Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van

AirPods 3 vs. AirPods Pro 2: dit krijg je voor 90 euro meer

Auteur: Ward Edema
1 reacties
AirPods 2021 vs. AirPods Pro 2022


Lees verder na de advertentie

De AirPods Pro 2 zijn de nieuwste draadloze oordopjes in Apple’s assortiment, maar zijn ze de meerprijs ten opzichte van de AirPods 3 waard? AirPods 3 vs. AirPods Pro 2: dit krijg je voor 90 euro meer.

AirPods 3 vs. AirPods Pro 2

In 2021 kondigde Apple de AirPods 3 aan, met een vernieuwd ontwerp en compleet nieuwe speakers. Inmiddels zijn Apple’s meest recente draadloze oortjes de AirPods Pro 2 uit 2022, en ook die hebben de nodige vernieuwingen. Daardoor zijn er nu meer verschillen tussen de modellen dan voorheen: wij zetten op een rij wat je extra krijgt voor het prijsverschil.

1. AirPods 3 en AirPods Pro 2 prijzen

Het is voor sommige luisteraars hét belangrijkste verschil tussen de AirPods: het prijskaartje. En gezien de Pro-oortjes allerlei premium-functies hebben (daarover zo meer), betaal je er ook een hogere prijs voor. De adviesprijzen zijn als volgt:

  • AirPods 3: € 209
  • AirPods Pro 2: € 299

Je koopt deze oortjes in de (online) Apple Store, evenals in de meeste bekende (web)winkels. Bij laatstgenoemde zijn de prijzen vaak een stuk aantrekkelijker – met dank aan kortingsacties. Wil je de AirPods 3 of AirPods Pro 2 kopen, dan raden we je dus aan om de volgende links te bekijken: 

AirPods 3 met MagSafe-oplaadcase: Bol.com | Coolblue | MediaMarkt | Amazon

AirPods 3 met standaard-oplaadcase: Bol.com | Coolblue | MediaMarkt | Amazon

AirPods Pro 2: Bol.com | Coolblue | MediaMarkt | Amazon

2. Noise cancelling

AirPods Pro 2 noise cancelling

Het belangrijkste verschil tussen de AirPods 3 en AirPods Pro 2 is noise cancelling. Waar de ‘normale’ AirPods 3 het zonder moeten doen, produceren de AirPods Pro 2 een soort antigeluid om omgevingsgeluiden weg te filteren. Dit werkt het beste bij constante geluiden met een lage of middelhoge toon: denk aan de motor van een vliegtuig of de wielen van een trein.


kooptip

Door noise cancelling luister je dus ook in rumoerige ruimtes naar je muziek, zonder dat je het volume moet opkrikken. Beter voor jouw gehoor, en voor de mensen in je omgeving. En eigenlijk een must in het openbaar vervoer. Nieuw aan de AirPods Pro 2 is dat ze ook dynamisch de noise cancelling kunnen toepassen, zodat je wel je omgeving hoort, maar niet luide geluiden als sirenes.

3. Siliconen tipjes

Voor veel mensen zijn AirPods de ultieme comfortabele oortjes: je merkt nauwelijks dat je ze draagt. Dat ‘oude vertrouwde’ gevoel krijg je alleen met de AirPods 3. De AirPods Pro 2 zitten namelijk dieper in je oren dankzij siliconen oortipjes, en dat vindt niet iedereen prettig.

Een voordeel van siliconen tipjes is dat ze een stuk beter afsluiten, waardoor je minder van je omgeving hoort. Dit is in combinatie met de hierboven genoemde noise cancelling een gouden duo. Bovendien klinken de AirPods Pro 2 net wat beter doordat ze dieper in je oren zitten – ook al hebben ze exact dezelfde speakertjes als de AirPods 3.

4. Touch-bediening

Voor beide modellen geldt dat je ze bedient aan de hand van een druksensor. Door het ‘stammetje’ van de AirPods in te drukken kun je afspelen/pauzeren, het vorige of volgende nummer selecteren, Siri oproepen of telefoontjes aannemen.

Bij de AirPods Pro 2 krijg je twee extra opties: wisselen tussen noise cancelling en transparantiemodus (om je omgeving te kunnen horen), en het volume wijzigen door verticaal over het stammetje te vegen. Met name die laatste optie is echt een uitkomst, en iets waar AirPods-gebruikers al jaren naar hadden gevraagd – het zal voor sommigen al de meerprijs van het Pro-model waard zijn.

5. Oplaadcase+

Je laadt zowel de AirPods 3 als de AirPods Pro 2 op met een compacte oplaadcase, maar ze verschillen wel een beetje. De oplaadcase van de AirPods Pro 2 heeft namelijk een ingebouwde speaker, die je helpt om de oortjes terug te vinden met Zoek mijn. Ook heeft hij een bevestiging voor een draagkoord, zodat je hem gemakkelijk ergens aan vastmaakt.

Een laatste extra functie is ondersteuning voor MagSafe, Apple’s magnetische oplaadkabel, om de case op te laden. Dat is bij de AirPods 3 een extra optie voor € 10. Denk daar dus goed over na voordat je de AirPods 3 bestelt.

6. Bluetooth 5.3

De AirPods Pro 2 hebben als eerste AirPods-model ondersteuning voor Bluetooth 5.3. Deze upgrade wordt tot nu toe niet benut, maar het lijkt erop dat Apple er wel plannen voor heeft in de vorm van Lossless Audio. Hiermee wordt het mogelijk om muziek te luisteren in hoge kwaliteit. Ook gaat hierdoor de kwaliteit van telefoongesprekken omhoog. Lees meer in ons artikel: Deze geheime functie komt nog naar de AirPods Pro 2.

Conclusie: AirPods 3 vs. AirPods Pro 2

De verschillen tussen de ‘normale’ AirPods 3 en de luxere AirPods Pro 2 zijn groter dan ooit. Je krijgt voor de meerprijs van 90 euro ruisonderdrukking, betere geluidskwaliteit, volumebediening en een handigere oplaadcase. Bovendien biedt Bluetooth 5.3 de mogelijkheid voor nóg betere geluidskwaliteit in de toekomst. Wil je dus echt de meest ultieme AirPods van dit moment, dan zijn de AirPods Pro 2 de beste koop.

AirPods 3 vs. AirPods Pro 2

Wil je in deze dure tijden liever op het budget letten, dan kun je met de AirPods 3 flink geld besparen terwijl je nog steeds geweldige geluidskwaliteit en al het praktische van AirPods krijgt. Ons advies is wel: reis je veel met het OV, dan is ruisonderdrukking essentieel. Je kunt dan beter voor de ‘oude’ AirPods Pro uit 2019 gaan, die qua prijs dichter tegen de AirPods 3 aanzitten.

AirPods aanbieding

Weet je al of je gaat kiezen voor de AirPods 3 of AirPods Pro 2? Hieronder vind je de beste AirPods aanbieding voor zowel de reguliere als de Pro-versie.