Terug naar AirPods 3 vs. AirPods Pro 2: dit krijg je voor 90 euro meer
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Koopadviezen

AirPods 3 vs. AirPods Pro 2: dit krijg je voor 90 euro meer

Door Ward Edema12 september 2022 09:374 min. leestijd0

Apple heeft eindelijk de AirPods Pro 2 aangekondigd, maar zijn ze de meerprijs ten opzichte van de AirPods 3 waard? AirPods 3 vs. AirPods Pro 2: dit krijg je voor 90 euro meer.

AirPods 2021 vs. AirPods Pro 2022

AirPods 3 vs. AirPods Pro 2

Vorig jaar kondigde Apple de AirPods 3 (€ 209) aan met een vernieuwd ontwerp en volledige nieuwe speakers, en dit jaar brengen de luxere AirPods Pro 2 (€ 299) ook de nodige vernieuwingen. Er zijn nu weer meer verschillen tussen de modellen dan voorheen: wij zetten op een rij wat je extra krijgt voor het prijsverschil.

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

1. Noise cancelling

AirPods Pro 2 noise cancelling

Het belangrijkste verschil tussen de AirPods 3 en AirPods Pro 2 is noise cancelling. Waar de ‘normale’ AirPods 3 het zonder moeten doen, produceren de AirPods Pro 2 een soort antigeluid om omgevingsgeluiden weg te filteren. Dit werkt het beste bij constante geluiden met een lage of middelhoge toon: denk aan de motor van een vliegtuig of de wielen van een trein.

Door noise cancelling luister je dus ook in rumoerige ruimtes naar je muziek, zonder dat je het volume op moet krikken. Beter voor jouw gehoor, en voor het gehoor van de mensen in je omgeving, en eigenlijk een must in het openbaar vervoer. Nieuw aan de tweede generatie AirPods Pro is dat ze ook dynamisch de noise cancelling kunnen toepassen, zodat je wel je omgeving hoort, maar niet luide geluiden als sirenes.

2. Siliconen tipjes

Voor veel mensen zijn AirPods de ultieme comfortabele oortjes: je merkt nauwelijks dat je ze draagt. Dat ‘oude vertrouwde’ gevoel krijg je alleen met de AirPods 3: de AirPods Pro 2 zitten namelijk dieper in je oren dankzij siliconen oortipjes, en dat vindt niet iedereen prettig.

Een voordeel van siliconen tipjes is dat ze een stuk beter afsluiten, waardoor je minder van je omgeving hoort. Dit is in combinatie met de hierboven genoemde noise cancelling een gouden duo. Bovendien klinken de AirPods Pro 2 net wat beter doordat ze dieper in je oren zitten – ook al hebben ze exact dezelfde speakertjes als de AirPods 3.

3. Touch-bediening

Voor beide modellen geldt dat je ze bedient aan de hand van een druksensor. Door het ‘stammetje’ van de AirPods in te drukken kun je afspelen/pauzeren, het vorige of volgende nummer selecteren, Siri oproepen of telefoontjes aannemen.

Bij de AirPods Pro 2 krijg je nog twee extra opties: wisselen tussen noise cancelling en transparantiemodus (om je omgeving te kunnen horen), en het wijzigen van het volume door verticaal over het stammetje te vegen. Met name die laatste optie is echt een uitkomst, en iets waar AirPods-gebruikers al jaren naar vroegen – het zal voor sommigen alleen al de meerprijs van het Pro-model waard zijn.

4. Oplaadcase+

Je laadt zowel de AirPods 3 als de AirPods Pro 2 op met een compacte oplaadcase, maar ze verschillen wel een beetje. De oplaadcase van de AirPods Pro 2 heeft namelijk een ingebouwde speaker, die je helpt om de oortjes terug te vinden met Zoek mijn. Ook heeft hij een bevestiging voor een draagkoord, zodat je hem gemakkelijk ergens aan vastmaakt. Een laatste extra functie is ondersteuning voor MagSafe, Apple’s magnetische oplaadkabel, om de case op te laden – dat is bij de AirPods 3 een extra optie voor € 10.

5. Bluetooth 5.3

De AirPods Pro 2 hebben als eerste AirPods-model ondersteuning voor Bluetooth 5.3. Deze upgrade wordt tot nu toe niet benut, maar het lijkt erop dat Apple er wel plannen voor heeft in de vorm van Lossless Audio. Hiermee wordt het mogelijk om muziek te luisteren in hoge kwaliteit. Ook gaat hierdoor de kwaliteit van telefoongesprekken omhoog. Lees meer in ons artikel: Deze geheime functie komt nog naar de AirPods Pro 2.

Conclusie: AirPods 3 vs. AirPods Pro 2

De verschillen tussen de ‘normale’ AirPods 3 en de luxere AirPods Pro 2 zijn groter dan ooit. Je krijgt voor de meerprijs van 90 euro ruisonderdrukking, betere geluidskwaliteit, volumebediening en een handigere oplaadcase. Bovendien biedt Bluetooth 5.3 de mogelijkheid voor nóg betere geluidskwaliteit in de toekomst. Wil je dus echt de meest ultieme AirPods van dit moment, dan zijn de AirPods Pro 2 de beste koop.

AirPods 3 vs. AirPods Pro 2

Wil je liever letten op het budget in deze dure tijden, dan kun je met de AirPods 3 flink geld besparen terwijl je nog steeds geweldige geluidskwaliteit en al het praktische van AirPods krijgt. Ons advies is wel: reis je veel met het OV, dan is ruisonderdrukking essentieel. Je kunt dan beter voor de ‘oude’ AirPods Pro uit 2019 gaan, die qua prijs dichter tegen de AirPods 3 aanzitten.

AirPods 3 of AirPods Pro 2 kopen

Ben je eruit, en weet je welke AirPods je wilt halen? Je koopt beide modellen via Apple, of Apple-resellers als Bol.com en Coolblue – waar ze vaak een stuk voordeliger zijn. Dit zijn momenteel de beste prijzen:

De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

• Én tot €10 korting per maand!
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar