Terug naar AirPods 3 vs. AirPods 2: wat zijn de verschillen?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Koopadviezen

AirPods 3 vs. AirPods 2: wat zijn de verschillen?

Door Laura Grootaarts19 oktober 2021 13:594 min. leestijd0

Apple heeft gisteren de nieuwe generatie AirPods aangekondigd. De nieuwe AirPods 3 volgen de AirPods 2 uit 2019 op. De nieuwe oortjes hebben een nieuw design, nieuwe functies en verbeterde specificaties. AirPods 3 vs. AirPods 2: wat zijn de grootste verschillen?

AirPods 3 vs AirPods 2

1. Design

Het valt meteen op: de AirPods 3 zien er heel anders uit dan de AirPods 2. Hoewel het ontwerp je misschien toch bekend voorkomt: het doet sterk denken aan de AirPods Pro, de luxere variant van Apple’s oordopjes. De steeltjes van de AirPods 3 zijn een stukje korter, en ze zijn nu drukgevoelig. Hierdoor heb je veel meer bedieningsmogelijkheden – vergelijkbaar met de AirPods Pro. De nieuwe dopjes hebben een aansluitende pasvorm. Wel blijft de pasvorm universeel, de verwisselbare siliconen oortips blijven exclusief voor de Pro.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

AirPods 3 kopen

De AirPods 3 zijn verkrijgbaar bij:

Amac | Coolblue | Belsimpel | Mediamarkt | bol.com

2. Oplaadcase en batterij

De oplaadcase van de AirPods 3 ziet er anders uit dan die van de AirPods 2: hij is een stuk breder. Bij de AirPods 3 krijg je standaard een draadloos oplaadbare oplaadcase met MagSafe. Bij de AirPods 2 krijg je een niet draadloos oplaadbare case. Voorheen kon je bij de 2 ook voor draadloos oplaadbaar kiezen, maar die variant is nu uit het assortiment verdwenen.

Qua batterijduur winnen de AirPods 3 het. Je hebt tot 6 uur luistertijd, voorheen was dat 5 uur. Het hoesje biedt in totaal tot 30 uur luistertijd, voorheen 24 uur. Je kunt je oortjes dus vaker opladen voordat ook je hoesje moet worden opgeladen.

Snel even opladen? Voorheen was een kwartier in de case goed voor tot 3 uur extra luistertijd of 2 uur gesprekstijd. Nu is vijf minuten in de case genoeg voor 1 extra uur luistertijd of gesprekstijd.

3. Geluid

De AirPods 3 heeft qua geluid wat trucjes die eerst waren voorbehouden aan de AirPods Pro, en die je op de AirPods 2 dus mist. Adaptieve EQ stemt het geluid af op de vorm van je oren. In de AirPods zit een microfoontje dat als het ware met je meeluistert en daarop de muziek aanpast: middelhoge en lage frequenties worden aangepast. En door ruimtelijke audio lijkt het alsof je midden in de muziek zit – een beetje zoals in de bioscoop.

Wat je op zowel de AirPods 2 en AirPods 3 mist, is noise cancelling. Wil je dat, dan ben je aangewezen op de AirPods Pro (de luxere AirPods) of de AirPods Max (de Apple koptelefoon).

4. ‘Hufterproof’

De AirPods 3 zijn op verschillende vlakken wat praktischer als je er (per ongeluk) wat nonchalant mee omgaat. Ze zijn bijvoorbeeld zweet- en waterbestendig. Dat maakt ze overigens nog niet geschikt voor sporten en trainingen op het water, maar een beetje zweet of een regenbui deert ze niet. Bel je vaak in de buitenlucht? Akoestisch gaas neemt het geluid van de wind weg, en zodoende blijf je goed verstaanbaar.

De AirPods 3 zijn ook veel beter in de gaten te houden via de Zoek mijn-app. Je kunt via het Zoek Mijn-netwerk nauwkeurig hun locatie bepalen en een geluid afspelen om ze te traceren. En laat je ze ergens liggen? Dan krijg je een seintje op een van je andere Apple-devices.

5. Prijs

Dit zijn de huidige adviesprijzen van Apple:

  • AirPods 2: € 149 (voorheen € 179)
  • AirPods 3: € 199

De AirPods 3 vervangen eigenlijk de AirPods 2 met draadloos oplaadbare oplaadcase – inmiddels verdwenen uit het assortiment van Apple. Deze kostten € 229. Je koopt de AirPods bij onder meer Apple en Coolblue.

AirPods 3 vs. AirPods 2: conclusie

De nieuwe generatie AirPods is een behoorlijke stap vooruit! De AirPods 3 lijken niet alleen op de geavanceerdere AirPods Pro, ze hebben ook een aantal mooie Pro-functies overgenomen. Qua geluid en batterij ga je er dus behoorlijk op vooruit! Bovendien zijn ze een stukje goedkoper dan de AirPods waarvoor ze in de plaats komen. Best een goede deal dus. De AirPods 2 zijn echter ook nog steeds érg leuke oortjes, en ze zijn nu mooi geprijsd voor wat ze te bieden hebben – buiten Apple om vind je overigens nog betere deals.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
AirPods
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar