg ervoor dat de AirPods Max even worden opgeladen, zodat ze niet helemaal leeg zijn.
  • Houd tegelijkertijd de ruisbeheersingsknop en de Digital Crown 15 seconden ingedrukt. Aan de onderkant van diezelfde oorschelp kleurt het statuslampje oranje, en vervolgens gaat het wit knipperen.

Nu kun je de AirPods Max opnieuw verbinden: houd ze in de buurt van je iPhone of iPad en doorloop de stappen in het scherm.

Gevonden AirPods resetten?

Heb je AirPods gevonden? Of AirPods overgekocht, maar zijn ze nog gekoppeld aan het Apple ID van de verkoper? Misschien denk je dan: even de AirPods schoonmaken, bovenstaande stappen doorlopen en ik heb mooi AirPods die als nieuw zijn. Maar daarmee kom je bedrogen uit.

Eenvoudigweg de AirPods resetten lukt niet in deze gevallen, want je veegt ze niet helemaal leeg naar de fabrieksinstellingen. De AirPods zijn namelijk exclusief gekoppeld aan één Apple ID. De oorspronkelijke eigenaar moet de AirPods eerst verwijderen uit de app Zoek mijn, via het paneel ‘Apparaten’.

AirPods resetten lukt niet?

Het resetten van je AirPods kan veelvoorkomende problemen oplossen en is vaak een snelle en eenvoudige stap in het troubleshootingsproces. Lukt het niet met bovenstaande AirPods-tip, probeer dan eens je iPhone uit en weer aan te zetten, en probeer het opnieuw. Check hierbij of je iPhone is voorzien van de laatste iOS-update. Soms wil het ook nog wel eens werken om de AirPods helemaal leeg te laten lopen en ze weer 100% op te laden.

Wil niets lukken? Ga er dan mee terug naar de winkel of neem contact op met Apple Support om te vragen naar de mogelijkheden.

Meer praktische Apple-tips ontdek je via onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!