Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Zet iPhone-widgets op het bureaublad van je Mac

Sinds de komst van macOS Sonoma kun je widgets op je bureaublad plaatsen. Ook de widgets van je iPhone. Dit is hoe het werkt.
ws_widgets_153
Icon voor macOS Sonoma
macOS Sonoma
Icon voor Mac
Mac
Moeilijkheid:
Tijdsduur:
10 minuten
Stappen:
9 stappen
Download:
N.v.t.

Direct aan de slag?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot alle workshops van de iCreate Academy. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Sinds de komst van macOS Sonoma kun je widgets kriskras op je bureaublad plaatsen. Zo zie je snel de afspraken in je Agenda, je takenlijst uit Herinneringen en je favoriete kiekjes uit Foto’s. Sommige widgets zijn interactief – dat takenlijstje kun je in de widget zelf afvinken. Maar er is meer!

Omdat je Mac en iPhone zo geniaal samenwerken, kun je ook de meeste widgets van je iPhone tevoorschijn toveren op het bureaublad van je Mac. Zónder dat die app in kwestie op je Mac moet staan. Je snapt meteen dit dat de mogelijkheden enorm verbreedt. Wij laten je zien wat onze favoriete iPhone-widgets zijn, en we geven je nog wat handige algemene widget-tips.

Lees hier stap voor stap hoe het werkt

ws_widgets_153

Ontdek leuke widgets

ws_widgets_153
1

Wikipedia

Van Wikipedia word je wijzer. De app heeft diverse widgets, bijvoorbeeld het best gelezen artikel van dit moment en de foto van de dag. Bij de meeste widgets brengt een enkele klik je naar het bijbehorende artikel.

ws_widgets_153
2

Buienradar

Ga je zo in de pauze een rondje wandelen of kies je voor een verblijf in de bedrijfskantine? De app van Buienradar biedt op dit soort winterse dagen uitsluitsel – wij blijven vandaag liever binnen.

ws_widgets_153
3

Cosmic Pic

Wil je je bureaublad verfraaien met een mooie afbeelding? Met Cosmic Pic verken je de kosmos! Je wordt iedere dag opnieuw getrakteerd op een nieuwe afbeelding die iets met ruimtevaart te maken heeft.

ws_widgets_153
4

Nu.nl

Apple heeft zelf een keurige News-widget om koppen mee te snellen, maar misschien vind je de widget van Nu.nl een fijnere optie. Wil je meer weten, klik dan op een kop om het volledige artikel te lezen.

ws_widgets_153
5

Widgetsmith

Met de app Widgetsmith smeed je je eigen widgets op de iPhone, en die kun je nu ook gebruiken op je Mac. Ctrl-klik na het plaatsen op de widget en kies dan ‘Wijzig Widgetsmith’ om de juiste variant te kiezen.

ws_widgets_153
6

Spotify

Apple Music heeft geen eigen widget, dus we kunnen nu niet veel anders dan een van de Spotify-widgets op ons bureaublad zetten. Echt functioneel zijn die niet, wél bijzonder decoratief. Ze tonen wat je onlangs hebt afgespeeld.

ws_widgets_153
7

Waterllama

In onze Apps-rubriek bespraken we ooit Waterllama, daarmee houd je je waterinname bij. Dat doe je nu ook via de widget op je Mac – juist ja, dit is een interactieve widget met knopjes.

ws_widgets_153
8

Reddit

Als je Reddit nog niet op je iPhone hebt: downloaden! Je krijgt er een breed scala aan leuke widgets bij; van een kattenkalender tot een mooie foto tot het beste van de frontpage. Zo heb je steeds iets nieuws te zien.

ws_widgets_153
9

Woning

Woning is stiekem geen iPhone-widget, maar we willen hem hier toch even bejubelen. Gewoon omdat je nu direct vanaf het bureaublad van je Mac je hele smart-home kunt bedienen. Dat is pas echt slim!

Niet alles is zichtbaar

Soms heb je op je iPhone een widget die helaas toch niet op je Mac verschijnt. Dat heeft de ontwikkelaar dan zo bepaald. En in dit stadium zijn sommige van de wél beschikbare widgets knap waardeloos: ze laden niet in en verwijzen je door naar je iPhone.