Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

AirPods 3 vs. AirPods 2: wat zijn de verschillen?

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
AirPods 3 vs AirPods 2


Lees verder na de advertentie

De AirPods 3 uit 2021 zijn Apple’s meest recente ‘normale’ draadloze oortjes, en ze zijn de opvolgers van de AirPods 2 uit 2019. Beide modellen worden nog steeds verkocht – ook bij Apple zelf – maar welk setje past nou het beste bij jou? Hieronder vergelijken we de twee met elkaar, waaronder het design, functies en meer. AirPods 3 vs. AirPods 2: wat zijn de grootste verschillen?

1. AirPods prijzen (en waar je ze kunt kopen)

Twijfel je nog welke AirPods je wilt kopen, dan speelt de prijs wellicht een grote rol. In dat geval ben je duurder uit met de AirPods 3, al ligt het prijskaartje van deze oortjes aan de oplaadcase die je kiest. Dit zijn de adviesprijzen van de AirPods:

  • AirPods 2: € 159 (voorheen € 179)
  • AirPods 3: € 209 of € 219, afhankelijk van het oplaaddoosje

De AirPods zijn verkrijgbaar in de (online) Apple Store, maar je vindt ze ook bij diverse externe aanbieders. Daar vind je doorgaans de beste deals, aangezien de prijzen hier meestal lager liggen en je regelmatig korting kunt scoren. Wil je de AirPods 2 of AirPods 3 kopen, dan kan dat onder andere via de volgende links:

AirPods 2: Bol.com | Coolblue | MediaMarkt | Amazon | Belsimpel


kooptip

AirPods 3 met MagSafe-oplaadcase: Bol.com | Coolblue | MediaMarkt | Amazon | Belsimpel

AirPods 3 met standaard-oplaadcase: Bol.com | Coolblue | MediaMarkt | Amazon | Belsimpel

2. AirPods 3 vs. AirPods 2: design

Het valt meteen op: de AirPods 3 zien er heel anders uit dan de AirPods 2. Toch komt het ontwerp je misschien bekend voor: het doet sterk denken aan de AirPods Pro, de luxere variant van Apple’s oordopjes. De steeltjes van de AirPods 3 zijn een stukje korter, en ze zijn nu drukgevoelig. Hierdoor heb je veel meer bedieningsmogelijkheden – vergelijkbaar met de AirPods Pro.

De nieuwe dopjes hebben een aansluitende pasvorm. Wel blijft deze pasvorm universeel en kun je het niet aanpassen. De verwisselbare siliconen oortips blijven namelijk exclusief voor de Pro.

3. Oplaadcase en batterij

De oplaadcase van de AirPods 3 ziet er anders uit dan die van de AirPods 2: hij is een stuk breder. Bij de AirPods 3 kun je kiezen tussen een draadloos oplaadbare oplaadcase met MagSafe of een niet draadloos oplaadbare case. De tweede krijg je standaard bij de AirPods 2. Voorheen kon je bij de 2 ook voor de andere case kiezen, maar die variant is nu uit het assortiment verdwenen.

Qua batterijduur winnen de AirPods 3 het. Je hebt tot 6 uur luistertijd, voorheen was dat 5 uur. Het hoesje biedt in totaal tot 30 uur luistertijd, voorheen 24 uur. Je kunt je oortjes dus vaker opladen voordat ook je hoesje moet worden opgeladen.

Snel even opladen? Voorheen was een kwartier in de case goed voor tot 3 uur extra luistertijd of 2 uur gesprekstijd. Nu is vijf minuten in de case genoeg voor 1 extra uur luistertijd of gesprekstijd.

4. Geluid

De AirPods 3 heeft qua geluid wat trucjes die eerst waren voorbehouden aan de AirPods Pro, en die je op de AirPods 2 dus mist. Adaptieve EQ stemt het geluid af op de vorm van je oren. In de AirPods zit een microfoontje dat als het ware met je meeluistert en daarop de muziek aanpast: middelhoge en lage frequenties worden aangepast. En door ruimtelijke audio lijkt het alsof je midden in de muziek zit – een beetje zoals in de bioscoop.

Wat je op zowel de AirPods 2 en AirPods 3 mist, is noise cancelling. Wil je dat, dan ben je aangewezen op de AirPods Pro of AirPods Pro 2 (de luxere AirPods), evenals de AirPods Max (de Apple koptelefoon).

5. ‘Hufterproof’

De AirPods 3 zijn op verschillende vlakken wat praktischer als je er (per ongeluk) wat nonchalant mee omgaat. Ze zijn bijvoorbeeld zweet- en waterbestendig. Dat maakt ze overigens nog niet geschikt voor sporten en trainingen op het water, maar een beetje zweet of een regenbui deert ze niet. Bel je vaak in de buitenlucht? Akoestisch gaas neemt het geluid van de wind weg, en zodoende blijf je goed verstaanbaar.

De AirPods 3 zijn ook veel beter in de gaten te houden via de Zoek mijn-app. Je kunt via het Zoek Mijn-netwerk nauwkeurig hun locatie bepalen en een geluid afspelen om ze te traceren. En laat je ze ergens liggen? Dan krijg je een seintje op een van je andere Apple-devices.

AirPods 3 vs. AirPods 2: conclusie

De derde generatie AirPods is een behoorlijke stap vooruit! De AirPods 3 lijken niet alleen op de geavanceerdere AirPods Pro, ze hebben ook een aantal mooie Pro-functies overgenomen. Qua geluid en batterij ga je er dus behoorlijk op vooruit! Bovendien zijn ze een stukje goedkoper dan de AirPods waarvoor ze in de plaats komen. Best een goede deal dus.

De AirPods 2 zijn echter ook nog steeds érg leuke oortjes. En ze zijn nu mooi geprijsd voor wat ze te bieden hebben! Maar zoals gezegd vind je buiten Apple om nog betere deals.

AirPods kopen

Heb je besloten welke AirPods je gaat kopen? Navigeer dan terug naar het begin van dit artikel en open de link naar je favoriete webshop. Wil je liever een schematisch overzicht van alle prijzen, zodat je direct de beste aanbieding kunt bekijken? Ontdek hieronder de actuele prijzen voor de AirPods 2 en AirPods 3: