Terug naar AirPods 3
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Hardware

AirPods 3

Door Maurice Snijders2 februari 2023 11:143 min. leestijd

De AirPods 3 zijn de nieuwste draadloze oordopjes van Apple. Ze verschenen in het najaar van 2021 en hebben een ander ontwerp ten opzichte van de voorganger. Hieronder lees je over de AirPods 3 vernieuwingen, prijzen en meer.

AirPods 3

AirPods 3 vernieuwingen

Met de AirPods 3 kregen de draadloze oordopjes een ander design dan de AirPods 2. De pasvorm is anders en de steeltjes zijn korter, waardoor ze wat meer lijken op de duurdere AirPods Pro 2. Bovendien ondersteunt de bijbehorende oplaadcase nu standaard draadloos opladen, desgewenst ook via MagSafe, en zit er voldoende energie in om 30 uur muziek te luisteren. Zonder case luister je met volledig opgeladen AirPods 3 tot 6 uur lang muziek.

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

AirPods als gehoorapparaat

AirPods 3 prijzen:

De adviesprijs van Apple voor de AirPods 3 is € 219 met MagSafe-case en € 209 met Lightning-case. Bij veel bekende online winkels zijn de oordopjes inmiddels afgeprijsd. Hieronder vind je de beste AirPods 3 prijzen:

AirPods 3: verschillen met de AirPods 2

Ook de één generatie oudere AirPods 2 zijn nog in veel winkels verkrijgbaar, waaronder bij Apple zelf. De adviesprijs van Apple is 159 euro, bij Coolblue kosten ze nu 131,40 euro.

Naast een ander design voegde Apple bij de AirPods 3 ook een aantal features toe die we voorheen alleen bij de AirPods Pro zagen. De belangrijkste verschillen met de AirPods 2 zijn:

  • Adaptieve EQ: deze feature past het geluid aan op de vorm van je oren. In de oordopjes zit een microfoontje dat registreert of de geluidskwaliteit goed is. Is dat niet het geval, dan worden de middelhoge en lage frequenties aangepast. Verder heeft Apple ruimtelijke audio (Spatial audio) toegevoegd, waarmee een surround-sound wordt gesimuleerd.
  • Spatwaterdicht: de nieuwe AirPods kunnen beter tegen zweet en regen, maar ze zijn nog steeds niet geschikt om mee het water in te duiken (IPX4-norm).
  • Zoek mijn-ondersteuning: Je traceert de oordopjes veel nauwkeuriger met de Zoek mijn-app. Goed nieuws voor iedereen die zijn oordopjes overal laat slingeren.

Wil je meer weten over de verschillen tussen de AirPods 2 en 3? Lees dan het artikel AirPods 3 vs. AirPods 2: wat zijn de verschillen? Of bekijk het artikel waarin we alle AirPods met elkaar vergelijken.

Verschillen met de AirPods Pro

AirPods 3 vs. AirPods Pro 2

Ook al lijken de AirPods 3 meer op de AirPods Pro dan de AirPods 2, er zijn naast de prijs een paar belangrijke verschillen. Het allergrootste verschil is dat de AirPods Pro zijn voorzien van actieve ruisonderdrukking (noise cancelling). Dus als je dat belangrijk vindt, ben je aangewezen op de AirPods Pro. Je krijgt dan ook gelijk verwisselbare oortips, voor een betere afstemming van de pasvorm op jouw oren. Die mogelijkheid heb je bij de AirPods 3 evenmin.

In onze AirPods 3 versus AirPods Pro vergelijking lees je meer over de verschillen.

Review

We hebben de draadloze oordopjes uitgebreid getest. Onze bevindingen lees je in de AirPods 3 review.

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Maurice Snijders

Lees meer »
Volgend dossier
HomePod mini
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden